Cum să pleci mai repede din ţară: aplicaţia care îţi spune cât de aglomerate sunt punctele vamale

de Daniel Popescu
Luni, 28.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Te pregăteşti pentru o călătorie în afara ţării şi nu ştii cât vei aştepta la trecerea graniţei? Poliţia de Frontieră a lansat o aplicaţie care îţi spune timpii de aşteptare de la punctele vamale.

O călătorie cu maşina personală spre ţările din Vestul Europei începe inevitabil cu o traversare a teritoriului României, iar în multe situaţii anumite puncte vamale sunt foarte aglomerate.

Până acum, alegerea punctului vamal prin care să treci graniţa reprezenta mai degrabă o loterie, însă Poliţia de Frontieră a făcut şoferilor un cadou nesperat de Crăciun.

Autorităţile au lansat o aplicaţie care indică timpii medii de aşteptare la ieşirea şi intrarea în România pentru toate punctele vamale de la graniţele cu Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Moldova. Astfel, pe o hartă Google Maps, fiecare punct de frontieră este marcat cu verde dacă timpul de aşteptare este de maxim 20 de minute, cu galben pentru un interval de 20-60 de minute şi cu roşu în cazul în care trecerea graniţei durează mai mult de 60 de minute. Datele prezentate sunt actualizate la fiecare două ore.

Astfel, poţi alege să părăseşti România printr-un punct vamal mai puţin aglomerat, iar prin apăsarea butonului "Direcţie de mers" eşti direcţionat spre sistemul de navigaţie implementat în Google Maps, care îţi indică cel mai scurt drum de la locul în care te afli la punctul vamal respectiv.

Aplicaţia este disponibilă aici şi poate fi accesată de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet: PC, laptop, tabletă sau smartphone.

Via Wall Street

Comentarii (2)

  • Cum sa pleci mai repede din tara: iei avionul
    3 0
  • gabi_o
    titlul spune tot! "Cum să pleci mai repede din ţară..." ATAT!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru