Cum te ajută telefonul în trafic: locuri de parcare, ride-sharing şi reduceri la servicii

de Daniel Popescu
Luni, 26.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O simplă aplicaţie pentru smartphone îţi poate face viaţa de şofer mai uşoară: afli localizarea locurilor libere din parcări, împarţi maşina cu alţi şoferi sau primeşti reduceri la spălătorii.

Tehnologiile mobile sunt din ce în ce mai prezente în maşini şi vor deveni în timp o parte importantă a conceptului de oraş inteligent.

Constructorii auto se gândesc deja la diverse soluţii prin care pot face viaţa şoferilor mai uşoară, în special în oraşele aglomerate, acolo unde traficul reprezintă o problemă frecventă. Soluţiile sunt dintre cele mai diverse, însă aproape toate prespun utilizarea unui smartphone, întrucât un astfel de dispozitiv te ajută să te conectezi rapid cu alţi şoferi prin intermediul unei banale aplicaţii pentru Android sau iPhone.

Cei de la Smart se gândesc deja la câteva soluţii concrete în acest sens care să vină în sprijinul şoferilor mărcii, care să profite de dimensiunile mici ale modelelor.

In marile orase te simţi stresat, nu ai loc de parcare. Dar câştigi timp dacă eşti condus la un loc de parcare disponibil.

Annette Winkler
CEO Smart
De exemplu, şoferii de pe Smart ForTwo vor avea la dispzotie o aplicaţie în cadrul căreia vor putea fotografia locurile libere pentru maşini mici din parcările din oraş pentru ca alţi şoferi ai mărcii să afle localizarea acestora. O altă opţiune va fi ca şoferii să poată împărţi maşina în drum spre locul de muncă cu alţi şoferi Smart înregistraţi în aplicaţie, după un sistem asemănător cu serviciul Uber.
Acest lucru eficientizează transportul în special la orele de vârf.

Nu în ultimul rând, spălătoriile ar putea acorda anumite reduceri pentru posesorii de Smart, întrucât maşinile acestora au dimensiuni mai mici.

"Care este problema în marile oraşe dacă eşti cu maşina? Te simţi stresat, nu ai loc de parcare. Dar câştigi timp dacă eşti condus la un loc de parcare disponibil şi beneficiezi de toate celelalte servicii. Pentru mulţi oameni, timpul este cel mai mare lux din lume", spune Annette Winkler, CEO-ul Smart.

Smart va începe implementarea unor astfel de servicii în cadrul aplicaţiei Cross Connect, disponibilă pentru iPhone şi anumite dispozitive cu Android. Aceasta este deja disponibilă într-o formă limitată, dar va fi actualizată în luna noiembrie.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru