Cumperi azi şi vedem noi când livrăm: Tesla vrea să plăteşti acum 8.000 de dolari pentru tehnologia autonomă pe care o vei folosi "peste doi-trei ani"

de Daniel Popescu
Vineri, 21.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla îţi propune o afacere mai puţin obişnuită: plăteşti acum 8.000 de dolari în plus pentru tehnologiile autonome care vor deveni disponibile efectiv "peste doi-trei ani", în cel mai bun caz.

Tesla Motors a anunţat că, începând din această săptămână, toate modelele din gamă vor fi echipate cu tehnologia necesară unei rulări autonome.

Teoretic, acest lucru înseamnă că cei care îşi cumpără astăzi un Model S sau Model X vor putea rula în mod autonom atunci când software-ul va fi pregătit, fără să fie nevoiţi să cumpere o altă maşină.

Totuşi, pachetul tehnologic propus de Tesla vine cu un preţ destul de piperat. Astfel, dacă vrei să ai acces la acesta, trebuie să plăteşti 8.000 de dolari în plus în momentul achiziţiei sau 10.000 de dolari în plus dacă vrei să-l cumperi ulterior, când pachetul software va deveni disponibil pentru rularea în regim autonom.

Urmareste Automarket
Preţul este compus din două componente.
Prima este Enhanced Autopilot, practic o versiune mai avansată a actualului Autopilot, care costă 5.000 de dolari dacă îl cumperi acum sau 6.000 de dolari dacă îl cumperi ulterior, iar a doua este Full Self-Driving Capability, pentru care trebuie să scoţi din buzunar încă 3.000 de dolari acum sau 4.000 de dolari mai târziu.

Chiar dacă Tesla susţine că rularea complet autonoma va fi disponibilă "în doi-trei ani", constructorii auto anticipează ca acest lucru nu se va petrece mai devreme de 2020. În acest context, rămâne de văzut dacă viitorii clienţi Tesla vor accepta să plătească 8.000 de dolari în momentul achiziţiei fără să aibă o garanţie certă cu privire la lansarea software-ului pentru rulare autonome, mai ales că CEO-ul Elon Musk a admis că data exactă depinde de aprobările primite din partea autorităţilor.

Interesant este că suma de 10.000 de dolari solicitata de Tesla pentru aceste funcţii, echivalentul a circa 9.000 de euro, este similară cu cea anunţată de Volvo pentru viitoarele sale modele autonome.

Via The Verge

Comentarii (6)

  • daca ai bani de tesla, nu-i mare lucru.
    dar macar sa te lase sa-i schimbi "ramul" atunci.
    7 2
  • babacloanta
    Nu stiam ca si motoarele electrice dau "rateuri".
    0 6
  • andi77
    Da, da vreau.Cumpar doua pachete tehnologice d"astea....la oferta.Aaaaa stai ca nu am masina ilectrica T.
    6 0
  • Avand in vedere ca avansul tehnologic din urmatorii 2-3ani va fi substantial, este posibil ca actualul pachet hardware sa fie insuficient in momentul in care se va putea circula autonom... si va fi nevoie de un upgrade ... 2000$ :)
    4 0
  • Dar ce te faci daca peste 2-3 ani o asemenea optiune ar consta 2500 de dolari? Sau, si mai rau pentru cine a dat banii, am putea avea asemenea sisteme peste 6 ani pe dåcii, asa cum s-a mai intamplat, sa aiba ce n-am visat (navigatie, cutie automata, led-uri, etc.)?
    1 0
  • Caritas 3 după succesul Caritas 2(este pentru mașina aia de 35000$)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru