Curățenia de modele: Volkswagen Beetle și Scirocco ar putea fi eliminate din gamă

de Daniel Popescu
Marti, 09.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a admis că este posibil ca modelele Beetle și Scirocco să fie eliminate din gamă din cauza vânzărilor slabe.

Grupul Volkswagen traversează o amplă schimbare de strategie bazată pe reducerea agresivă a costurilor și dezvoltarea de modele electrice, iar una dintre măsuri vizează inclusiv reconfigurarea gamei de modele.

Pe lista neagră au intrat Beetle și Scirocco, care anul trecut s-au comercializat în Europa în numai 25.000 și, respectiv, 11.000 de unități, în condițiile în care Golf are vânzări lunare mai bune decât cele două modele pe an la un loc.

"Beetle și Scirocco sunt reprezentanți ai unei clase emtionale de mașini, dar planificarea Volkswagen nu ține întotdeauna cont de continuarea unei generații", afirmă Arno Antlitz, membru în consiliul de administrație al Volkswagen.

Este însă posibil ca Volkswagen să păstreze în gamă versiunea cabrio a lui Beetle, mai ales că acesta a rămas singurul model de acest gen după decizia de a renunța la producția lui Golf Cabrio, care avea de asemenea vânzări foarte slabe.

Oficialul constructorului german susține că viitoarele modele Volkswagen vor înlocui cu succes o eventuală eliminare din gama a lui Beetle și Scirocco.

De altfel, Volkswagen pregătește o avalanșă de modele electrice sub brandul ID, care vor fi lansate pe piața începând din anul 2020.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • "Pe lista neagră au intrat Beetle și Scirocco, care anul trecut s-au comercializat în numai 25.000 și, respectiv, 11.000 de unități, în condițiile în care Golf are vânzări lunare mai bune decât cele două modele pe an la un loc".

    Cu tot respectul dar exprimare este un pic ambigua. In conditle in care cifrele mentionate pentru Beetle si Scirocco sunt anuale, realitatea este aceea ca VW Golf are vanzari LUNARE mai bune decat ciferele inregistrate de cele doua modele ANUALl, avand in vedere faptul ca s-a vandut in 2016 in peste 400 000 de exemplare!
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru