Curge șampania în Mlada Boleslav: 15 milioane de mașini produse de Skoda în era Grupului Volkswagen

de Cornel Șocariciu
Vineri, 23.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a preluat Skoda în 1991, iar de atunci și până astăzi, cehii au asamblat 15 milioane de mașini. Cu Kodiaq și Karoq în portofoliu, viitorul sună bine pentru cehi.

Skoda reușește să bată record după record. În 2016, producătorul din Mlada Boleslav a reușit să comercializeze 1.126.500 de mașini la nivel global. Astăzi, cehii sărbătoresc 15 milioane de mașini produse în era Grupului Volkswagen.

După cum deja știți, nemții au cumpărat Skoda în 1991, iar primul model produs în această nouă eră a fost Octavia. Și tot Octavia este cel mai bine vândut model al cehilor cu 5.6 milioane de exemplare comercializate din 1996 și până azi. Skoda Fabia ocupă locul al doilea cu puțin peste 4 milioane de unități produse, în timp ce Suberb vine tare din urmă și trece de borna un milion.

"Cu produse globale de succes și cu o echipă motivată continuăm să creștem pe același drum. Strategia 2025 descrie procesul de schimbare major prin intermediul căruia pregătim compania pentru viitor", a declarat Bernhard Maier, CEO-ul Skoda.

În acest moment, Skoda are în portofoliu șapte produse care pot fi comandate în 40 de variante pe mai bine de 100 de piețe.

Noua strategie a cehilor pune accent pe SUV-uri, iar Kodiaq și Karoq susțin acest lucru.

Comentarii (1)

  • si Felicia cand a fost produsa daca Octavia e prima?
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru