Cursă nebună în Azerbaidjan: Ricciardo a câștigat, Bottas și Stroll pe podium după numeroase probleme pentru Hamilton și Vettel

de Daniel Popescu
Duminica, 25.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daniel Ricciardo a câștigat la Baku, în timp ce Lance Stroll a terminat pe locul trei și a obținut cel mai bun rezultat din carieră. Sebastian Vettel și Lewis Hamilton au terminat pe 4 și 5 după numeroase probleme și penalizări.

Circuitul stradal din Baku a oferit duminică cea mai spectaculoasă cursă a noului sezon, după numeroase incidente, răsturnări de situații și o întrerupere de 30 de minute. 

Lewis Hamilton a avut parte de un start bun din pole position și a blocat orice tentativă de depășire a lui Valtteri Bottas. Forțat să frâneze, pilotul Mercedes a fost atins ușor din spate de Sebastian Vettel, iar ulterior s-a acroșat cu Kimi Raikkonen într-un viraj strâmt după ce Bottas a abordat agresiv o bordură.

În urma incidentului, Bottas a fost nevoit să intre la boxe pentru înlocuirea aripii fata și a pneurilor, mai ales că suferise și o pană. Vettel a profitat de situație pentru a urca pe locul doi, în timp ce Sergio Perez a progresat trei poziții până pe locul trei, cu Verstappen și Raikkonen pe următoarele două poziții.

Hamilton și-a construit un avans confortabil, în timp ce Verstappen a încercat în turul 12 să-l depășească pe Perez. La scurt timp, pilotul Red Bull a raportat o defecțiune la motorul Renault și a fost nevoit să abandoneze. Daniil Kvyat a abandonat și a rămas blocat pe circuit, astfel că Safety Car-ul și-a făcut apariția pe circuit, iar piloții au profitat de oportunitate pentru a efectua prima intrare la boxe.

Cu excepția lui Daniel Ricciardo (locul 9), toți ceilalți au optat pentru pneuri de compoziție soft.

La reluarea cursei, Perez a încercat fără succes să-l depășească pe Vettel, însă germanul și-a păstrat locul doi în spatele lui Hamilton, în timp ce Esteban Ocon a reușit să treacă de Raikkonen pentru locul 5. După puțin timp, Safety Car-ul a intrat din nou pe circuit din cauza unor resturi ale monopostului lui Raikkonen, iar la reluarea cursei Perez și Ocon s-au acroșat și au coborât pe ultimele poziții, mexicanul fiind nevoit să abandoneze. De asemenea, Raikkonen a suferit o pană după ce a lovit o componentă rămasă pe circuit și a abandonat la boxe.

Cursa a fost ulterior întreruptă 30 de minute prin steag roșu din cauza cantității ridicate de componente rămase pe circuit, iar mecanicii au avut timp să remedieze defecțiunile monoposturilor lui Raikkonen, Ocon și Bottas.

La reluarea cursei, Hamilton și Vettel au rămas în frunte, iar Ricciardo a depășit nu mai puțin de 4 rivali într-un singur viraj pentru a urca pe locul 3, în fața lui Lance Stroll și Felipe Massa, care ulterior a fost nevoit să abandoneze.

Hamilton și-a construit un avans fragil, însă a fost nevoit să intre la boxe pentru înlocuirea suportului pentru cap al monopostului și a revenit pe circuit în spatele lui Bottas.

Câteva minute mai târziu, Vettel a primit o penalizare de 10 secunde stop-and-go pentru pilotaj periculos la adresa lui Hamilton sub Safety Car și a ieșit pe circuit în fața britanicului. Germanul a plătit astfel scump pentru un gest nesportiv, întrucât l-a lovit voluntar pe Hamilton cu pneurile după ce britanicul frânase brusc sub Safety Car, iar Vettel l-a lovit ușor din spate.

Cei doi au reușit apoi să-l depășească pe Ocon pentru a urca câte o poziție, pe locurile 4 și 5. McLaren a obținut primele puncte ale sezonului prin Fernando Alonso, care a ocupat locul 9.

În cele din urmă, numeroasele incidente i-au oferit lui Ricciardo prima victorie din acest sezon. în timp ce Bottas l-a depășit pe Stroll în ultimul tur, chiar pe linia dreaptă de start-sosire. Vettel a profitat la rândul său de oportunitate pentru a-și consolida prima poziție în clasamentul general. Diferența față de Hamilton a crescut cu două puncte, de la 12 la 14 puncte.

Azerbaidjan - Rezultate Cursă

Comentarii (165)

  • Bogdan
    Foarte tare sfarsitul cursei.
    Ar trebui ca toate cursele sa inceapa asa cum a fost restartul acestei curse: cei mai buni sa plece din spate :))
    24 6
  • magnific, Alonso in puncte, senzational pilotaj
    (dupa putin timp) ... dar stai... au fost 7 abandonuri
    7 26
  • Bogdan
    Riciardo, dupa cursa, cu zambetul cat toata fata: "a fost distractiv.Foarte distractiv".
    De'ar fi toti ca el ...
    23 7
  • degetica
    Vitica rosie trebuie avertizata mai serios, comportament extrem de nesportiv, a avut noroc cu ghinionul lui Hami care a trebuit sa intre sa schimbe acel guler, in rest cea mai spectaculoasa cursa din an! Alonso cu un motor Mercedes....Botas f bun mai putin acrosajul la Kimi care, saracul, n-are deloc noroc.
    21 45
  • Bai degetica, dar Lewis de ce a incetinit acolo atat de mult? Ca sa fie penalizat Vettel? Vettel a venit langa Lewis ca sa ii atraga atentia, avea dreptate, din apcate, din vociferari, a pierdut controlul masinii, s-a dus direct in Lewis. Acum, de ce nu i-au dat si inca 5-10 secunde lui Lewis pentru incetinirea plutonului? Seb cand a facut asta la Rbr, a primit penalizare. Bottas, de ce nu a primit penalizare pentru ca l-a trantit pe Kimi in parapet? A fost foarte simpatic Lewis cand i-a atras atentia lui Charlie, tinand cont de toate cele de mai sus.
    13 10
  • Bogdan
    Sa nu uitam o treaba: atat Ricciardo cat si Botas au venit din spatele tuturor :))
    10 13
  • Claudiu
    Era de asteptat decizia comisarului de cursa pentru incidentul Hamilton-Vettel. Mereu ia decizii favorabile lui Hamilton(nu e penalizat cand taie sicana la start, nu e penalizat daca iese in decor si nu revine dupa jalonul galben, nu e penalizat daca forteaza alti piloti in afara circuitului). Sunt curios daca Vettel mai primea acea penalizare daca Hamilton nu avea probleme cu suportul de cap.
    7 9
  • Depasirea lui Bottas asupra lui Stroll ---->bestiala :P Bravo pentru Ricciardo, a recuperat cat a putut dupa acele opriri la boxe, bravo pentru Bottas, pacat totusi ca i-a stricat cursa lui Raikkonen, si evident nu a fost penalizat pentru asa ceva, bravo pentru Stroll :P la primul lui podium :P Pustiul s-a descurcat mult mult mai bine decat se astepta cred ca si echipa, bravo lui! Bravo pentru Vettel, Hamilton trebuia penalizat pentru acel incident, dar regulile se aplica altfel cand conduci pentru Mercedes, cred ca este o alta carte care nu are reguli de fapt. Pacat de Verstappen, dar era de astaptat, de la start a avut cateva probleme, bine ca n-a mai scos pe nimeni din cursa de data asta.

    Bravo pentru Ocon, desi i-a stricat cursa lui Perez prin acea depasire, plus i-a ruinat-o lui Raikkonen care n-a putut evita bucatile dar asta este. Bravo pentru Magnusses, s-a scos cu puncte iarasi si bravo pentru Sainz care desi a gresit dupa start... a castigat cateva puncte :P

    Bravo pentru Alons, cred ca daca schimbau mai bine putea sa fie mai sus, dar totusi prima cursa in puncte din acest sezon pentru McLaren :P Bravo si pentru Wehreil, inca un punct pentru Sauber :p

    Pacat de diferitele abandonuri dar deh, astea sunt cursele, si pacat ca Hamilton nu stie regulamentul, si ce trebuie sa faca in spatele SC-ului, altfel Vettel si Perez.... terminau cursa mai rapid. Dar deh... Dumnezeu a rezolvat problema altfel, ce nu penalizeaza comisarii, penalizeaza El.

    Weekend placut in continuare :P
    29 25
  • Ricciardo ,Bottas , Vettel - norocosii de azi .. Hamilton - ghinionistul zilei..Pe mine m- a deranjat comentariul celor de la Digi care a fost pro Vettel chiar si cand acesta a gresit..P.S o mentiune pentru Stroll care din cel mai criticat pilot a devenit eroul zilei..
    20 34
  • Bogdan
    Ooo ... ce lovitura !!!!
    Coulthard, dupa ce discuta cu Bottas pe podium despre incidentul cu Raikonnen si al doilea vorbeste cuminte si politicos asa cum fac toti pilotii respectand spiritul primilor gentleman'i ai F1 (mai putin Hamilton care uneori este grosolan chiar si cand vorbeste asa cum ar trebui sa o faca), i'o arunca ca cica Raikonnen si'a recunoscut vina si a luat totul asupra lui, iar Bottas da impresia ca ar crede vorba asta, sau este incurcat si nu stie cum sa raspunda.
    :))))
    Foarte tare. Ma intreb insa, de ce i'a facut'o?! Bottas e tare rigid si stingher. Pare o versiune ceva mai umana a lui Raikkonen
    18 6
  • razvan
    O cursa dominata de imprevizibil.Podium de conjunctura zic eu.Marea dezamagire Ham si Vitelul,doi cocalari nesportivi.Unul merge ca melcul sub SC,la provocare, iar celalalt se urca pe el.Ca in traficul din bucuresti doar ca nu s-au dat jos sa se ia la bataie.Doi melteni.Degeaba sunt piloti excelenti amandoi.
    31 17
  • Bogdan
    Pe de alta parte ... Vettel nu poate recunoaste ca l'a lovit pe Ham la faza aia. Si din reluari pare ca a fost voia sortii si nu o manevra intentionata, pentru ca la momentul ala era cu mainile pe sus.
    Sa fie clar: intentionat a ajuns in dreptul lui Ham, dar nu pare sa fi intentionat sa il si busculeze, lovindu'l.

    E clar ca Ham a fost caine, dar nu stiu daca a facut'o intentionat. Pe Vettel l'a luat prin surprindere, dar la Vettel cred ca nu doar asta a generat reactia nervoasa. Cred ca in momentul ala era vorba despre o incarcatura nervoasa din cauza unor lucruri care nu mergeau bine pt el. Fie pozitia din cursa, fie considerente mai puternice care l'au facut sa fie nervos ...
    Iar Ham ... a gandit'o prost. Dand la o parte orice intentie din partea oricui (a lui sau a celor din spate) ... daca a franat, sau daca nu a accelerat acolo, dupa virajul ala, avand 17 masini in spate si sporind sansele unui incident in spatele lui e semn ca a judecat prost si ca a fost egoist.
    24 14
  • Claudiu
    Felicitari lui Ricciardo pentru victorie, este din nou norocosul zilei dupa ce favoritii au probleme :) Superb finalul, dar ce pacat pentru Stroll si Williams pentru ca au ratat locul 2. In sfarsit Alonso prinde puncte cu un motor competitiv doar in F2. Ocon incepe sa lege cursele bune, dar pacat de incidentul cu Perez.
    4 1
  • "Mirciulica" fan Ferrari:de ce ai postat cu numele meu la 18:12.Am avut dreptate cand te-am facut infantil.
    Acum sa-mi zic si eu parerea despre cursa:Bottas a gresit la start si merita penalizat(FIA a dormit),ramanerea lui Kimi pe pista cu un monopost avariat a fost periculoasa si a dus la resturi pe circuit(din nou FIA a dormit),FIA a gresit din nou cand la primul SC nu a curatit pista si a bagat alt SC aiurea,Hamilton a gresit cand a franat si cred ca merita 5 secunde penalizare(FIA din nou au dormit) dar pentru ce a facut Vettel singura sanctiune corecta era descalificarea(FIA a fost inacceptabil de blanda),incidentul Perez-Ocon trebuia sa se termine cu penalizarea francezului(FIA a dormit iarasi),greseala echipei Mercedes este inacceptabila.Singurii care merita felicitari sunt Hamilton,Massa,Hulkenberg,Perez,Verstappen(piloti carere au terminat jos sau au abandonat fara vina lor),Alonso(pentru primele puncte),Magnussen si pilotul zilei :$troll.Ricciardo a castigat doar prin noroc si daca ne amintim prestatia de ieri nu avem ce aprecia.Medalile pentru fraierii zilei sunt impartite astfel:aur pentru maFIA,argint pentru mitomanul Vettel si pentru echipa Mercedes,bronz pentru cei doi kamikaze:Ocon si Bottas.
    18 19
  • Ham Ham fara penalizare...halal judecata
    28 24
  • yoyoyo...iarasi tragi naturale pe nas?
    13 19
  • Golaneala tipic a la vetel. Un pacalici umflat de supermasinile lui Newey ajuns acum la o echipa care ar face orice ca sa iasa in fata.
    26 29
  • Bravo GTS ca-i lauzi pe Ocon si Bottas care si-au stricat cursa lor si a altora!!!Nu-i asa ca-i bine ca a scapat Cartonul de potentiali adversari?Acum 2 saptamani obiectivul GTS il condamna pe Verstappen pentru ceva mult mai minor.Bravo deasemenea ca aprobi marlania!!!Comportamentul lui Vettel este demn de un boschetar.Mare dreptate am avut cand am spus ca minorii nu se pot uita la Vettel.Bine ca continui sa dai in Verstappen.Stii care este diferenta dintre Vettel si Verstappen?Cel din urma nu a stricat niciodata cursele colegului de echipa spre deosebire de marlanul Vettel care a comis-o de peste 3 ori.
    16 28
  • yoyoyo si lol
    doi afumati de naturale-frustrati mclarenisti :)))
    14 10
  • Vedeti ca nu sunt eu ala. Eu sunt din 1984.

    Suparat rau. Da Bottas trebuia penalizat pt ce a facut la Kimi, da Hamilton trebuia penalizat pt incetinire excesiva sub safety car, dar tipul ala trebuia descalificat. Chiar daca esti provocat la nivelul acesta nu ai voie sa reactionezi asa ca un golan. Trebuia descalificat, nu se poate. Genul de comportament ca Schumacher in 1997 fata de Vinlleuve. Trebuia Lewis sa nu faca prostia aia cu frana, dar nu ai voie sa intri in cineva oricat de nervos ai fi.
    21 13
  • Foarte interesanta cursa!
    Un amendament din partea mea... Vettel a depasit un pic limita, dar din punctul meu de vedere justificat. Hamilton este un nesimtit atat pe pista cat si in exterior, si lucreaza nu ca un campion, cat pe dedesubturi si psihologic in sens negativ. Ham a franat intentionat ca Vettel sa intre in el si sa isi rupa aripa fata. Ar fi trebuit penalizat. In F1 nu se aplica condusul la distanta evitarii oricarui pericol... Vettel daca ceda iesea psihologic atacat de Hamilton. Chiar a fost necesar sa il puna la punct pe derbedeule de Hamilton, poate alta data va gandi de doua ori inainte de a face astfel de porcarii nedemne de un om care a castigat un campionat mondial de F1 ca persionalitate de campion nu are...
    42 12
  • @Daniel Popoescu

    Te rog dezactiveaza-i contul celui care incearca sa faca lumea sa creada ca sunt eu. Si asa sunt destul de suparat, nu mai am nici chef nici putere sa ma lupt cu escrocul acela. A luat poza de pe google si a facut un cont schimband doar anul.
    15 8
  • Hai Mircea ca te sustin :)
    9 7
  • Jumbo 1974 sa inteleg ca daca cineva te loveste tu incerci sa-l omori?Razbunarea este arma prostului si Vettel a aratat nu numai ca este prost ci si ca este caracterul de cea mai joasa speta de pe grila.Sa nu uitam magariile din Mexic 2016.Eu il suspendam o cursa si atunci si acum ca sa se calmeze.
    15 25
  • FAN MOTORSPORT
    yo are perfecta dreptate. A vazut bina cursa si a judecat bine cand a scri comentariu de mai sus.
    5 2
  • Puteți să scrieți mașina de siguranță, cu litere mici. Împușcați doi iepuri dintr-un foc: scrieți românește și scrieți corect.
    7 3
  • Daca unul imi da o palma pe strada, am voie sa scot cutitul si sa il injunghiu? Nimeni nu are voie sa isi faca dreptatte singur cate vreme nu este in pericol viata. Cel ca reactionaza DISPROPORTIONAT dupa capul lui la un rau care ii este facut, este infinit mai vinovat.

    @jumbo tumbo
    Ferrarist infect si spurcat nu ai voie sa faci golaneala in nici un sport chiar daca esti provocat. Ferrarist spurcat, auzi la el tupeu. Cum poti spune ca Vettel nu a vrut sa intre? A tinut cu o mana volanul dar este indubitabil ca avrut sa intre in el
    15 26
  • Mircea ignora-l pe falsul "Mircea".De la fanii Vettel n-ai ce sa ceri ca sunt identici mult iubitului Carton:infantili si escroci.
    15 20
  • @yo

    Da ma enerveaza. Sunt un pachet de nervi pentru faza cu Vettel. Dai la Ham drive trough, dar nu inteleg de ce pentru asa goloaneala nu se da descalificare de ce????
    15 21
  • Este adevarat ca Vettel a gresit cand a sarit la gatul cocalarului, dar chiar nu a auzit/inteles nimeni ultimul mesaj radio al cocalarului?!?! Hamham cerea echipei in ultimele trei tururi sa-l incetineasca pe Bottas ca sa poata folosi DRS-ul... Mi-a placut reactia echipei: "Nu putem, nu vrem sa-i oferim lui Vettel posibilitatea folosirii DRS-ului". I-a dat-o la..... :))))
    38 5
  • parerea mea
    Finalul a mai salvat din impresia lasata de una din cele mai urate curse din ultima vreme!
    Raikonen este ghinionistul de serviciu. Verstapen ar trebui sa se gandeasca de ce tot omoara la masini/motoare , masina si motor cu care Ricci castiga:). De cateva curse Botas are starturi tot mai nereusite si daca nu conducea cea mai buna masina din circuit, probabil ca se batea cu Alonso pentru a intra in top 10.
    In opinia mea, chiar daca a profitat de conjunctura, Stroll este driver of the day. Merita chiar locul 2 pentru maturitatea de care a dat dovada la 18 ani. Insa avand in vedere cu ce masina concureaza, podiumul este de admirat.
    Las la urma celebrul incident. Ham a facut o manevra golaneasca iar Vet i-a raspuns la fel. Parca erau 2 cocalari care se hartuiau pe cheiul Dambovitei.
    Spun o manevra golaneasca deorece din reluari s-a vazut ca Ham nu a apasat frana ci a redus gazul cand de fapt trebuia sa accelereze, astfel ca neamtul sa nu poata evita impactul. Exact cum fac manelisti care vor sa-ti arate ce smecheri sunt! Reactia lui Vet justificata omeneste dar inacceptabila dpdv sportiv.
    In acelasi timp, daca Vettel a luat 10 secunde pentru dangerous driving-absolut meritat din punctul meu de vedere, acelasi lucru trebuia sa-l pateasca si Ham.
    Daca pana si in Romanica exista un proiect de lege care isi propune sa pedepseasca franarea brusca fara motiv in fata unui participant la traffic, cu atat mai mult acest lucru este de neacceptat intr-o cursa de masini, unde asemenea manevre pot generea pagube uriase sau si mai rau.
    Pana la urma justitria divina a aranjat lucrurile (Vett a pierdut cursa pe care o putea castiga fara acea penalitate, iar Ham a venit dupa Vet), dar un gust amar ramane.
    38 6
  • Mircea...ce ai patit ma afumatule...eu sunt 1985 si tu 1984-care este treaba ba drogatule...te-ai maritat cu yo...apropo?
    10 17
  • golaneala
    cind un golan frineaza intentionat...raspunzi tot golaneste-BRAVA VETTEL...golanul de HAM...a primit raspunsul pe masura
    24 18
  • Mircea eu zic ca Vettel nu a fost descalificat din acelasi motive pentru care suspensia pregatita de Mercedes si Red Bull a fost interzisa si din acelasi motive pentru care Vettel a mai fost iertat anul asta cand s-a pozitionat gresit sau a impins piloti de pe circuit:Ferrari trebuie sa castige cu orice pret si FIA si Ross Brown vor face totul sa se intample.
    14 17
  • uite-l pe golanul de HAM....lantisor de prostie:https://www.youtube.com/watch?v=-VYm1gXlgOI
    11 12
  • Mi-au placut 4 piloti. Massa(aar fi castigat cursa fiind pe 3 dupa ham si vet), Stroll, Alonso(cele mai multe poztitii recuperate in cursa), Botas pentru cursa de recuperare. Evidentiez negativ: Ham+Vet, la pachet, occon, hulk. Ghinion urias pentru Kimi, ar fi facut o cursa mare poate chiar victorie.
    13 8
  • Mergand pe principiul, "deloc nici un punct mai bine primul loc" Rici reuseste un loc 1 nesperat. Vettel trebuie sa invete ca daca ruleaza in spatele lui Ham trebuie sa se astepte la toate tertipurile cocalarului . S-a vazut clar intentia acestuia de a accelera dupa iesirea masinii de siguranta, ca apoi sa franeze ostentativ, daca va uitati atenti asa a facut si la primul SC, rezultatul a fost ca la restartul cursei Vettel era sa piarda locul 2. Evident, Vettel a gresit incercand sa-i atraga atentia acestuia, drept pentru care a pierdut victoria de azi cu aceea penalizare de 10 sec care defapt s-a transformat in vre-o 23-25 de sec.
    Cat despre Botas, s-a vazut clar la startul cursei ca a avut un start mai bun decat Ham, insa a franat brusc ( cum sa-l depaseasca pe nr. 1) punand urmaritorii sai in pericol si nu in ultimul rand pe el, impingundu-l pe Raikonen in parapet.
    26 9
  • Falsul "Mircea" am o nepoata de 1 anisor venita in vizita.Nu vrei sa pastrez un bibiron si pentru tine?Ai anul 1985 in nume dar cred ca esti nascut in 2015.Somn usor,puisor!!!
    15 9
  • Mircea 85

    Nu ai dreptul sa iei numele vedetei acestui forum. Mircea Mclaren e numai unul, tu esti o copie flaushata si nereusita. Un pomisor aparut peste noapte nu poate crestea la umbra celui mai falnic stejar de pe acest forum. In situatii din acestea, padurari fac raritura, si starpesc specia invaziva care sa ameninte falnicia stejarului, dar tu ar trebui sa fii taiat de pe forum asa cum fac hotzii de lemne cu o specie inferioara de rebut, aparuta langa un stejar secular. Ai crescut stramb, din nastere, incovoiat si invaziv ca o ciuperca. De aceea trebuie sa fii sters si aruncat la cosul de gunoi, sau pur si simplu scuipat si tras apa.
    16 14
  • De ce nu intelegeti ca primul pilot controleaza ritmul dupa iesirea masini de siguranta pana la începutul turului urmator.E ceva normal ca in astfel de situatii sa ai cateva momente de concentrare si de relaxare dinaintea reporniri cursei.Chiar daca Hamilton a franat intentionat tot nu merita penalizat.Ca pilot de F1 trebuie sa previi astfel de situatii ca un profesionist.Ori pastrezi o distanta putin mai mare ori daca vrei sa ataci imediat dupa restartul cursei si stai atat de aproape ramai extrem de atent pentru a preveni orcie situatie.Pana la urma Vettel tot merita penalizrea desi nu am vazut imaginile onboard cu momentul respectiv.Dar pana la urma cu putina blandete penalizarea lui Vettel e destul de corecta.Nici de cum descalificari sau chesti de genul.Norocul sau a fost ca Lewis a trebuit sa intre la boxe din cauza acelui element care ori un idiot de mecanic nu si-a facut treaba cum trebuie ori acel element era defect.Despre incidentul dintre Bottas si Räikkönen a fost pur si simplu un incident de cursa.Daca era Max cel ce aplica manevra lui Räikkönen spuneati ca este un kamikaze ce nu merita sa fie in F1.Inca o cursa frumoasa.Pilotii ce merita felicitari sunt Stroll,Bottas,Ricciardo,Perez,Magnussen Wehrlein si ,Ericsson.In clasamentul suckers sunt pe primul loc Vettel apoi FIA urmati de urmati de Ocon,Massa si Hulkenberg cu parere de rau pentru ultimi doi in timp ce Ocon m-a dezamagit.Inteleg ca e tanar si vrea sa se afirme prin prstatii si rezultate cat mai bune dar nu se face asa ceva.Nu mai era loc pe podium si pentru Force India dar putea obtine un nou rezultata fabulos pentru ei cea ce este pacat.Acum astept hate-ul din partea stimatilor fani rosiatici.
    11 24
  • ba mircea 84-eu sunt 85 ...ce ai patit-,ma numesc cu vreau-drogatule
    9 16
  • @yo

    Super replica. Cheers.
    12 9
  • Via Ferrata
    Hami a fost smecher, a lasat piciorul din gaz, dar era in fata, face ce vrea, Vete trebuia sa fie atent, dar a fost fraier si a cazut in plasa britanicului ba a si avut un comportament de cocalar prost, a uitat cum facea el in era RBR cand incetinea deliberat, dar....cel din spate n-a intrat in el...e o diferenta fani ai lui vetelica.....una maaare. Cel care a pierdut cursa a fost Hami, vetelica sa zica merci ca e terminat dupa ce pilotaj a avut in tot weekendul. Kimi l-a surclasat pe plasticos si in cursa, start fulminant. Pacat ca botas n-a inteles sa cedeze.
    13 23
  • @yo

    Bebelusii trebuie sa asculte ordinele si indicatiile seniorilor. De aceea trebuie sa traga aer in piept si sa bage capus sub apa cand un senior trage apa dupa el la closet.
    10 10
  • Se vorbeste cum ca Hamilton ar
    Ce sa mai zic
    0 3
  • De ce nimeni nu-i desfinteaza pe Bottas si Ocon.Poate ca fanii fierari "obiectivi" critica doar dusmanii Vettel si desigur pe Hamilton si Verstappen.Puteti sa ziceti orice dar Vettel nu are scuza si nu stiu de ce dar cred ca si Ocon si-a lovit colegul intentionat.Pentru fanii fierari doar Hamilton si Verstappen sunt golani.In locul lor mi-ar fi rusine cu comportamentul lui Vettel.
    14 16
  • @sumi7
    "cocalarul" a invatat de idolul tau Vettel, care proceda la fel cand era la Red Bull, cum spunea cineva inainte. A si fost amendat pentru asta. Dar Alonso n-a intrat in el niciodata. Ca va?
    10 13
  • @sumi7
    ps. Si Hamy a fost in spatele neamtului prost crescut de cateva ori....tot in anii Newey si nu l-a lovit din spate...ia mai revezi cursele.
    11 14
  • @Mircea_84 Vedeta poate in "Cosmarul de pe Elm Street", rol principal bineinteles ! Laconcurenta cu yo, cu lol si cu alti cativa !
    8 9
  • Charlie
    Vettel sa zica mersi c-a scapat asa. In mod normal trebuia eliminat din cursa petru gestul sau. Comportament de idiot roman in trafic.
    12 17
  • Mircea 84 este vedeta la Balaceanca...impreuna cu Yo si LOL....trag si naturale pe nas
    11 12
  • Hamilton a franat intentionat. Amintiti-va ca in F1 nu sunt stopuri cu lumini de franare. Ce a facut el este foarte periculos si putea sa declanseze o reactie in lant.
    Gestul lui Vettel a fost nesportiv.
    Amandoi meritau penalizati. Din pacate doar unul si asta chiar dupa ce Hamilton a fost nevoit sa intre la boxe... Ce ziceti de asta?
    Sau ce ziceti de Hamilton care a cerut echipei sa-l incetineasca pe Bottas ca sa reuseasca el un atac asupra lui Vettel?
    23 13
  • HAM cocalarul...cerea echipei sa-l incetineasca pe BOT ca sa-l ajunga pe VET.....cocalar cu lanturi 100%
    18 10
  • Dar tu ce spui de felul in care Kimi a fost tratat de echipa la Monaco? Vettel trebuia sa fie mai atent. Si nu se intampla nimic. Gestul lui insa....degradant. Penibil. Chiar a scapat usor.
    12 10
  • @85

    Ca sa nu mai vb de vitelul tau la Monaco cum a fost ajutat de echipa, la fel in Canada cu Kimi si sicana.
    Si apropi... originalul e poezie... copia e doar o prostie... originalul straluceste.... copia urat imbatraneste... 85 e bebelul mumu
    12 14
  • Fratilor, eu zic sa numai comentam nimic aici vis -a -vis de cursa ci sa urmarim duelurile trioului Mclaren_Mircea_ 1984-1985 si yo. :)))))! Pare mai palpitant decat subiectivismul unor "specialisti" de aici!
    19 4
  • Sumi7 chiar vreau sa comentezi si tu.M-ar interesa sa aflu parerea ta si a altora despre incidentele Bottas-Kimi si Perez-Ocon.Legat de incidentul Vettel-Hamilton nu am asteptari de la nici un fan Ferrari pentru ca sunteti prea subiectivi.Desi sa zic sincer nu am nimic cu majoritatea fanilor exceptand noul "Mircea",Anonim si GTS.Despre evenimente ce nu-l privesc pe Vettel chiar cred ca se poate discuta relaxat si fara insulte.
    11 7
  • http://www.f1supernews.com/2017/06/25/vettel-hamilton-should-have-been-penalised/
    7 8
  • Darius
    Daaa, sigur, ce declara fitoasa rosie, daca era treaz ar fi vazut ca ham incetineste, s-a vazut clar pe reluare, virajul nu era atat de strans. Si uite asa Hamilton mai castiga un fan.
    11 7
  • Am prins cursa abia prin turul 30-31, dar o afirm cu toata raspunderea: a fost cea mai urata cursa vazuta din '94 si pana acum. Nu stiu care a fost faza cu Vettel si Hamilton, dar imi aduc aminte ca si Vettel a incetinit foarte mult in spatele safety-car-ului la Hungaroring in 2010,sau 2011.Pana una alta trebuie sa admitem ca un loc 4 pt Vettel si un loc 5 pt Hamilton sunt mai bune decat o victorie pt Hamilton si un loc doi pt Vettel. Acum, sa-i raspund si bunului meu prieten Mircea 84: nu exista vedete, nici in online, nici in viata reala. O singura intrebare as avea pt el: cum ar fi ca din 2018 sa-l vedem pe Hamilton la Ferrari si pe Vettel la Mercedes?
    13 5
  • Falsul "Mircea" fan fierari tu esti de cartea recordului.Nu cred ca mai exista vreun bebe de 2 anisor care sa scrie mesaje pe net.Totusi mananca lapticul si culcate ca-i prea tarziu sa stai treaz.Si nu te mai uita la curse ca inveti prostii de la Vettel.
    10 9
  • Dantheman
    https://www.facebook.com/wtf1official/videos/1513544935370453/
    Asta e ceea ce conteaza. Victorie Ricci!!!
    7 3
  • @yo
    Pai tocmai am facut-o la (25.06.2017, 19:48), in rest singura "chestie" de care imi pare rau e ca Vettel si-a iesit din pepeni si a incercat sa-l avertizeze pe Ham. Un Ham care stie foarte bine sa manipuleze ca apoi sa-si puna pe figura masca de inocent.
    Sti foarte bine si tu ca in F1 nu exista fair play si nici prietenie, insa cand vine vorba de siguranta celor din spate nu te joci cu viata lor, chiar daca esti primul si ai dreptul sa dictezi restartul unei curse din spatele unui SC.
    13 8
  • @sumi7
    Tu esti cu capul, auzi la el "siguranta celor din spate"- de cand in F1 ala din fata are grija de cei din spate??:)))asta e antologica!! Da, de siguranta celor in care dai intentionat cu masina cand intentionat virezi catre adversar, stii sa ne spui ceva?
    8 11
  • @91Schumi06

    Imi pui probabil cea mai dificila intrebare. Il ador pe Lewis, dar nu l-as sutine la Ferrari. Nici daca ar fi tatal meu, sau fratele meu, la Ferrari jur pe viata mea ca nu i-as sustine la Ferrari. Vreau sa ma indrept cu incrancenare si fanatism pana la sfarsitul vietii contra echipei rosu, pana cand inchid ochii si plec de pe lumea aceasta. Dar cu Vettel la Mercedes as tzine. Nu am avut nimic contra lui pana sa vina la Ferrari. Chiar am stat cu sufletul la gura si in 2010 si in 2012 sa ia el titlu si nu un Alonso imbracat in combinezonul rosu.
    9 11
  • am si eu un mesaj pt guvidul de la 20:49, cel care i-a raspuns lui Sumi7: ba baiatule, tu ai idee ce inseamna sa franezi pe o zona in care iti este permis sa accelerezi? O chestie d-asta a facut si Alonso la Nurburgring in 2003, scotandu-l din cursa pe Coulthard. Cam asa a facut si Coulthard la Spa, in '98...
    12 7
  • Mircea, pregateste-te! Eu am impresia ca asta se va intampla de la anul! Si stii ce mai cred? Ca Hamilton va fi urmatorul pilot care-i va mai fac campioni pe cei de la Ferrari!
    5 5
  • @Sak
    La o prima vedere ai putea spune ca a fost favorizat Vettel. Dar nu a fost asa si toti analistii au spus asta. In realitate strategii Ferrari si Mercedes au fost surprinsi de tururile rapide facute de un Ferrari si un RedBull. Nu aveau de unde sa stie inainte.
    In plus Kimi isi jucase cartea compactand plutonul ca sa-l puna pe Vettel intr-o situatie mai delicata cu urmaritorii. Dar asta l-a aruncat in spatele unor masini intarziate la iesirea de la boxe.
    Si inca ceva... am senzatia ca i-am luat partea lui Vettel in primul comentariu. Te inseli. Gestul lui mi se pare mai urat ca cel al lui Ham. Ce a facut Ham, vorba aia, s-a fumat demult...
    5 1
  • @91Schumi06
    de unde stii tu, biban nepescuit, ca Hamilton a franat? Esti vreun oficial FIA F1 acoperit de poza unui prea ilustru sportiv? Si la tine, bibane, "iti este permis" este obligatoriu?
    7 11
  • @yo

    Cred ca Mircea_1985 este alaptat de o gudă (a nu se lua la figurat ca mama, pentru ca nu la asta ma refer, ci la sensul propriu de animal, caine de sex feminin) Laptele de origine animaliera il face sa delireze si sa plagieze. Si apropo plagiatorului, uite ce zice Lewis.http://www.skysports.com/f1/news/24181/10926919/azerbaijan-gp-lewis-hamilton-criticises-sebastian-vettels-disgusting-driving-after-2017-title-rivals-collide
    8 10
  • Adevarat graiesti 91Schumi06. Si acum tin minte clipa cand "marele" Coulthard, (cel care a rosit azi la propunerea lui Rici sa bea din pantoful lui) a incetinit tendentios atunci cand a fost ajuns din urma de Schumi. Era o ploaie torentiala, Schumi intrasa la aspiratie si cand sa-l depaseasca a intrat in el compromantandu-i cursa si victoria de atunci.
    14 4
  • 91Schumi06

    Uitem am gasit raspunsul perfect pentru ceea ce semnifica Ferrari pentru Lewis. Fabulos, raspunsul lui Mika, si valabil pentru un pilot motorizat de la 14 ani Mercedes-Benz.

    https://www.youtube.com/watch?v=wgdeWWpVsaI
    6 6
  • 91Schumi06-lipane, vezi ca ala din poza ta are combinezon Mercedes.
    5 1
  • @Yo: Cursa a fost interesanta, a castigat cine s-a descurcat cel mai bine, haide sa nu ne certam. Nu ca m-ar interesa parerea ta dar, Bottas a gresit in acel incident cu Raikkonen, si a fost a greseala gratuita. Si evident nu a fost investigat pentru asa ceva pentru ca deh... regulile sunt pentru altii. Hamilton a gresit cand a incetinit pentru ca a incetinit brusc, plus a mers prea incep pentru perioada de SC. Plus si mai grav, nu era la linia alba de SC cand se compacteaza plutonul, ci a pierdut contactul vizual cu SC-ul. Evident in regulament se spune ca nu au voie sa fi la o distanta mai mica sau mai mare de SC, trei lungi de masina, pana la linia alba. Nu numai ca l-a incetinit pe Vettel, dar Perez sau Massa puteau oricand sa intre in Vettel si tot vina lui Hamilton era. Si nu cred ca un campion valoros ca Hamilton face astfel de gesturi gratuite si evident rusinoase. De fapt, sincer sa fiu, ma asteptam sa faca asa ceva, pentru ca s-a gandit ca o sa fie depasit de Vettel sau Perez sau poate Massa la restart.

    Cei de la FIA sunt foarte interesati ca disputa dintre Ferrari si Mercedes sa dureze cat mai mult, prefera sa-i pedepseasca doar pe cei de la Ferrari, iar cei de la Mercedes este evident ca sunt favorizati.

    Hamilton a mai avut o astfel de manevra in trecut si a fost penalizat pentru ea, instantaneu. O penalizare pentru Hamilton + acel pistop.. Vettel fugea in fata cu 25 de puncte, un efect de nedorit de catre Whiting, un britanic de altfel.

    Ocon nu a fost investigat pentru incidentul cu Perez, dar daca era Vettel, sigur ii dadeau o penalizare instantaneu.

    Bottas l-a mai scos odata pe Raikkonen din cursa si nici n-a fost investigat :P Tu ar trebui sa te bucuri pentru ca sunt sigur ca te-ar deranja daca regulile s-ar aplica la fel pentru toti pilotii, nu de alta dar ar fi penalizati si pilotii Mercedes si cred ca te-ar oftica asa ceva, nu?

    Multa sanatate si minte, sper sa nu te superi dar nu sunt genul care sa raspunda la diferite injurii si jigniri pe care le tot visezi pe aici.
    18 7
  • @jean: gogule, vezi ca "ala" din poza mea este cel mai mare sportiv al tuturor timpurilor si ca, indiferent de culoarea combinezonului, a fost zeul F1. A fost omul care a contribuit decisiv la revirimentul Scuderiei! A facut si el cateva greseli de-a lungul carierei, a avut si el pacatele lui, dar nu suntem noi in masura sa-l judecam.
    15 11
  • http://www.marca.com/motor/formula1/gp-europa/2017/06/25/594fea0f46163fb1328b458b.html

    Hamilton: "Si Vettel quiere probar que es un hombre, mejor fuera del coche cara a cara"



    Cred ca ii da peste mufă joi in Austria. Sa nu pateasca Vettel ce era Coulthard sa pateasca in Belgia la Spa in 1998. Sa il asmute pe Roscoe pe el
    8 7
  • 91Schumi06
    True man, nici nu se compara cu pacalicii de azi :) !
    8 4
  • @91Schumi06
    Mah, tu n-ai raspuns la intrebare, stii ce combinezon are in poza ta? da, ma, e cel mai mare sportiv din toate timpurile si sporturile. da' combinezonu fraiere...
    6 7
  • Va dati seama ce bestial ar fi sa sara Roscoe la Vettel in posterior si sa stea infipt la el in fund c aun sobolan???
    8 12
  • @91Schumi06: Hamilton a incetinit de la 89km/h la 40 km/h, cu 10 kl/m sub viteza minima cu care trebuia sa ruleze si cu cateva sute de metri inainte de lina de SC, unde evident se compacta plutonul. Hamilton nu se astepta ca Bottas sa-l scoata din cursa pe Raikkonen, se astepta sa-l scoata din cursa pe Vettel, dar Raikkonen a fost ceva mai atent si l-a protejat bine. Oricum pentru comentatorii Sky Sports, ar da vina pe Raikkonen pentru acel incident, pentru ca Bottas n-a vrut sa-l scoata din cursa :P
    14 8
  • Mai an unu... kviat..., aplica o tactica de enervare si scoatere din curse a lui vetel. Acum un cocalar il intreaba pe ...locotenent.. ai lovit pe cineva la start....NUUUU...., pai de ce te platimm, zic io.Cursa asta a franat in asa fel incat sa-i scoata din cursa,iar cocalaru a mai aratat si toate celelalte,,, ganduri....
    Am trait cu sezatia ca vetel ie ..neamt, ie zlab (z de la base), de creier, adica nu se poate controla.
    Comisarii, arbitrii, nu aplica regulamentul.
    Alo.... FIA tu urmaresti cursele?
    4 3
  • Sumi7 cred ca toti fanii Hamilton au recunoscut ca britanicul a depasit limita si merita penalizat dar gestul lui Vettel a fost de zeci de ori mai grav si faptul ca fost provocat nu este o scuza.Stii este ca si cand la fotbal un jucator faulteaza usor si cel faultat sare la bataie.Din cate stiu in acele situatii cel ce a faultat primeste galben iar batausul este eliminat.Daca Hamilton era penalizat cu tot respectul pentru unii fani Ferrari spun ca Vettel trebuia sa primeasca o penalizare mai mare.Pana la urma fanii Ferrari sunt multumiti de rezultat si Hamilton a fost adevarata victima desi nu a incidentului ci a propriei echipe.Nu zic ca Hamilton este un sfant ca-i evident ca nu-i si nici un alt pilot nu-i dar Vettel a avut mai multe iesiri necontrolate decat oricine.Legat de Bottas si Ocon tot ce pot sa spun ca sunt dezamagit sa vad pe lista pilotilor laudati nume care au sticat cursa altora si mai ales sunt dezamagit sa vad cum Verstappen si Hamilton pentru orice incident minor sunt tarati in noroi.Pacat ca nu sunt tratati pilotii la fel si mai mare pacat ca FIA doarme.
    14 9
  • da, guvidule, are combinezon Mercedes, si, ce legatura are sula cu prefectura? a revenit ca fraieru' in competitie, convins fiind de Ross Brawn si mizand pe faptul ca Brawn GP a reusit o minune in 2009. Uite ca s-a convins si Schumacher, si sper ca toata lumea, ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.
    @Mircea: Hamilton e un garoi imputit, tot asa l-a provocat si pe Kimi dupa Spa 2008!
    @GTS: atat Vettel, cat si Hamilton, trebuiau lasati sa termine cursa de azi si penalizati cu cate 10 locuri in Austria. Amandoi au gresit din ce am vazut eu pe net.
    11 8
  • @91Schumi06: Asta am spus si eu, amandoi au gresit dar numai unul a fost pedepsit. Celalalt stie ca poate face la fel de viitor si nu-l deranjeaza, ce conteaza regulile si siguranta altor piloti? Astea sunt chestii pentru prosti, fanii adevarati nu stiu oricum regulamentul si nu sunt obiectivi. Plus un fan Hamilton n-ar spune niciodata ca Hamilton a gresit chiar daca stie ca a gresit. Cred ca si Verstappen intra in categoria asta, ii calca pe urme. Dar asta este, greu sa cauti dreptatea in tara orbilor.
    10 8
  • Andrei
    Amanadoi au gresit da, dar nu sunt echivalente ca si gravitate. Daca ar fi fost penalizat Hamilton atunci Vettel in mod corect si cert merita un steag negru. Asa a fost iertat Ham iar lui Vetel i-au dat 10 sec.
    10 6
  • Inca se mai actualizeaza acest material?
    7 1
  • Asa cum spune si mavrick, mi se pare ridicol sa bei din gheata unui pilot! Nu stiu de unde a mai aparut si moda asta, vazuta prima data pe la Marquez sau Lorenzo anul trecut, daca nu gresesc, dar e groteasca.
    @GTS: Hamilton vinde! Asta e toata ideea si doar aceasta politica agresiva de marketing sta in spatele lui Hamilton si conduce la favorizarea lui de catre comisarii de cursa sau cei in masura sa ia deciziile. E activ pe facebook, twitter, instagram si ce retele or mai fi, pe cand Vettel n-are treaba cu astea!
    10 5
  • @GTS

    Eu am spus ca Hamilton a gresit si a facut-o intentionat, a vrut sa il sicaneze pe Vettel sa il scoata din ritm. Nu sunt de acord cu asta, si nu se face, trebuia sa ia penalizare vreo 5 secunda sau chiar 10, dar gentul de gest a lui Vettel a fost intentionat si de neaaceptat la nivelul acesta. Intentionat, si pentru faptul ca nu iti stii tine calmul si razpunzi golaneste si mult disproportionat la ceea ce ai fost provocat, clar descalificare sau banat o cursa. Exact ce a facut Coulthard cu Schumi la Spa sau Schumi cu Vinlleuve in 1997 la Jerez parca. Pentru reactia asta descalificare. Uite, genul acesta seamana teribil de mult cu fazele din fotbal. Un jucator fauleaza usor, sicaneaza, provoaca si ia corect cartonas galben pt asta, cel provocat care vine si da cu pumnul sau capul in gura clar cartonas rosu. Pt Ham asta inseamna drive trough iar pentru Vettel descalificare.
    13 7
  • @91Schumi06

    Las-o balta. Nu se compara cu marketingul si nevoia cronica pentru F1 si FIA de a lua si Ferrari un campionat dupa atata amar de vreme. I-au dat pedeapsa la Vettel sa nu faca memoriu Mercedes la tribunalul sportiv pentru gestul lui Vettel. Penalizare data, la revedere tribunal sportiv. Ferrari si cat ar castiga competitia si F1 cu Ferrari campiona cu siguranta are mai mare greutate de cat Hamilton si cat de bine e vazut Hamilton
    8 8
  • GTS daca tot recunosti ca Bottas si Ocon au stricat cursa altora cum poti sa le zici :Bravo!Daca era Max in loc il distrugeai.Toti am zis ca Hamilton a gresit dar de ce nu zici nimic de comportamentul lui Vettel?Oare el nu a gresit?Ce trebuie sa faca Vettel ca sa-l critici si sa recunosti ca a gresit?Eu sunt primul care vrea ca regulamentul sa se respecte:nu vreau ordine de echipa,nu vreau piloti pe mijlocul pistei la start,nu vreau razbunari prostesti a la nr.5,nu vreau piloti care intra intentionat in colegi,nu vreau piloti impinsi de pe circuit,nu vreau injuratuti prin radio,nu vreau componente de pe monoposturi interzise si nu vreau pozitii castigate la boxe.Nu-mi plac plac cursele cu incidente multiple iar Ricciardo nu ma impresionat.A stiut sa profite de problemele pilotilor din fata,a castigat,bine pentru el dar n-am vazut nimic deosebit azi la australian asa ca nu-l felicit.GTS atunci cand nu mi-ai scris fostul nume corect in mod intentionat a fost o jignire si in plus ai indrazint sa ma faci frustrat desi nu ma cunosti asa ca imi pare rau dar nu te mai respect.Mereu tii partea lui Vettel inclusiv cand greseste si critici des piloti pe care eu admir chiar si cand nu e cazul.Nu ai de ce sa te superi cand dau replica la opinile tale cu care nu-s deacord.
    10 8
  • iar a facut ala faza cu botina si sampania? si o singura data e prea mult, cineva trebuie sa-i spuna sa se opreasxa.
    4 0
  • Se zvonește ca Kubica ar participa la Monza în prima sesiune de antrenamente libere.
    4 1
  • Vettel trebuie sa fie prunc bun in austria daca nu vrea sa sara o cursa. E la 3 puncte de un astfel de deznodamant. Sigur, vulpea neagra o sa-l provoace....dar...atentie marita.
    10 4
  • Vreau sa reamintesc de cursa din Germania 2012.Hamilton a avut pana la start si astfel a pierdut un tur.Fiind mai rapid decat Vettel a trecut de acesta si a ajuns intre Alonso si german(cei ce se luptau pentru victorie).Cu totii stim ca daca esti mai rapid ai voie sa depasesti chiar daca ai tururi in urma.Ce credeti ca a facut Vettel dupa cursa?A inceput sa-l insulte pe Lewis in cel mai josnic mod desi in acelasi cursa marele Vettel l-a depasit pe Button prin afara circuitului si s-a comportat pe podium ca un complet inocent.Bine ca dupa ceremonie neamtul a primit penalizarea mult dorita care l-a dus de pe 2 pe 5.Vettel sufera de agresivitate si sincer cred ca in Rusia sezonul trecut daca abandona si rusul Kvyat dupa ciocnirea de la start Vettel la cat de nervos parea sarea la bataie.Violenta trebuie pedepsita mai aspru decat incidentele din curse.
    11 7
  • Si totusi.... ultimele date din telemetrie analizate de stewarzi s-ar putea sa aibe mai putina greutate decat parerile fanilor ferrari de pe acest forum, articol aparut de putine momente care pare sa puna capat controversei

    https://www.motorsport.com/f1/news/f1-hamilton-vettel-baku-brake-testing-923425/
    FIA analysis showed Hamilton did not brake-test Vettel

    By: Jonathan Noble, Formula 1 Editor
    32 minutes ago
    Stewards at F1's Azerbaijan GP found no evidence in telemetry data of Lewis Hamilton either brake-testing or lifting off unexpectedly in his clash with Sebastian Vettel before Sunday's second safety car restart.

    Although Vettel is adamant that he was brake-tested on the exit of Turn 15 prior to him making contact with the rear of the Mercedes, analysis of data from Hamilton's car by the FIA showed no proof of that.

    The FIA investigation, which took place during the course of the race, threw up no suggestion that Hamilton had braked nor lifted off entirely.
    Furthermore, analysis of how Hamilton had behaved in the first safety car restart, and the one after the incident, showed that the British driver had behaved exactly the same at that point of the track as he prepared to get back up to racing speed.

    For with a long run up between the following Turn 16 and the safety car line, he had to back off to ensure that he did not break the rules by overtaking the safety car before he was allowed.
    11 5
  • Octave
    Prieteni, aveti probleme daca voi credeti ca Hamilton a franat acolo intentionat. Ca sa intre Vettel in el, nu ? Si el nu patea nimic, nu-i asa ?
    El conducea cursa, era clar avantajat de motor si prefera sa franeze ca sa intre unu in el... Interesanta gandire !
    7 2
  • telemetrie
    ..asta ii spuneam macroului schumi06 , care, "el stie tot"....habarnist de net.
    7 7
  • serban
    @yo
    Păi dacă într-un sport eminamente masculin, unde adrenalina este la cote maxime, tu vrei ceea cele expuse în postarea pentru GTS, de ce nu te duci la șah ? Sigur acolo nu găsești incidente multiple ! Mie de asta îmi place Max deși sunt fan Ferrari, că are adevărata atitudine de racer, că merge la rupere în fiecare cursă, la fel ca Villeneuve, Senna și Schumi ! Adică adevărații raceri ! Niciodată nu le-ar fi ținut lui Hamilton și Vettel în fața lui Senna ceea ce au făcut astăzi ! Vorbesc de acel Senna depășit cu atâta "fast" de un Hamilton care de trei ani și jumătate are "meritul" de a pilota o mașină genială, cum nu a mai existat în istoria F1, o mașină cu care până și Rosberg a ajuns campion ! Și cu care până și Bottas ar putea ajunge !
    8 3
  • serbane, hai lasa, ca masina lui Newey din 2010-2013 si care era cu 1 sec pe tur in fata concurentei era geniala, chiar daca motorul era renault....ai memorie scurta...convenabil scurta. Hai sa vedem ce coechipier avea vetel al tau la red bull si ce a avut Ham. Pai Rosberg este la ani lumina de Webber., chiar daca imi place omu. Rosberg l-a distrus pe Schumacher. Red Bull n-au mai avut masina din 2014 de cand cu era motoarelor hibride.
    5 2
  • @jean

    Nu vreau sa var pe gat nimic, nimanui, discutam cu 91schumi06, despre incident. Ele este un sustinator ferrari, dar un om pe care il respect si il stimez sincer, chiar daca ne contrazicem tot timpul a fost un tip foarte corect si calm. Cat sunt eu de inflacarat anti ferrarist, nu sunt un om prost sau cretin cum cred unii, am luciditate si inteligenta sa vad cand un om, interlocutor, vede in mine ca nus is nebun cum cred altii si nu arunca piatra, de aceea pentru el am un enorm de mult respect si apreciere. Sa nu se creada ca il lingusesc sau laud aiurea pt ca nu am nimic de castigat, dar nu am cum sa nu vad cand el vorbea serios si nu se enerva desi eu tot exageram cu sentimentele mele anti ferrari. Repet, sunt patimas, dar nu dus cu pluta. In fine, cat despre incident, va spun sincer ca si eu am crezut ca Hamilton a vrut sa il sicaneze pe Vettel, dar nu stiu ce sa zic, analiza datei din telemetrie cred ca este mai avizata decat parerea sau imppresia noastra din exterior, ca sa nu mai zic ca fiecare instinctiv incearca sau traga un pic plapuma spre favoritul lui, Despre faza cu analiza telemetriei cine este interesat gaseste si pe http://www.autosport.com/ gaseste acolo articolul, nu pot posta din el deoarece am depasit limita de 15 articole citite la ei in mod gratuit, nu mai ma lasa pana dupa 1 iulie sa citesc articole decat daca platesc. Dar care nu ati intrat de mai mult de 15 ori in luna iunie, intrati pe site-ul lor si gasiti usor acolo articolul despre telemtrie, doar dai click in jos 3 cm.
    4 8
  • mai lasa-ma cu vet cu adrenalina lui, toti au adrenalina. Daca are prea multa sa stea acasa, poate da peste unul care sa-i umfle pofa aia lunga de neam prost ca nu toti sunt hami, era cat pe ce sa i-o dea webber, pacat ca s-a retras fara sa-l altoiasca pe obraznic
    9 9
  • Cei de la Auto-motor-und-sport spun ca dupa analiza incidentului stewarzii au foarte impartiti intre a-i da lui Vettel 10 seconde stop and go sau descalificare, dar nu au vrut sa intervina in duelul celor doi pt titlu



    According to AMuS, it was a close decision between 10s stop-and-go and DSQ for Vettel. Also, one of the deciding factors was that they didn't want to interfere to much with the WDC battle :stoned:



    http://www.auto-moto...7-12192091.html
    6 5
  • Rachel Brookes‏Verified account @RachelBrookesTV 16m16 minutes ago

    ICYMI FIA have confirmed they examined HAM telemetry & found restarts consistent each time - also HAM maintained consistent speed #skyf1
    7 6
  • Buna seara! La incidentul Hamilton - Vettel nu se pune problema franarii lui Hamilton pur si simplu Hamilton a redus viteza "a luat brusc piciorul din gaz" special pentru ai provoca avarii lui Vettel si al enerva pentru a face un gest necugetat gest pe care din pacate Vettel l-a facut. Stilul prevers pe care il are Hamilton de a lucra la psihicul adversarului atunci cand simte ca pierde s-a mai dovedit inca o data. Asa a facut si cu Rosberg numai ca anul trecut nu i-a mai tinut figura si a pierdut. Sigur si gestul lui Hamilton de a reduce viteza fara rost trebuia penalizat numai ca Charlie il iubeste prea mult pe Hamilton si l-a iertat ca si anul trecut cand a taiat in prima sicana de la Soci. Vettel a facut in trecut mai multe comentarii la adresa lui Charlie si sigur ca acum il penalizeaza de fiecare data cand are ocazia. Oricum Hamilton trebuie sa inceteze ca asemenea strategii care nu sunt demne de in campion mondial. Nici sortii nu i-au suras avand in vedere ce a patit cu suportul de la cockpit fiind nevoit sa intre la standuri. Asta a fost tot ca o penalizare numai ca daca nu I-a dat-o Charlie I-a dat-o soarta!!! Asa se intampla cand esti necinstit si pervers indiferent cine esti!!! O seara buna tuturor va doresc!
    15 8
  • @FlorinSilviu1977
    Tu esti un om credincios si cu frica de d-zeu asa ca te inteleg. Dar de unde stii tu ce-a facut Hamilton, asta nu mai stiu. Asta cu "stilul pervers"....pai ce, Vettel e prostul prostilor? Adica mai prost decat Rosberg? Si de unde ma rog simtea Ham ca pierde...nu era primul in cursa cu un ritm superior lui Vettel? Vettel sa zica merci incidentelor de cursa ca altfel era la 20 sec dupa Ham! Nu in ultimul rand, te rog sa consulti telemetria lui Ham facuta publica de FIA, sa vezi cat de pervers a fost, sau poate doar unii fani au imaginatia putin prea pervrersa....
    10 6
  • Serban cred ca poate sunt naiv ca inca cred ca pilotii trebuie sa depaseasca curat si sa se respecte pe pista.Ador duelurile roata la roata si am fost incantat de lupta monoposturilor Mercedes in epica cursa din Bahrain 2014,mi-au placut deasemenea unele dueluri dintre Alonso si Hamilton in 2013 pentru ca era o lupta sportiva dusa pe tururi bune si se vedea doar dorinta de depasire si respectiv mentinere a pozitiei.Pe Max Verstappen l-am laudat constant si in afara de 2 faze cu Kimi,povestea din Mexic si manevra din Japonia la Hamilton. Eu n-am ce sa-i reprosez pentru ca s-a vazut in restul cazurilor ca a luptat corect desi poate a riscat prea mult.Incidente vor fi mereu dar cele venite cu intentie si cu scop de razbunare le voi condamna aspru.Si daca il prindeam pe marele Senna il criticam deasemenea daca stica cursa cuiva cu intentie sau din exces de nervi.Pe marele Schumacher l-am prins pilotand si nu ai idee cat l-am admirat dar chiar si asa cand a avut gesturi nesportive si victoriile alea nemeritate in dauna colegului nu m-am facut ca ploua.Din punctul de vedere a sportivitatii mi-e dor de Button.El a aratat ca se poate castiga si fara sa fii magar desi ce-i drept avea masina.Legat de masina genial uneori degeaba o ai daca nu exista oameni inteligenti in spate.Eu unul cred ca si Red Bull-ul lui Vettel a fost genial,deasemenea Ferrari-ul lui Schumi si din cate stiu chiar si McLarenul lui Senna si Prost.Ei erau piloti geniali dar monopostul a contribuit decisiv la multiplele titluri.
    8 7
  • S-a vazut destul de clar cum Hamilton a redus brusc viteza mai las-o incolo de telemetrie. Care a fost ma rog motivul in afara de al provoca pe Vettel. Hai sa fim seriosi. Si nu se pune problema de a fi Vettel prostul prostilor sau mai prost ca Rosberg ce D-zeu intelegi tu acolo, e vorba de faptul ca Vettel a fost clar provocat de Hamilton si fiind mai impulsiv de felul lui a reactionat agresiv lovindu-i monopostul lui Hamilton. Sigur mare greseala dar fiind de felul sau mai impulsiv la nervi a putut face si asemenea gesturi dar asta nu inseamna ca este prost. Legat de amenintarea ca Hamilton putea pierde in fata lui Vettel, sigur ca putea pierde. Cred ca s-a vazut de la inceputul campionatului ca Vettel a cam tinut al dracu' de bine pasul cu Hamilton. Cred ca si clasamentul general spune si el destul de multe nu?! In ceea ce priveste ritmul de cursa sau un posibil avans al lui Hamilton la 20 sec fata de Vettel daca nu ar fi fost incidentele de cursa. Pai atunci cum se explica faptul ca in ultima parte a cursei Vettel l-a tinut in spate pe Hamilton si s-a impus la final in fata lui. De ce nu l-a depasit Hamilton pe final de cursa daca avea un ritm de cursa superior fata de Vettel? Cred ca merci ar trebui sa zica Hamilton ca are un propulsor superior fata de Ferrari, ca daca Vettel ar fi fost coechipierul lui la Mercedes cred ca lucrurile ar fi fost mult mai clare in clasamentul general. Noapte buna!
    16 6
  • A naibii ca tu esti mai destept ca datele din telemetrie. Si calculatoarele si senzorii toti is prosti numai tu esti vizionar desptept cocotat din varful patului
    12 11
  • fan f1
    am citit postarile voastre,dar nu e Ham la prima abatere de genul,daca frana Vettel si se producea un accident in lant cum numai la noi pe autostrada se intampla era frumos pt fanii lui Ham?mereu rosberg l-a protejat si a iesit cu buza umflata,ma intreb trebuia si vettel sa faca la fel?nu e sportiv ce a facut Vettel,dar trebuia sa-l puna in garda pe acest golan,care crede ca este D-zeul F1.
    2 7
  • Informatii noi despre incident chiar din zona de media italiana, care recunoaste ca Vettel a schimbat directia intentionat pentru a lovi.

    https://it.motorsport.com/f1/news/vettel-il-gesto-di-reazione-e-stato-deliberato-seb-a-rischio-di-squalifica-923400/
    Le immagini della direzione gara hanno dimostrato che Sebastian aveva la mano destra sul volante e ha sterzato per andare addosso a Hamilton.
    La direzione gara ha analizzato il fattaccio avvenuto nel corso del diciannovesimo giro, isolando il fallo di reazione di Vettel dal comportamento (comunque anomalo) di Hamilton.

    Il gesto di Seb è stato giudicato intenzionale, ed in effetti la immagini puntano in questa direzione. Inizialmente, complice la telecamera on-board che inquadrava solo il lato sinistro della monoposto numero 5, si è visto come Vettel avesse il braccio sinistro alzato all’indirizzo di Hamilton.

    Si è ipotizzato che nella foga potesse aver alzato entrambe le braccia, abbandonando il controllo della monoposto, ma altre immagini hanno chiarito che la mano destra di Seb era sul volante. Nessuna casualità quindi, e da qui la penalità.
    8 5
  • Cine a spus ca, Baku este o cursa plicticoasa? Acele triplari pe linia dreapta au fost dementiale, precum si alte depasiri. De mult nu am mai vazut o cursa asa animata.
    In alta ordine de idei, comentariile unora, indiferent de cine are ca favorit, sunt cel putin jenante, si daca e ceva mai de prost gust ca aceste comentarii sunt acele "degete in sus" date de altii acelor comentarii.
    11 4
  • In ceea ce priveste incidentul dintre Hamilton si Vettel, chiar daca Hamilton, are lanturi la gat mai mult decat le place unora, parul mai cret decat Vettel, are cercel in buric sau in alta parte, conform oficialilor FIA, dupa testarea datelor de telemetrie, nu au gasit nicio anormalitate in ceea ce priveste masina lui Ham, si mai la obiect, nu a franat intentionat ca dl de la Ferrari sa intre in el. Evident, exista si posibilitatea ca Soros sa-l vrea pe Ham campion in detrimentul lui Vettel si atunci ce spun cei de la FIA nu se mai aplica.
    13 7
  • ba telemetrilor...ce fumati,cinepa cu lapte?ba nebunilor...se vede de pe luna cum incetineste HAm HAM lantisor...Ba mircea84 lasa-te de F1-parca esti boul ala de GIDEA de la secta3 care indoctrineaza prostimea de pe tv-las-o dracu de treaba,recunoaste ca te droghezi
    9 12
  • dubfire tu ce consumi?
    7 10
  • ba mircea84 vezi de telemetria de la Mclada...lasa tu MERC si FERR....tu esti in liga judeteana....toti Mclarenistii frustrati vb de telemetrie acum...in loc sa vb de echipa lor de cacao...telemetricilor drogati
    7 12
  • @Mircea 1985.Sigur sti mai bine si avem toata încrederea in tine multumim acum dute ca din cauza fanilor ca tine cel putin jumatate din sectiunea de comentari a fiecarui articol e toxica.
    9 4
  • Vettel pe langa cele 10 secunde primite ieri a mai primit si 3 puncte penalizare si e aproape de suspendarea licentei pentru o cursa..Interesant e ca Vettel conduce si-n top-ul pilotilor cu cele mai multe puncte de penalizare primite urmat de Jolyon Palmer...
    10 5
  • @ GTS - Interesanta teoria ta..Cum ca Ferrari ar fi fost penalizata de FIA doar pentru a mentine interesul pentru disputa dintre cele 2 echipe..Din ce imi aduc eu aminte ,Vettel e pentru prima data cand primeste o pedeapsa de genul celei de ieri..E posibil sa ma insel ..
    6 4
  • @Mircea, am observat ca esti una din mintile luminate ale acestui site, si ma gandesc ca deja ti-ai citit horoscopul pe ziua de azi, asa ca stiu ca niste argumente pertinente nu au cum sa te impresioneze, cu atat mai putin, unele oficiale.
    5 4
  • Pt guvidul care mi-a raspuns aseara la 22:22: de unde pana unde ai tras tu concluzia ca eu tin cu Ferrari, bai bezmeticule? Ma vad nevoit sa-i incurajez DOAR din cauza faptului ca Vettel a ales sa alerge alaturi de ei. Asa cum am spus-o de-a lungul timpului, eu am tinut doar cu Schumacher si mai apoi cu Vettel. Cand s-o retrage si Vettel, n-o sa ma mai uit la panarama asta de competitie si gata!
    7 4
  • FLOREA
    Cea mai tare cursa a sezonului,
    vad ca pe aici toata lumea il acuza pe Hamilton,dar consider ca o mare parte din vinea revine lui Vettel care a stat ff aproape pentru a nu pierde restartul!!de restu nu mai discutam...interesant este ca Vettel a iesit de la boxe in fata lui Hamilton fiindca Hamilton a fost incetinit de catre Raikonen si Perez care erau in urma cu un tur!!
    ps:este o parere,sper sa nu se ajunga la jigniri!!
    8 5
  • @Florea: n-a zis nimeni ca Vettel e nevinovat. El e principalul vinovat, n-avea voie sa faca asa ceva, fiind pe un circuit de F1, da' problema e alta: cum poti sa iesi dintr-un viraj c-o viteza inferioara celei cu care ai intrat??? Am spus-o si mai sus: ieri trebuiau lasati sa termine cursa, si penalizati cu cate 10 locuri in Austria amandoi!
    3 6
  • "The FIA investigation, which took place during the course of the race, threw up no suggestion that Hamilton had braked nor lifted off entirely.

    Furthermore, analysis of how Hamilton had behaved in the first safety car restart, and the one after the incident, showed that the British driver had behaved exactly the same at that point of the track as he prepared to get back up to racing speed."

    Daca Hamilton s-a comportat la fel in acel viraj in ambele dati cand masina de siguranta era pe pista, si prima data Vettel nu l-a lovit, de ce e primul de vina?
    7 4
  • Schumacher
    @Mclaren_Mircea_1985-tu esti tomberonul forumului :)
    9 5
  • FLOREA
    91Schumi06.crede-ma ca la restart orice pilot face treaba asta...nu franeaza ,incetineste pentru compactare plutonului ca apoi sa se detaseze de restu plutonului,nu neg faptul ca Hamilton a pornit mult prea devreme compactarea plutonului,ma repet inca o data este parerea mea
    ps :mie Hamilton imi pare un pilot cuminte...
    6 6
  • Hakkinen
    Se vede destul de clar ca Vettel accelereaza in viraj, intr-un mod nejustificat, apoi se infinge in hamilton desi il putea evita...
    8 9
  • FLOREA
    hmm..
    la 26.06.2017, 10:17
    "The FIA investigation, which took place during the course of the race, threw up no suggestion that Hamilton had braked nor lifted off entirely.

    Furthermore, analysis of how Hamilton had behaved in the first safety car restart, and the one after the incident, showed that the British driver had behaved exactly the same at that point of the track as he prepared to get back up to racing speed."

    Daca Hamilton s-a comportat la fel in acel viraj in ambele dati cand masina de siguranta era pe pista, si prima data Vettel nu l-a lovit, de ce e primul de vina?


    CORECTA OBSERVATIE
    8 4
  • Badea Petre
    Mare chilot asta, fetel, mare di tat :)), cum stie el a da in altii si din spate si din lateral, di tata minunea chilotu asta
    7 9
  • Pacat de aceasta cursa frumoasa ca este stricata de evenimente gen Vetel si Hamilton. FIA trebuia sa-i penalizeze pe amindoi cu descalificare pentru ca nu sint la prima abatere de acest fel. Va asigur ca nu ar mai repeta magarii de acest gen.
    3 6
  • @hasu
    Comisarii au analizat telemetria lui Hamilton - nu a franat !
    Cat despre Vettel - cat era la RBR si conducea detasat a facut manevre si mai urate in urma SC.
    7 7
  • GrosJan
    Imi este foarte clar de ce a facut Hamilton astfel. Acolo era pe iesire din viraj unde te astepti sa accelereze cel din fata ta. Nu s-a intamplat totusi ce isi dorea Ham, adica Vettel sa-si rupa aripa fata. Ce sa faca si englezul, se gandeste si el cum sa recupereze in clasament. Daca face asta inseamna ca nu mai e sigur ca ia campionatul anul asta.
    4 1
  • O mai trambitati atat cu descalificarea lui Vettel, observati ca pilotii Mercedes nu au fost penalizati absolut deloc, au luat-o dupa legea compensatiei, nu va mai hazardati, credeti ca echipele nu comunica intre ele cu cei care iau astfel de decizii? Il descalificau pe Vettel, desi incidentul a fost provocat de Hamilton...adevarat ca Vettel, in dorinta de a=-i atrage atentia luiu Lewis, a a scapat volanul de sub control.
    Il descalificau pe Vettel desi nu cred dar ii penalizau grav pe Lewis si pe Bottas.
    Bottas a tras ca un nebun in ultimele tururi, bravo lui! A aratat ca se poate bate de la egal cu Lewis, oricum in calificari, el mai avea un tur si renuntat in favoarea lui Lewis.
    Ocon a mers bine dar si-a batut joc de echipa la faza cand l-a scos pe Sergio din cursa, a ruinat pentru a doua oara cursa lui Kimi, de data asta definitiv.
    Stroll merita aplauze desi a fost doar o conjunctura dar pare ca cu o masina mai buna, ar avea un cuvant de spus.
    Ricci, a la fel a fost acolo printr-o conjunctura favorabil dar el e un pilot foarte bun, nu isi bate joc de cursa altora, cam bate apa in piua cu bautul sampaniei dintr-o cizma transpirata.
    Lewis a incercat sa isi bata joc de cursa altora dar roata se intoarce si deodata a inceput sa se desprinsa acel suport pentru gat. Apoi striga din rarunchi ca Bottas sa incetineasca pentru a-i facilita lui depasirea asupra lui Vettel, eventual, Valteri sa til tina pe Vettel si Lewis sa treeaca pe langa ambii.
    12 8
  • Forza Ocon, forza Stroll !!! Daca mai erau cateva SC, poate apuca Alonso podiumul ...
    7 5
  • Cei de la FIA intradevar au analizat datele telemetriei dar au facut o greseala pentru ca nu s-au oprit acolo. Conform celor declarate de FIA, Hamilton a mers mai incet decat viteza recomandata sub SC, fapt care contravine aceluias articol dupa care a fost pedepsit Vettel. Fiind Hamilton, evident ca nu s-a luat nici o masura. Hamilton nu a efectuat aceeasi manevra la fel, ci la al doilea restart, a franat sub viteza minima de 50km/h, adica 40km/h sperand ca Perez sau Massa il vor incomoda/depasi/lovi pe Vettel. Amandoi au incercat sa-l depaseasca mai tarziu, dar amandoi l-au ferit pe linia dreapta, pentru ca nu aveau nici un interes in a-l scoate din cursa.

    Bottas credea ca l-a scos din cursa pe Vettel, nu pe Raikkonen. Era evident dupa start ca strategia celor de la Mercedes era sa scoata un pilot Ferrari din cursa, de preferat pe Vettel pentru ca are acel mic avantaj, comparativ cu Raikkonen care nu conta. Nu stiu alte echipe care au avut astfel de interese meschine dar... sa scoti pilotul din cursa... nu cred ca este o strategie demna de vreo echipa. Nici macar cei de la Ferrari n-au facut astfel de manevre desi cei de la McLaren au avut o astfel de manevra, cea de la Spa 1998 cand Coulthard l-a incetinit brusc pe Schumacher, si sub acoverirea ploii, cand acesta a incercat sa-l depaseasca... a schimbat brusc directia. Schumacher a pierdut roata dreapta fata, a abandonat si a pierdut 10 puncte cu care putea sa treaca la sefia clasamentului. Britanicii par sa fie obisnuiti cu astfel de strategii, se pare...
    8 8
  • O cursa cu adevarat nebuna si chiar as vrea mai multe de astea in F1!! Nu ii inteleg pe cei care spun ca nu le-a placut, e dreptul lor desigur, sunt convins ca favoritii lor n-au performat si de aceea sunt ei tristi, in fine. Ideea generala e ca daca niste outsideri pot castiga asta nu inseamna decat ca ceva in F1 incepe sa functioneze. Ca suntem satuli de trenulete banale si plicticoase. Pilotii buni au strunit hergheliile de cai si au continuat cursa. Altii au abandonat, altii au fortat prea mult samd. Astea sunt cursele si asa trebuie sa arate ele de-acum inainte. Iar circuitul asta., cu toata precaritatea pregatirii comisarilor e fantastic. Mana unui mare campion aici se vede cu adevarat.
    2 2
  • Mercedes
    GTS-tu esti mai destept decat toata FIA, nimic nou :)-poate ne dai si noua sursa de inspiratie si de concluzii inteligente....Apoi speculatiile tale, c-o fi c-o pati....ce credea Botas,poate i-o spui si lui ca sunt convins ca saracu' inca n-a aflat. Uneori ai comentarii decente, rogu-te, stiu ca esti fan Vettel, dar fi decent. Britanicule!
    7 8
  • Ba guvizilor, il acuzati degeaba pe GTS omul are perfecta dreptate. Uite acum am vazut si eu startul cursei si pot s-o spun tare si apasat: Bottas, Hamilton si Mercedes trebuiesc exclusi din campionat!!!!!!! Pai Bottas franeaza la start in disperare, in loc sa incerce un atac asupra lui Hamilton. A vazut ca nu i-a iesit manevra din prima si a incercat sa-i incetineasca pe pilotii Ferrari pe portiunea dintre virajele 1 si 2, apoi intra-n Raikkonen in cel mai evident si josnic mod! Altcineva spunea ca e bine ca mai castiga si outsiderii. Da, e bine, dar sa castige pe merit, nu cum s-a intamplat ieri. Un tigan ca Hamilton doar la Mercedes putea sa faca figurile astea!
    10 9
  • @ GTS - Bai baiatule.. de ce nu candidezi tu la presedintia FIA? ca dupa tine toti de acolo sunt prosti si numai tu care n-ai pilotat in viatat ta un monopost de F1 esti cel maio destept.. parerea mea e ca Vettel n-a facut ce-a facut cu intentie da' totusi a gresit si primit ce-a meritat.. Da ' mi se pare penibil sa -i contrazici pe cei intr-adevar care sunt acolo sa- judece incidentele de pe pista si de asemenea pe mai toti comentatorii de F1 care au mai fost si fosti piloti..
    5 10
  • aia de la FIA sunt mai corupti decat Dragnea si tot PSD-ul! Au luat spaga de la Red Bull, i-au facut campioni, au luat spaga de la Mercedes...tre' sa-i faca si p-astia campioni de 4 ori!
    7 9
  • @ Bai schumi.. Te rog eu nu generaliza.. Poate altii iti permit sa-i faci guvizi da' eu nu..
    4 7
  • Poi ma ziaristi mancatori de kkat cum puteti abera asa cv?..... Forțat să frâneze, pilotul Mercedes a fost atins ușor din spate de Sebastian Vettel, iar ulterior s-a acroșat cu Kimi Raikkonen într-un viraj strâmt după ce Bottas a abordat agresiv o bordură..... Corect era bottas l-a acrosat pe Kimi.
    Ham a gresit ca a incetinit foarte mult Seb nu trebuia sa mg in paralel cu el :
    3 1
  • Ihm .. Sa vina Koveshi ar trebui sa cerceteze toata conducerea FIa..vedeti ca plangerile pot fi trimise si online..
    4 5
  • O cursa ceva mai interesanta, la modul ca nu m-a luat somnul ca in alte dati:))).
    Bravo Stroll, Alonso si Ricci. Locuri nesperate pentru fiecare dintre ei.
    Ocon chiar daca mai greseste se pare ca poate tine ritmul cu Perez.
    Cat despre campioni cred ca Vettel trebuia sa stea linistit, nu sa ceara el socoteala. Consider ca si-a facut-o cu mana lui. Trebuia sa astepte decizia comisiei ca doar de aceea exista asa ceva. Poate altul era rezultatul.
    Oricum, un podium diversificat si frumos. Ce frumos ar fi sa avem la fiecare cursa podiumuri surpriza:D.
    2 2
  • Plina tara asta de specialisti mai ales de Formula 1. In alta ordine de idei cea mai frumoasa si palpitanta cursa de pana acum. In rest lucrurile stau foarte simplu: Bottas trebuia penalizat pentru ca raikkonen era deja intrat in viraj cu un sfert de masina, Hamilton si Vettel trebuiau penalizati amandoi, urat gestul lui Vettel dar si berbecul de Hamilton pune frana in curba fac ceva pe testele lu peste prajit care arata ca Hamilton nu a franat cand se vede clar ca pune frana....zici ca este incepator, cineva sa il scoata la pensie pe idiotul ala de Charlie Whiting care nu a fost impartial deloc, greseli au fost de ambele parti nu poti lovi doar intr-o singura parte. Ma bucur oricum ca nu a castigat nimeni din favoriti sau lovit ca berbecii pe circuit si alti au stiut sa profite.
    5 3
  • @ZZZ: Kovesi... o sa si-o ia rau de tot de la americani. Ei au sustinut-o ei o s-o ingroape, dar asta este cand te vinzi ieftin.
    5 5
  • @GTS -Sa te auda Cel de Sus :)))) doar in cazul asta
    3 5
  • @91Schumi06

    Nu cred ca se poate ajunge pana aici la a scoate intentionat din cursa. Ai dreptate ca a franat pentru a nu-l atinge pe Hamilton dar nu a vrut sa il scoata pe Vettel afara. A fortat prea mult itneriorul si bordura l-a aruncat. Oricum trebuia penalizat pentru acrosaj chiar daca nu a facut-o intentionat. Nu stiu de ce a scapat. Dar de 10 ori un astfel de incident e mai soft decat ce a facut Vettel.
    4 6
  • Bogdan
    Mclaren_Mircea_1984: "Si apropi... originalul e poezie... copia e doar o prostie... originalul straluceste.... copia urat imbatraneste... 85 e bebelul mumu"
    Replica ta m'a purtat in timp, amindtu-mi de o zi de scoala din ciclul primar. Aveam un coleg cam tampitel, dar ingamfat nevoie mare, care acum face ceva ani de detentie pentru niste faradelegi :(.
    Imi pare rau pentru parintii tai. Pentru eforturile pe care le-au depus ca sa te creasca ar fi meritat sa aiba ceva motive de mandrie, dar in cazul tau ... nu cred ca e cazul.
    PS: alalaltu' sin '85 nu cumva ti'e frate? Aduce mult la comportament cu tine.
    3 11
  • @Bogdan

    Mie imi aduci aminte tare mult de un client de-a meu de pe forumul de prin 2009 acesta cam tampitel care isi facea veacul pe la Londra si era foarte destept si filosofic, pana cand oamenii l-au vazut ce poate si i-au dat adminii eject.
    5 6
  • Putem discuta mult si bine aici. Cine stie un pic din acest sport a putut sa vada intentia si rezultatul acesteia, Ham l-a atras pe Vettel in capcana in care a si picat. Cu telemetrie sau fara s-a vazut clar cum Ham a accelerat luand viteza iar la acul de par a decelerat motorul brusc ceea ce a dus la incident.
    Cioroiul a stiu exact ce face si s-a folosit de situatia tensionata.
    Numai ca uita un lucru, Vettel nu este Rosberg!! De acum incepe campionatul adevarat.
    12 5
  • Sunt un cioroi prost,bataus si rasist.
    7 0
  • Anonim
    @Mclaren_Mircea_1984: Da bine zici, i-au dat eject instantaneu lui ctlnmihai. Saracul plangea ca i-au banat contul dar deh, cum spui tu era cam tampitel. Posteaza cu ZZZ acuma, parca.
    6 3
  • Mai nene, nu am mai vazut asa ceva in F1 s-a ajuns mai rau ca in Romanica. Cum este posibil sa sanctionezi un singur pilot, cand defapt cel CARE a inceput a fost HAMILTON. Pentru mine nu este decat un cocalar cu niste lanturi de tinichea la gat. Pai unde mai este sportivitatea F1. Trebuiau sanctionati amandoi. S-A VAZUT ADEVARATA FATA A CELOR DOI PILOTI FALSI.
    5 7
  • Florin
    Incidentul dintre Vettel si Hamilton a fost oarecum asemenator cu cel de anul trecut intre Valentino Rossi si Marquez, unde Valentino a primit penalizarea ce l-a costat titlul.
    Sper ca gestul lui Vettel sa nu-l coste si pe el titlul.
    In fotbal ar fi primit cartonas rosu, dar si Hamilton ar fi fost penalizat cel putin cu un galben.
    In alta ordine de idei, se pare ca oficialii cursei am fost cam depasiti de situatie in cazul intrarilor Safety Car, dar si penalizarile le-au dat dupa simpatii (sau ordine de la Liberty Media)
    2 0
  • serban
    @Merc
    Ca să știi cum să compari valoarea RBR 2010-2013 cu Mercedes 2014-2016 și ca să nu o mai faci din auzite, ai aici rezultatele oficiale.

    RBR 2010 gp 19 vict 9 pole 15
    2011 gp 19 vict 12 pole 18 total gp 77
    2012 gp 20 vict 7 pole 8 total vict 41
    2013 gp 19 vict 13 pole 11 total pole 52

    Merc 2014 gp 19 vict 16 pole 18 total gp 59
    2015 gp 19 vict 16 pole 18 total vict 51
    2016 gp 21 vict 19 pole 20 total pole 56

    Mai merită comparația, mai merită centralizate datele, rezultatele ?
    Memoria mea "selectivă" îmi spune că nu, dar hai să o fac, totuși ! Este adevărat că RBR a fost cea mai bună mașină în acea perioadă, dar nu se compară nici pe departe cu Mercedes, după părerea mea, cea mai bună și dominantă mașină din istoria F1.
    Te rog să mă scutești cu prostia că dacă nu sunt cu Hamilton, sunt obligatoriu cu Vettel. De fapt mă doare-n pix de amândoi, eu sunt fan Ferrari și atât, țin acum cu Vettel și Kimi pentru că sunt îmbrăcați în roșu, la fel cum aș face și cu Hamilton, dacă ar fi la Ferrari. Preferații mei sunt, de când mă știu, Villeneuve, Senna și Schumi, piloți uriași la nuvelul cărora cei de astăzi nu au cum să ajungă. Și Hamilton și Vettel sunt piloți foarte buni, dar doar atât. Asta este părerea mea și cui nu-i convine, să fie sănătos.
    4 1
  • @Anonim

    Te inseli. Era un individ pe nume NeoGalaxy
    5 8
  • doi de mircea....hahaha...doi mclarenisti frustrati....hahaha divizia B
    5 6
  • BALACEANCA scrie pe tine MIRCEA84/85
    7 6
  • mclarenisti frustrati.....fieraristi batausi si golani...hahaha divizia C
    4 4
  • Anonim
    @Mclaren_Mircea_1984: Ah scuze atunci, tipul asta ZZZ se "lauda" ca i-a fost sters contul. Si cum este singurul exemplu...
    3 3
  • Da, imi aduc aminte, NeoGalaxy. Eu l-am facut sa-si deteste contul si sa scrie anonim sau de pe alte conturi. Mai era unu F1_zone, pretin bun cu nea Neo in primii ani ai lui Alonso la Ferrari. Si p'asta l-am ofticat pana a crapat. Il recunoasteti usor, inca e cel mai inrait fan Alonso de pe acilea, ai zice ca nu are alta viata decat sa-l vaite pe Alonso pe blog.
    3 7
  • @Anonim

    Nu, nu, @ZZZ e un camarad bun, din brigada mea anti-ferrari.
    4 6
  • Nu stiu @Chull asta unde saracie o aparut, ca o pitoanca flaushata după ploaie. Ca apare ca ieri si-a facut contul. Deci e cineva mai vechi, dar nu imi pot da seama cine. El crede ca ii cool dar e c..r.
    4 6
  • ba,nu stiu cum a aparut Chull asta...dar tu sigur ai aparut din LABERNEN din FINLANDA-Mircea84
    2 8
  • acu am vazut faza dintre si vet si ham si declaratiile lor de la final. vettel cand a fost intrebat ce a facut zice ca "ati vazut si voi..." si zambeste deci ce mai e de comentat, iar cand reporterul englez insista se apuca si blufeaza dar isi duce mana la nas- ca o persoana care minte :) chiar inainte de momentul in care zice ca " he brake so much"
    pare clar ca a reactionat cu furie
    https://www.youtube.com/watch?v=iOI2It_W3No
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru