Cutie automata ZF pentru Aston Martin DBS

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 30.09.2008
Aston DBS primeste o cutie automata cu sase rapoarte, un sistem audio B&O, doua locuri optionale in spate si jante noi.

Aston Martin DBS, model lansat in cursul anului trecut, va primi in scurt timp cateva update-uri tehnologice.

Cel mai important dintre acestea este asimilarea unei noi transmisii automate, care va purta denumirea TouchTronic 2. Aceasta va avea sase trepte si va reprezenta un derivat ceva mai avansat al transmisiei ZF utilizate pana acum de Aston Martin pe DB9. Conform producatorului, noua cutie de viteze imbunatateste timpii de acceleratie, determina schimburi de trepte ceva mai agresive si sportive si pastreaza in acelasi timp caracteristicile clasice ale cutiei manuale.

Astfel, performantele raman aceleasi (4.3 secunde pentru 0-100 km/h), in timp ce functiile cutiei (Drive, Reverse, Parking si Neutral) fiind cuplabile cu ajutorul unor comenzi speciale din jurul volanului. Noul pachet include si un program Sport, care poate fi activat cu ajutorul unui buton aflat pe centrul consolei. Acesta determina un comportament mult mai agresiv, cu schimburi de trepte realizate la turatii ridicate.

O alta noutate absoluta va fi noul sistem audio BeoSound dezvoltat de Bang&Olufsen special pentru Aston Martin DBS. Pachetul va fi element standard pe modelul britanic, puterea maxima a acestuia fiind de 1000 de Wati. Sunetul pleaca spre pasageri prin 13 canale catre 10 boxe aflate sispuse inteligent in habitaclu.

In urma sesizarilor clientilor, Aston Martin a decis, de asemenea, sa transforme - optional - interiorul intr-o configuratie 2+2, aceasta urmand sa o inlocuiasca, la cerere, pe actuala 2+0. In versiunea actuala de serie, Aston Martin DBS dispune, in locul in care ar trebui sa stea pasagerii din spate, de zone de depozitare a bagajelor.

Printre celelalte noutati implementate de Aston Martin pe versiunea imbunatatita a lui DBS se numara un set de jante de 20 de inch cu zece spite. Motorul V12 de 6.0 litri (517 CP, 307 km/h viteza maxima) ramane in picioare si in varianta noua a sportivei Aston.

via | Newspress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru