Dacă nu-i poţi învinge, alătură-te lor: Tesla ar putea integra aplicaţii de Android şi iPhone

de Daniel Popescu
Vineri, 29.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla ia în calcul să renunţe la dezvoltarea propriului ecosistem de aplicaţii în favoarea integrării aplicaţiilor de pe platformele Android şi iPhone, pentru a evita apariţia problemelor de securitate.

Tesla Model S beneficiază de un ecran cu diagonala de 17", iar producătorul american de maşini electrice şi-a propus iniţial să dezvolte propriile aplicaţii.

Misiunea nu este însă una deloc uşoară, întrucât Tesla ar trebui să convingă dezvoltatorii să lanseze aplicaţii pentru un număr relativ limitat de utilizatori, ceea ce ar face dificilă monetizarea acestora. În plus, securitatea aplicaţiilor ar trebui să fie foarte ridicată, în special pentru că acestea pot influenţa în mod direct comportamentul maşinii.

Urmareste Automarket
Întrucât provocările sunt prea mari pentru moment, Tesla pare hotărâtă să renunţe sau măcar să amâne acest plan şi să găsească în schimb o soluţie pentru a integra aplicaţiile de pe platformele mobile Android şi iPhone.
"Ne concentrăm atenţia să-ţi permitem să proiectezi aplicaţiile de pe telefon pe ecranul central", a explicat Elon Musk, CEO-ul Tesla, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Hong Kong.

În prezent, platformele Android Auto şi Apple Car Play permit, în anumite limite, funcţia de mirroring, prin care aplicaţiile de pe smartphone sunt proiectate pe ecranele maşinilor. În prezent, producătorul american face ultimele pregătiri pentru lansarea Tesla Model 3 în luna martie. Presa internaţională a speculat în această săptămână că Tesla ar putea lansa de fapt două modele în martie, însă compania a negat imediat aceste informaţii.

Via The Verge, Ars Technica

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru