Dacia a avut profit de 120 de milioane de euro în 2017: constructorul a vândut cu 10% mai multe mașini către export

de Petre Barac
Luni, 14.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Automobile Dacia a înregistrat anul trecut un profit de 120.5 milioane de euro, cu 9% mai mare decât în 2016 și o cifră de afaceri de 5.1 miliarde de euro. Constructorul a reușit să vândă cu 10% mai multe mașini în afara României.

Rezultatele financiare anunțate de Dacia pentru 2017 indică un an cu performanțe bune și o creștere față de 2016.

Anul trecut, Automobile Dacia a avut o cifră de afaceri de 5.1 miliarde de euro și un profit înainte de impozit de 120.5 milioane de euro, cu 9% mai mare decât în 2016.

În plus, Dacia a reușit să vândă anul trecut cu 10% mai multe mașini în afara României decât în 2016.

“Vânzările în afara României (la export şi în Uniunea Europeană) ale vehiculelor și ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%). Această evoluție arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa, cât şi pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienților noștri. În acelaşi timp, pentru orice uzină este extrem de important să aibă o piață locală puternică, unde să vândă o parte din producție,” a declarat Liviu Bocșaru, director administrativ și financiar al Automobile Dacia.

Potrivit oficialului, profitul din exploatare a urmat tendința cifrei de afaceri, fiind cu circa 2.8 milioane de euro mai mare decât cel din 2016.

Din 2000 și până la sfârșitul lui 2017, valoarea totală a investițiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia se ridică la aproximativ 2.3 miliarde de euro.

Via Dacia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru