Dacia a încheiat negocierile cu sindicaliştii, iar salariile au fost mărite cu cel puţin 100 de lei

de Sebastian Toma
Marti, 20.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conducerea Dacia a acceptat să le mărească salariile angajaţilor de la Uzina Mioveni, arată un comunicat al mărcii argeşene.

Esential 1410 lei este cuantumul primei de rezultat pe care o vor primi angajaţii Automobile Dacia eligibili pentru aceasta în luna mai a anului curent.
Dacia a anunţat astăzi finalizarea cu succes a negocierilor între administraţia companiei şi Sindicatul Autoturisme Dacia. În urma discuţiilor purtate între cele două părţi, au fost decise două creşteri salariale în cursul anului 2015, una în ianuarie şi alta în aprilie, alături de o primă de rezultat mai mare şi de o valoare superioară a tichetelor cadou acordate de 8 martie şi de Crăciun. Astfel, operatorii şi funcţionarii vor primi în plus 150 de lei din ianuarie. În cazul TESA – primul nivel de management, vorbim despre o creştere de 100 de lei din ianuarie şi de o creştere procentuală de 1.9% din aprilie. Pentru TESA – middle management este planificată o singură creştere salarială, de 3%, în luna aprilie. Prima de rezultat pentru 2014 va fi în valoare de 1.410 lei şi va fi plătită în luna mai 2015.
În cazul tichetelor cadou, acestea vor avea o valoare crescută la nivelul de 70 de lei.

FEATURE: Uzina Dacia de la Mioveni în cifre

Cu doar o zi înainte, Dacia a anunţat rezultatele comerciale pentru anul 2014, cel mai bun din istoria mărcii din Mioveni. Compania a vândut 511.465 de maşini în cursul anului care tocmai s-a încheiat, un rezultat care o aduce într-un club select al constructorilor care au avut creşteri în 2014 şi au vândut peste 500.000 de maşini pe an la nivel global. În anul 2013, Dacia a înregistrat o cifră de afaceri de 18.4 miliarde de lei şi un profit net de 337 de milioane de lei. Compania este unul dintre cei mai importanţi contribuitori la PIB şi un exportator esenţial pentru întreaga ţară, nu doar pentru judeţul Argeş.

Dacia a stabilit un record de vânzări în 2014: peste jumătate de milion de maşini comercializate într-un an

Urmareste Automarket
Negocierile dintre conducerea Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia sunt derulate de mai bine de o săptămână.
Reprezentanţii SAD cereau o mărire a salariului de aproximativ 15% pentru operatori, în timp ce conducerea companiei le oferea o creştere de sub 5%. Salariile angajaţilor Dacia nu au fost încă anunţate publicităţii, deci nu putem estima nivelul creşterii salariale realizate pentru operatori şi funcţionari în urma acestui acord.

20 de lucruri pe care nu le ştiai despre... UZINA DACIA

Via Dacia

Comentarii (3)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Cred ca ma pun sa incep POLI sa merg inginer la Dacia, ca pe cand termin eu cine stie cu cate mii de lei se vor mari salarile :))
    11 4
  • Invata si araba ca pana termini te angajezi direct in Maroc, la cum evolueaza treaba cu sindicatul.
    28 3
  • Suleyman Cunoscatoru
    N-as avea nici o sansa cu araba sa lucrez intr-o uzina frantuzeasca... JE SUIS CHARLIE ! :))))
    13 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru