Dacia a produs 100.000 unităţi alimentate cu GPL

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 28.10.2010
Automobile Dacia sărbătoreşte producţia a 100.000 de unităţi alimentate cu GPL din fabrică. Acestea utilizează o instalaţie Landi Renzo şi poartă semnătura Dacia Eco2.

În urmă cu trei ani şi patru luni, Dacia introducea prima versiune GPL din gama sa. La vremea aceea, producătorul din Mioveni oferea o instalaţie GPL pentru versiunea berlină a lui Logan. O lună mai târziu, cei de la Dacia au început să ofere şi o versiune GPL a lui Logan MCV, iar debutul lui Sandero GPL a avut loc în 2009. Dacia îi are ca furnizori pe cei de la Landi Renzo pentru instalaţia GPL, furnizor care este deja implantat pe platforma industrială de la Mioveni.

Instalaţiile GPL montate pe automobilele Dacia sunt calibrate special şi dimensionate din fabrică pentru integrarea perfectă pe modelele pe care sunt montate. Emisiile de CO2 sunt reduse considerabil, iar toate modelele Dacia alimentate cu GPL poartă semnătura Eco2, ceea ce înseamnă că emisiile de CO2 sunt mai mici sau egale cu 140 grame pe kilometru, sunt produse într-o uzină certificată ISO 14 001 şi că 95% din masa vehiculului poate fi valorificată prin reciclare la sfârşitul ciclului de viaţă, iar cel puţin 5% din materialul plastic utilizat este reciclat.

Modelul Dacia pe GPL cu numărul 100.000 este un Sandero de culoare Bleu Navy. Modelul este echipat cu un motor de 1.4 litri şi 75 CP şi va fi livrat în Italia.

Motorizăile pe benzină alimentate cu GPL sunt deosebit de populare în Italia, dar pieţele din Franţa şi Germania nu fug nici ele de o asemenea opţiune de alimentare. În ultimii ani, costurile reduse ale gazului petrolier lichefiat au făcut această posibilitate de alimentare să devină din ce în ce mai populară şi în ţara noastră.

Via | Dacia

Comentarii (13)

  • Benzina e benzina.. nici nu se poate compara cu gplul... o astfel de masina practic "moare" in depasire... nustiu daca mai scoate gplu 75 de cai din motoru ala. poate maxim 60.
    6 26
  • V.l.a.d.
    fara comentarii
    Pacat ca frumoasa noastra tara este plina de idioti care nu stiu multe, dar comenteaza.

    Bai daca nu sti sa conduci o masina, circula cu autobuzul!!!
    22 5
  • Marius
    E o chestie
    1.Orice motor pe benzina, care functioneaza cu GPL, pierde 25% din putere. Este regula sfanta. Tocmai de aceea, motorul depunde un efort suplimentar. Asa era inainte la Daewoo Cielo. Daca mergeai numai pe benzina, motorul era garantat 250 000 km de catre specialistii lor. Daca mergeai numai pe GPL, ti-l garantau la 200 000 km.
    2.Ma mira un lucru, si abia acum imi dau seama. Mai spunem noi de Dacia ca e o masina ieftina si slabuta......dar ei vand la greu masini pe tot globul. Iar viata este facuta din fapte facute.......cam asa zicea o vorba. Ia sa vedem bilantul lor:
    - 100 000 masini cu GPL
    - 1 000 000 masini logan
    - 100 000 comenzi pentru Duster
    - alte cateva sute de mii de tip Logan MCV, Van, Sandero
    Paiii........nu e rau pentru un low-cost, care pe deasupra e si putin cam uratel :P
    17 1
  • Adrian
    @Vlad
    Fara sa-l jignesc pe Koss, Vlad are dreptate si sa nu mai zic de frumoasa noastra tara in care toti pustanii si chear si cei de 40+ viseaza doar la DEPASIRI+200km/h si cand fac accident si omoara oameni nevinovati scapa cu o pedepasa de rahat de 3 ani cu suspendare. Asta e ... ne meritam soarta !!!
    14 1
  • GPL vs. Benzina
    Koss are si el dreptate, nu poti compara masina pe gaz cu masina pe benzina...gazul e pentru saraci. Daca duci gazul la ture foarte mari iti taie alimentarea de tot si abia o mai pornesti, poate doar trecand'o pe benzina. Iarna ce faci cand iti trebuie cea mai mare vlaga ?
    Singurul avantaj pe care il vad eu la gaz e ca poti sa te duci intr'o statie GPL si sa bagi de 100 mii si te plimbi 30 km si aia e sau iti faci treaba prin oras o zi...
    Cu toate ca si Dacia mea are gaz mi se pare o porcarie...dar aia e saracia te indeamna la multe...si mai vad 300C alea SRT-8 sau Escalade cu motoare HEMI de +5000 cmc pe gaz...doamne :| mai bine lasa...
    10 12
  • @lamborghini
    vai de capul tau
    iarna iti trebuie cea mai mare vlaga ai? iarna tre' sa umbli in unghiute bai desteptule!
    7 0
  • GPL
    Pentru toti desteptii care inca mai traiesc in anii 90: voi credeti ca ce monteaza dacia pe masini este aceeasi instalatie Gpl ca cea de pe Cielo de ex de acum 15 ani?
    De instalatii secventiale ati auzit?
    Tot ce se monteaza in ziua de astazi este secvential.Adica daca nu-i dai talpa si mergi constant, automobilul functioneaza pe Gpl, iar cand calci acceleratia mai puternic(de ex depasiri), sistemul de gestionare al Gpl, simte acest lucru si comuta din mers pe benzina , astfel ai toata puterea la dispozitie.
    Nu mai vorbiti aiurea in necunostinta de cauza.
    22 1
  • Sunt curios cate Dacii cu gpl din fabrica o sa mai mearga in parametrii dupa 5 ani de functionare.. Si oricum decat sa-ti iei gpl mai bine iti iei diesel daca vrei cons mai putin. 2,3 vs 4.6 egal cu 10 gpl litrii in oras vs 5 litrii la diesel in oras.. deci cine zice ca e destept e defapt prost.. decat pe gpl mai bine 1.5 dci.. Acum ati ajuns sa ridicati in slavi gazul.

    @Adrian zici bine ce zici dar gandestete ca unei masini cu motor mai puternic ii ia 1 secunda si ceva sa depaseasca pe cand un logan ii ia 3, 4 sau orice masina cu motor mic mai ales ca e vorba de gpl. Asta inseamna diferenta dintre viata si moarte. Mai bine ai o masina cu care poti sa mergi si civilizat si atunci cand esti in depasire sa ai baza. Merg pe principiul sa am cai cat de cat dar sa stiu ca ii am acolo decat sa nu ii am deloc. Chiar daca sunt catalogat de voi coca sau pustan teribilist nu ma intereseaza, Consider ca o masina performanta cu mai multa putere te poate scoate din multe situatii limita. In fond nu am vazut niciun pasionat cu adevarat de masini sa gandeasca ca voi, probabil voi considerati masina ca pe un obiect de uz, altii spre deosebire de voi pun multa pasiune intro masina, nu se gandesc doar la consum sau la intretinere, asta e diferenta dintre mentalitati
    2 7
  • sailor
    @ koss
    si dieselul tau care consuma 5 la oras cum te scoatedin KK in depasire mika de romania? stii oare tu ca oxidul de azot esapat de un diesel , in cantitati mai mult decat uimitoare , dauneaza mult mai mult sanatatii umane? mai tii minte oarece chimie? ori botanica? si nu botanica dintr-aia de la magazinul de vise pe care il vezi zilnic la coltz in cartier....cat despre pasiuni...daca esti pasionat de masini trebuie sa fii si "bazat" precum jay leno , taticul tuturor pasionatilor intr-ale automobilelor!!
    7 0
  • andrei varga
    plosca
    pe motorina. din germania. are 10 ani da tinut in garaj. numai 23 de mii de kilometri are.....nunu, n am umblat la ceas. proprietara a fost , o doamna,, numai la cumparaturi s a dus cu ea ,duminica. in rest statea in garaj, la caldura. mai avea si alte masini, mult mai scumpe cu care circula. asta o tinea de hobby. era a lui un doctor. batran ,bolnav cu inima.... nu umbla cu ea. cand la dat plangea.... a avut jenti de 13 de fabrica. da ce prosti sint nemti..... am pus jeanta de 20. fara cauciuc. ca-s smecher. si folie pe geam. o sa mi vosesc geamul negru mat lucios. iau motorina de la un coleg cu 20 /litru... pun presuri cauciuc vopsit ,, aluminiu,,. no fear. nike. renunt la portbagaj. bun 1 sub. si gpl. leduri albastre. ziua numai cu far de ceata. il bat pe ala din dacie. permisul???? unchiul e politai. z dau un cap in gura.
    3 1
  • hrares
    am GPL
    Domnilor, am un logan 1.6 MPI din 2005 la care dupa un an i-am pus GPL. Am 70 000 km si nu am avut nici o problema majora ( o singura data a trebuit schimbat ceva pistonas care inpiedica trecerea la GPL). Eu nu as zice ca GPL-ul este pentru saraci. Si sa stiti ca merge si in depasiri, oricum depasirile care le faci pe strazile din Romania...condus normal, nu nebuneste....le faci pe la maxim 110-120 KM/h....nu vorbim de autostrada. Si va spun ca merge fara probleme pe GPL....nu schimba pe benzina. E vorba de economie....daca nu te uiti la banii din portofel, ma bucur pentru tine dar unii se uita. Am rezervorul GPL in locul rotii de rezerva si in loc de rezerva am doua tuburi spray pentru pana decauciuc, unul cu ceva spuma si unul cu aer. HA! uu am avut ocazia sa le folosesc pana acum. Recomand tuturor prietenilor mei GPL si am impresia ca nu sunteti bine informati asupra calitatilor GPL-ului. Poate Automarket face un articol despre asta. Eu fac 450-500km pe saptamana prin bucuresti....si pentru cei care stiu cum e traficul in Bucuresti...puti sa faceti calculele la pretul pentru combustibil...GPL-ul la jumate de pret. Reviziile la masina le-am facut normal, si uleiul schimbat la la 7000-8000km
    6 0
  • cunosc pe cineva care a luat gratis o Dacie Nova GPL din 2003-2004 si arata ca o epava , i-a facut reviziile , a fost cu ea la munte , incarcata cu cort , vase ... , acolo s-a fisurat rezervorul si a trecut pe benzina pentru a veni acasa
    0 3
  • nu fac repros la GPL , dimpotriva , dar necesita mai mlta grija
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru