Dacia Duster Concept - primele imagini

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.02.2009
Dacia va dezvalui la Geneva un coupe concept care ar urma sa largeasca in viitor gama constructorului roman.

Zilele trecute va anuntam ca Dacia pregateste o surpriza de proportii la Geneva. Nimeni nu se astepta insa ca teaser-urile cu marea premiera pe care constructorul roman o pregateste sa apara asa de devreme in presa de specialitate.

Standul constructorului roman va gazdui in cadrul salonului elvetian un concept coupe, cu veleitati sportive. Surpriza pregatita de Dacia pentru publicul de la Geneva va avea ca rol si promovarea viitoarei filosofii de design a brandului romanesc, liniile conceptului urmand sa se regaseasca si pe modelele care se vor alatura gamei in anii urmatori. Foarte interesant este faptul ca numele speculat pentru prototipul romanesc este Duster, acesta urmand sa fie si numele unui viitor SUV al marcii. Deocamdata insa, informatiile sunt amestecate, astfel ca va trebui sa asteptam comunicatul de presa Dacia pentru a vedea denumirea sa adevarata.

Potrivit unor informatii preliminare, conceptul a fost dezvoltat pe baza actualului Sandero, la crearea acestuia aducandu-si contributia si inginerii diviziei Renault Sport.

Imaginile coupe-ului, publicate de un site polonez, tradeaza blocuri optice cu lumini LED, jante din aliaj usor si frane Brembo.

Ramane de vazut daca noul coupe, anticipat la Geneva, va imprumuta imaginea low-cost asociata brandului romanesc sau se va pozitiona mai sus decat actualele Logan si Sandero.

via | Onet

Comentarii (48)

  • Daca sunt "Primele imagni", de ce este doar una singura?
    0 0
  • prototipu'
    bucatile arata interesant ........sa le vedem pe 'deantregu.........poate chiar e frumoasa,cine stie !?!?!?
    0 0
  • niste poze scanate...dar arata bine. sa vedem ce ramane din acest concept pentru masina de serie
    0 0
  • mm...da
    nu va agitati, e doar un concept, probabil primul concept pentru dacia al studioului deschis de renault in romania. Acum ramane sa vedem daca va avansa peste gradul de schita si ne vor arata peste 1 an sau 2 un concept real.
    0 0
  • misela
    dacia coupe
    Ce porkarie!
    credem toate rahaturile! brava, romani!!!!!!!!
    0 0
  • miki78
    daciakoupe??????
    ha!
    ha!
    ha!
    astia chiar ne cred dobotoci?
    e ca un fel de pazzle???voi ati priceput ceva din toate aceste imagini('primeleimagini!!!!!!")care de fapt....sunt...una singurik!!!!!!!!!!
    0 0
  • Sandero cu 2 usi
    Daca, repet, DACA va ajunge in faza de productie, cred ca vom avea de-a face cu un Sandero in 2 usi cu poate mici diferente in design fata de cel in 4 usi. (ceva gen Fiat Punto Sporting fata de Punto, dar nici atat nu cred sa fie).

    Tineti minte conceptul STEPPE?

    Cumva ce s-a introdus in productie arata la fel de bine? NU!.
    0 0
  • Catalin
    dacia...
    nu-i mai mancatzi pe ashtia de la Dacia de cur... sunt nishte oameni care deseneaza o masina iar altii o fabrica... intr-un cuvant: MUNCESC. Ce rahat munciti voi comentatori de duzina si ce masini ati desenat pana acum ?
    0 0
  • Arata foarte interesant.
    O fi bazata pe Sandero, insa blocurile optice sunt diferite cu totul, grila e schimbata iar spatele are alte linii. Bravo Dacia!
    0 0
  • CA COncept e fain
    dar nu cred eu ca o fac cu ledurim fie pe faruri, stopuri sau semnalizari.... ar fi prea bestial...
    0 0
  • ertert
    Dacia Duster :))))
    Dupa Dacia Frigider, acum si Dacia Aspirator. Se reprofileaza pe electrocasnice?
    0 0
  • baaiiii
    au mai taiat o usa pentru a ajunge la targetul de pretz.......adika 5000 DE EURO.........adica in loc de motor trebui ,,implantat'' un hamster cu roata lui da n-au rezolvat problema cu ,,flatulatziile'' poluante (adika bashini la greu )ale hamsterului...ha ha ha ha
    0 0
  • duster
    Dacia Duster este numele sub care a fost comercializat ARO 10 in Marea Britanie. Poate viitoarea generatie Duster va fi de succes.
    0 0
  • Super
    Critici ne-am nascut cu totii, dar progresul se realizeaza prin munca si talent.
    0 0
  • Florin
    cancan
    se pare ca stirea asta deja e pe cancan cu link spre promotor .. nu mai faceti repede inca vreo 3 editoriale sa o dati inainte cu deontologia profesionala dupa ce ati facut de ras romania pe toate siteurile de afara cu lamboul ala spalat cu galeata ?
    0 0
  • nimic
    nimic nu e de inteles din acele imagini.
    0 0
  • Mircea
    ....??
    Stai sa inteleg?
    In plina criza financiara, cand DACIA trimite oameni in somaj tehnic en-gros, EI vin cu un concept de coupe cu care sa zguduie..um, tiparele....intrebare: UNDE O SA IL FABRICE? Probabil pe la vreo uzina din China.
    Eu cred k masinutza asta, desi arata foarte bine, va ramane in stadiul in care este, concept.
    Mno, noi sa fim sanatosi k crizele curg garla
    0 0
  • corecturi
    @Florin, cei de la cancan au preluat-o de la promotor, iar cei de la promotor de la carscoop, la fel ca si automarket. si la fel ca toate site-urile romanesti. Cei de la Carscoop au dat stirea aseara. Si daca e data pe cancan cu link pe promotor e vreo problema ca a scris si Automarket? De ce nu ramai tu sa citesti revistele si site-urile astea de un succes zdrobitor? Apropos, cei de la promotor nu au auzit de cuvantul "sursa", ca sa nu mai vorbesc de imaginile cu watermark, pe care le dau integral.
    @Bogdan Mirica, era mai bine sa puneti si sursa. Aveati de castigat. Parerea mea.
    0 0
  • mircea
    @Eu, @Florin
    Toate informatiile de mai sus (inclusiv potentialul nume al conceptului, pe care nu il gasiti pe cancan sau promotor - dar care sunt sigur ca va aparea si acolo dupa ce oamenii vor citi Automarket) sunt preluate de pe site-ul polonez Onet. Astazi e simplu sa afli informatiile de care ai nevoie cu miliardele de tool-uri de translate de care dispune internetul.

    In momentul in care aceasta informatie era up pe automarket, niciun site romanesc nu scrisese inca despre ea (ieri la ora 18:36).

    Sursa ne-a foat indicata de un user fidel, care a dorit sa isi pastreze anonimatul. :) Stie el cine e.

    Am vazut si Cascoop. Din cate observ, prietenul nostru de la Carscoop a preluat stirea de asemenea de pe site-ul polonez.

    Florin, esti usor depasit de situatie.

    Multumesc.
    0 0
  • Automarket
    @Mircea Mester, asa este nu te contrazic. Ideea e ca eu am vazut stirea aseara pe Carscoop, inainte de a o vedea la voi. Imediat dupa aceea am vazut-o si aici. Asta voiam sa spun. Ei tot de pe site-ul polonez o au si se si vede. Cat priveste numele, intr-adevar nu l-a publicat nimeni pana acum. Oricum eu nu aveam nici cel mai mic gand sa intru in polemica cu voi. Imi place ce si cum scrieti, asa ca va urmaresc in continuare. Si spre deosebire de altii, care stiu doar sa critice, eu v-am vazut si partile bune, comentand uneori cu cate o mica lauda. :)
    0 0
  • mircea
    @Eu
    Multumim, apreciem. Sa stii ca nici criticile constructive nu sunt rele, ba dimpotriva :) Dar atacurile fara consistenta, cum e cel al userului de mai sus, e formulat pe baze gresite.

    O zi buna tuturor. Si buna dimineata celor care citesc de acum incolo aceasta stire :)
    0 0
  • Hahahahahahaha. Acum am citit articolul si pe Automod. De departe, cei mai sinceri. Foarte tare. :)))
    0 0
  • Circotasul auto
    Bravo DACIA
    Bravo DACIA ! Super concept , sper sa vedem cit de curind si imaginea intreaga. In aceste timpuri cind firme ca BMW si Mercedes isi amina proiecte si lansari , Toyota ingheata investitiile e super bine pentru noi ca DACIA nu sta pe loc.
    0 0
  • In schimb, unele comentarii de pe worldcarfans, chiar ne fac sa fim "mandri". :(
    0 0
  • ca de obicei
    ca de obicei apar acesti carcotasi care nu cred nimic din....nimic.
    Radeti oameni buni ca, sincer vorbind, cu asta veti ramane: cu rasul. Atitudinea de genul "ha!ha!" si cea de neincredere e ceva normal pt Romania dar cred ca e timpul sa incepem sa credem si noi ca, macar in anumite domenii, putem sa facem ceva (noi romanii) si ar cam trebuii sa ii incurajam, macar pe cei de la Dacia care, sa fim seriosi, sunt "autorii" a multor procente din totalul exportului din Romania.
    0 0
  • CRISTI13
    ASTE-AS POZE? :))))))))))))
    0 0
  • @Eu
    Sursa este precizata in subsolul articolului, adica site-ul polonez Onet. Multumim!
    0 0
  • linie
    Linia laterala de pe usi seamana leit cu cea de pe Insignia!
    Cei de la Dacia au tras cu ochiul in curte la Opel?
    0 0
  • nevasta vecinului
    o noua linie de design, mare lucru. Lui Aston i sa furat "fundul" cu nesimtire, de la Mitsubishi calandrul si guri de admisie aer. Vizioneaza site-uri de design auto. Ai sa fii uimit ca linii de design pe care le vezi acum la conceptele 2D/3D de acolo vor aparea la masinile de serie de peste 3-5 ani. Se fura la greu si toata lumea e multumita...se numeste trend.
    0 0
  • @Bogdan Mirica, :)
    @CRISTI13, ce-ar fi sa-ncepi, sa-ncerci, sa-nveti, sa scrii? :) Si apoi te uiti si la poze.
    0 0
  • De fiecare daca cand cei de la Dacia misca ceva toti romanii sar pe ei ca e vrajeala, ca incearca sa ne prosteasca etc dar sa privim putin la cazul Skoda. Poate nu sunt eu cel mai informat dar dupa ce au fost preluati de nemti, cred, primul produs a fost felicia, nu e mare masina dar uite unde au ajuns, Skoda Superb, Octavia etc.
    0 0
  • numar13
    motogp
    nu stie cineva vreun site unde pot vedea rezultatele la testele din malaysia de la la moto gp , eventual unde se pot vedea live ? (deja cer cam mult). va multumesc.
    0 0
  • un pas bun
    In ciuda comentariilor proaste a unor snobi,probabil baietzi de bani gata,ma bucura perpectiva realizarii unui nou produs Dacia.Numai iresponsabili nu intzeleg necesitatea sporirii nr.de produse fabricate in aceasta tzara.
    0 0
  • fals
    Dacia Duster este numele cu care s a comercializat ARO 10.4......aro cu motor de dacie...cred ca acest nume este fals modelul din imagini neavand nici o valenta 4X4...in plus pe site ul sursei voastre(dragi jurnalisti auto) nu apare acest nume....ce s e potriveste cel mai bine pentru acest concept este numele de studiu de design
    0 0
  • Pacat!!!
    Imi pare sincer rau pt. cei care muncesc la acest site ca au parte in permanenta de comentariile nule ale unui grup de frustrati.
    Fratilor, nu ne intereseaza parerile voastre. E usor sa comentezi munca altora, cati dintre voi sunteti capabili sa o faceti cel mult la jumatatea nivelului la care este ea facuta?
    NICI MACAR UNUL!
    Si daca o faceti, indiferent de cat de bine sau cat de prost o faceti, postati un link sa ma distrez cu alceleasi comentarii nule pe care le primiti de la acelasi grup de frustrati.
    0 0
  • jupânu'
    DaCia
    interesantă oare o fi tot ,,dacie''?
    0 0
  • AndreiRN
    Nume
    Interesant ca au ales un nume american pt un prototip romanesc.
    Nu gaseau ei un nume local.
    Cocos, Prafuit, Noroi, ......
    0 0
  • mircea
    gata
    am testat-o ...ii bomba pe roti...adio bmw...motor 2000 cmc 150 de cai....atat ..seamana cu seat leon in fata si in spate cu c4...pa
    0 0
  • bogdan
    criza
    dacia iese din criza ,au comenzi din china si germania; sa nu-i mai plangem vorbeste cineva care cunoaste
    0 0
  • donciqueboy
    dacia
    deocamdata e doar concept
    0 0
  • sedenter
    de-ar fi macar conceptul asa
    sincer? mie imi place cum arata, desi tare ma tem ca nu sunt decat alte imagini facute cu vreun photoshop sau ceva de genul. ar fi frumos ca macar conceptul sa arate asa. astfel ar avea de unde sa mai taie ca sa ramana ceva si de modelul in serie. tin sa precizez ca sunt un admirator al evolutiei dacia. am un logan mcv acasa si sunt foarte mandru de el desi nu neg ca sunt unele lucruri care ma deranjeaza si pe mine, si anume unele plastice care au fost facute in dorul lelii si deja nu mai sunt utile. dar per total mi se pare ca, fata de dacia 1300 sau dacia nova care pareau ca vor fi imaginea eterna a daciei noile modele sunt un progres, pe care eu il vad destul de mare. nu sunt si nu am fost niciodata de acord cu achizitia lucrurilor de mana a doua, cu atat mai putin a unui autoturism, fie el si un volkswagen (marca mea preferata). ei bine loganul meu se comporta si acum, dupa doi ani, la fel de bine ca in prima zi si nu am ce sa ii reprosez din punctul acesta de vedere. sper ca parerea mea va fi privita in mod obiectiv si ca nu va fi prea aspru criticata de aprigii critici ai masinii noastre care nu mai e chiar a noastra :)
    va multumesc!
    o zi buna!
    0 0
  • E SUPER TARE
    0 0
  • NICIODATA NU AM VAZUT MASINA EXTRATERESTRA
    0 0
  • si masina unde e ?
    0 0
  • Aghiuta
    Tare
    Daca intradevar e Dacie si o sa iasa pe piata, o sa renunt la masinile nemtesti si o sa-mi iau una! Da` am mai vazut si conceptul ala de suv si pana la urma a iesit un fel de break urat ca dreacu !
    0 0
  • Stinky007
    Ce de litere mai sus
    Numele Duster, desi usor interpretabil de catre necunoscatori ca fiind "prost ales" sau "ciudat", este in esenta un nume pe care Dacia l-a mai folosit in trecut!
    Probabil ca multi nu stiu pentru ca nu s-au obosit sa dea un search pe Google, fiind mai usor sa palavrageasca fara sens aici; Duster este numele sub care s-a exportat ARO 10 in Europa.
    Din punctul meu de vedere, numele este potrivit atat sistemului de denumire folosit de Dacia, cat si istoriei uzinei.
    La obiect: de abia astept sa vad ce mai scoate Dacia!
    0 0
  • alinpatratanu
    dacia.duster.4x4.mpv.concept
    uraata masina nu-mi place mai frumos era viitorul dacia logan suv
    0 0
  • piramydero@yahoo.com
    da este beton dar am inteles ca nu se fabrica, e un prototip ca sa se dea si ei mari ca fac ceva...de ce nu-l fabrica!?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru