Dacia face performanță în Germania: în luna mai, Sandero și Duster au fost peste Renault Clio și Captur

de Cornel Șocariciu
Luni, 11.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia se descurcă bine și pe piața din Germania. Nemții au prins gustul modelelor produse la Mioveni, iar în luna mai, Duster și Sandero au reușit să treacă de modele precum Renault Clio și Hyundai i20 sau Renault Captur și Ford EcoSport.

Dacia are parte de un an bun în ceea ce privește vânzările înregistrate pe piețele din Europa de Vest. În urmă cu câteva zile, Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a publicat raportul înmatriculărilor din luna mai, iar acum, nemții vin și cu situația pe modele.

Luna trecută, Dacia Duster a reușit o creștere de 31.4% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și a ajuns la 2.238 de exemplare înmatriculate în Germania. SUV-ul constructorului de la Mioveni reușește să treacă de Renault Captur (1.718 exemplare) sau Ford EcoSport (1.721 de unități).

În luna mai, nemții au înmatriculat 2.638 de exemplare Dacia Sandero, în scădere cu 0.9% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, Sandero se clasează pe poziția a șasea în segmentul subcompact, reușind să depășească atât Renault Clio (2.172 de unități), cât și Hyundai i20 (2.018 exemplare). Pe primul loc se află Volkswagen Polo cu 6.422 de unități înmatriculate în Germania în luna mai.

Luna trecută, Dacia a raportat 7.515 unități înmatriculate în Germania, o creștere cu 10.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În total, în primele cinci luni ale anului, nemții au înmatriculat 31.236 de automobile Dacia, în creștere cu 19.7% față de același interval din 2017.

Via | Profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru