Dacia își consolidează vânzările în Germania și Franța: creșteri de 40% și 12% în octombrie

de Daniel Popescu
Vineri, 03.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările Dacia în Germania au crescut cu 40% în luna octombrie la peste 4.000 de unități, în timp ce pe piața franceză a comercializat peste 8.000 de unități, corespunzător unei creșteri de 12%.

Dacia este în continuare o marcă apreciată inclusiv în două dintre cele mai mari piețe europene, Germania și Franța, acolo unde brandul de la Mioveni înregistrează creșteri spectaculoase.

Ultimul raport al Autorității Federale de Transport (KBA) arată că vânzările Dacia din Germania au ajuns la 4.234 de unități, în creștere cu 40% comparativ cu octombrie 2016. În total, în primele 10 luni ale anului, Dacia a comercializat 51.925 de unități în Germania, în creștere cu 27.4%.

Marca românească are un succes și mai mare în Franța, acolo unde a anunțat vânzări de 8.487 de unități în octombrie, în creștere cu 11.6%. Cu acest rezultat, Dacia este al cincilea cel mai mare constructor din Franța, după Renault, Peugeot, Citroen și Volkswagen. Cel mai mare succes îl are în continuare Dacia Sandero, care și-a trecut în cont peste jumătate din numărul total de înmatriculări.

În clasamentul pe primele 10 luni ale anului, Dacia a ajuns deja la 97.739 de unități, corespunzător unei creșteri de 5.4%. Astfel, este doar o formalitate ca Dacia să depășească pragul de 100.000 de unități în Franța în acest an, în condițiile în care anul trecut a înregistrat vânzări de peste 110.000 de unități.

Via Caradisiac, KBA

Comentarii (7)

  • ...Costel (de la Cluj) unde esti, fratili mieu??? Nemtii tradeaza! A, stai putin, Dacia e masina saracilor si emigrantilor in Germania.
    16 6
  • Inainte sa incepeti dezbaterea va zic ca stau in Germania si probabil peste 90% dintre cetateni nu isi permit si macar un mondeo. 85% dintre masinile premium sunt pe firma pt ca statul german incurajeaza asta si ai avantaje fiscale. In topul cuparatorilor persoane fizice Sandero era locul 3 acum cateva luni, dintre toate modelele de pe piata. In Franta era primul loc. Deci numai la romani e rusine sa conduci o Dacie.
    34 0
  • Edikkk
    decat o masina medie sau de lux, care sa ti-o permiti cu greu... mai degraba o Dacie care "o arunci" dupa 5-7 ani si iti iei alta noua !

    si cu rata la jumate la masina, poti linistit sa faci multe alte lucruri, chiar si ca cetatean german

    cumperi o casa de vacanta in Grecia, Spania... platesti scoala mai buna la copii...
    18 0
  • Acum ca sa ne tragem si noi partea leului....
    @ AM, ce procent din Daciile comercializate in Vest sunt fabricate la Mioveni?
    4 5
  • Păi e simplu, la sfârșitul fiecărui an sunt publicate cifrele de fabricație pentru Mioveni și nu numai.
    De ce nu sunt mai multe? Păi poate ar trebui să nu mai fim zen și să-i întrebăm pe-ăia care au votat p$d, mai ales în Argeș.
    Sau să dăm cu pietre în Dacia și să lăudăm nemțeștile vechi, că e sport național.
    13 1
  • Oare cati dintre cei care ridica in slavi dacia pe acest site si-ar cumpara aceasta masina daca ar avea 15000 de euro? Am zis bine 15000 ca sa le mai si ramana ceva (daca nu aleg varianta de top ca motorizare si dotari).
    0 3
  • Este foarte bine pentru producător, pentru salariații săi, pentru buget și pentru Renault... Înseamnă că este atractivă pentru o anumită categorie de cetățeni care este din ce în ce mai mare....semn rău sau pragmatism profund.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru