Dacia, locul 13 pe piata franceza

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 09.01.2008
Marca romaneasca a vandut peste 32.000 de unitati ale modelului Logan pe piata din Franta in 2007.

Esential

32.635 de unitati a vandut Dacia in Franta in anul trecut.

Vanzarile Dacia in Franata au crescut anul trecut cu 74,1%, plasand marca romaneasca pe pozitia a 13-a in randul constructorilor prezenti pe una dintre cele mai mari piete auto la nivel mondial, cu o cota de 1,6% din totalul autoturismelor comercializate, sustine Mediafax.

Numarul autovehiculelor comercializate de compania controlata de grupul Renault a urcat de la 18.742 unitati in 2006 la Passat unitati, nivel atins la finele anului trecut, potrivit datelor publicate de Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

Astfel, Dacia Logan s-a situat inaintea unor modele precum Volkswagen Polo (31.835 de unitati), Toyota Yaris (31.244), Ford Fiesta (30.583), Renault Laguna (29.937 de unitati) sau Volkswagen Passat (22.100 de unitati).

Comentarii (4)

  • ?
    Passat unitati???
    0 0
  • nici un comentariu?
    Unde sunt toti trollii care comentează de Logan? Nici un comentariu? Logan vândut în Franţa mai mult decât VW Passat şi Renault Laguna? Sărăntoci francezii ăştia. Stai că mulţi nu au bani nici de un Polo sau de o Fiesta acolo. Sau, mai ştii, au devenit patrioţi în locul românilor de-şi cumpără maşina aia, care de fapt nu e maşină e o făcătură etc etc....
    0 0
  • In caz ca mai avea cineva dubii
    Cind zicea Fourmont ca scoaterea taxei auto ar avea impact grav si ar fi nevoie de concedieri la Dacia l-au crezut multi oare?Uitati-va cum se vinde afara si nu mai credeti gogomanii lansate de oameni interesati doar sa faca bani din orice.Altfel, asta e si dovada clara de cit de competitiv e Loganul, in ciuda suburbanilor care il denigreaza aiurea.
    0 0
  • dacia 1,5 dci
    dacia logan 1.5 dci cea mai proasta injectie cad injectoarele foarte repede si costa foarte ieftin in jur de 11 mil buc. ieftin nu si tot cumparatorul este de vina ca foloseste motorina neconforma este de jale fratilor ,jaf la drumul mare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru