Dacia, locul 4 în topul fiabilităţii mărcilor auto din Marea Britanie: "Nu trebuie să-ţi spargi contul din bancă pentru o maşină fiabilă"

de Daniel Popescu
Joi, 21.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia ocupă locul 4 într-un top al celor mai fiabile branduri auto din Marea Britanie, în timp ce Dacia Duster este pe locul 3 în topul satisfacţiei în segmentul SUV-urilor compacte, într-un sondaj realizat de publicaţia Which?

Publicaţia britanică Which a derulat recent un amplu studiu despre industria auto din Anglia în care au fost implicaţi peste 59.000 de şoferi, iar rezultatele arată aprecierea pe care o au aceştia pentru Dacia.

Marca românească a primit un scor de 90% la satisfacţia clienţilor şi a ocupat locul 4 într-un clasament al celor mai fiabile branduri auto din Marea Britanie, în condiţiile în care la sondaj au participat în total 34 de constructori auto. Dacia a fost învinsă doar de Lexus, Toyota şi Honda, în timp ce locul 5 a fost ocupat de japonezii de la Suzuki.

Urmareste Automarket
De asemenea, şi cele trei modele Dacia comercializate în Marea Britanie s-au descurcat foarte bine.
Astfel, Dacia Duster a ocupat locul 3 în topul satisfacţiei clienţilor în segmentul SUV-urilor compacte, în timp ce Dacia Sandero şi Dacia Logan MCV s-au poziţionat pe locul 4 la categoria fiabilitate.

"Studiul nostru demonstrează că preţul mai mare nu reprezintă o garanţie pentru fiabilitate. Extrem de accesibilul Dacia Sandero demonstrează că nu trebuie să-ţi spargi contul din bancă pentru o maşină fiabilă, iar locul 4 ocupat de Dacia este o performanţă bună pentru un brand relativ nou", spune Nic Shaw, unul dintre editorii Which.

Via Dacia UK 

Comentarii (5)

  • Daca e scumpa nu neaparat e fiabila. Dacia e fiabila, dar nu calitativa (vedeti tabla proasta, unele plastice).

    Good job Dacia !
    32 2
  • Daniel
    Dar sa nu uitam ca Dacia se comercializeaza de un an doi in Marea Britanie.. fiind masini noi, normal au in mediu mai putie defecte decat cele mai vechi. Asta bineintese nu inseamna ca Dacia nu ar fi in continuare o masina buna, doar am vrut sa subliniez un aspect important.
    19 12
  • doncarlo
    Eu nu cred ca fiabilitatea au masurat acolo.

    Raport din germania plaseaza logan pe locul 129 ultimul loc. Cea mai bine plasata e sandero 109

    http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2015-2-3/489
    2 16
  • Poate n-au verificat fiabilitatea direct, dar oricum rezultatele o confirmă. Pentru că n-ai cum să fii mulțumit de mașină dacă ai mereu probleme cu ea.
    Eu mi-aduc aminte de un alt studiu, prin Franța, unde de asemenea Dacia era apreciată.
    Și e perfect normal, oamenii civilizați știu căt a costat și ce așteptări să aibă de la o mașină blamată de unii care ar vrea VW la preț de Trabant.

    A propos, zici de nemți că nu apreciază Loganul? Ăia care s-au chinuit să-l răstoarne, iar după ce li s-a umplut țara de Dacii au sistat programul similar cu ”Rabla”? Ăia care respectă faimoasa ADAC, cea care a blătuit acum câțiva ani titlul de mașina preferată a germanilor în favoarea VW? Care s-au chinuit din răsputeri să scoată rezultate proaste la depoluare și să arunce pisica moartă a în curtea altora după ce lăudații lor VW au fost prinși cu ea-n sac?
    31 3
  • Din păcate Dacia, modelele actuale, nu este foarte fiabilă și mai ales calitativă. Nu știu cum au stabilit britanicii fiabilitatea ei pentru că se comercializează doar de doi ani la ei și nu au putut verifica fiabilitatea în mod direct, dar pentru nivelul de adresabilitate al modelelor Dacia merge. Cât de clientelă din Germania a Daciei să fim serioși - vorbim de cei cu auto vechi, de cei ce au nevoie de auto pentru cumpărături și care dețin și o altă mașină, de obicei mai bună, și de cei care fac naveta pe distanțe mari si care renunță repede la ea fiind o cheltuială mai mică achiziția Dacia decât service alt model pe perioada de 3 ani și sute de mii de km, deci pragmatism nu apreciere produs.
    4 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru