Dacia Logan SW - primele ipoteze ale unui viitor break cu 5 locuri

de Bogdan Mirică
Vineri, 21.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia va renunţa probabil la ideea unui Logan MCV, cu spaţiu pentru 7 pasageri. Locul său ar putea fi luat de o variantă break tradiţională, cu cinci locuri, botezată Logan SW.

La numai câteva zile de la dezvăluirea primelor imagini ale noii generaţii Logan şi Sandero, publicaţia franceză Largus se pregăteşte să intuiască direcţia în care se îndreaptă gama constructorului român.

Francezii laudă evoluţia modelului Logan MCV, un pionier în segment graţie spaţiului său interior extrem de generos pentru 7 pasageri, însă consideră că vremurile break-ului au apus. Chiar şi oficialii Dacia au recunoscut că MCV nu va mai face parte din planurile de viitor ale Dacia.

Ar fi şi ilogic, având în vedere că în prezent gama constructorului de la Mioveni include două modele capabile să ţină cu succes locul lui Logan MCV. Este vorba despre Lodgy, introdus în primăvara acestui an, şi de Dokker, lansat în vară. Ambele oferă spaţiu suficient pentru 5 pasageri, ba mai mult, Lodgy este primul monovolum cu 7 locuri adevărate.

În aceste condiţii este oarecum evident că Logan MCV nu va avea un urmaş sau că urmaşul său va fi diferit.

Jurnaliştii francezi încearcă să intuiască ideile oficialilor români şi susţin că va exista un MCV, dar acesta se va înscrie în tiparele tradiţionale ale unui break.

Tot ei susţin că noul model va avea alt nume, mai exact Logan SW. Maşina va fi caracterizată de o consolă spate alungită, spaţiu generos pentru cinci pasageri, un portbagaj mai mare decât cel al sedanului şi o gură de încărcare mult mai accesibilă.

Dacă ipoteza se va adeveri, atunci Dacia ar putea avea un nou best-seller în segmentul break-urilor, pe piaţa din vestul Europei.

via largus

Comentarii (12)

  • Catalin
    dar de ce nu au randat ei frantzujii un cabrio CC ? si-asa se pricep ei la CC-uri...
    11 9
  • In contextul actual al scaderii puterii de cumparare de pe piata auto europeana va fi cu siguranta un best-seller si de obicei cam toate zvonurile aparute cu timpul despre modele ale marcii noastre autohtone s-au materializat intr-un final.
    16 4
  • @coco. Nu s-au materializat toate. In plus nu va exista un astfel de break. Exista Lodgy si Dokker care inlocuiesc deja MCV-ul. Dupa cum au spus si cei de la Dacia, MCV-ul nu se va mai fabrica din octombrie anul acesta datorita celor 2 noi modele. Deci ar fi absurd sa mai creeze unul ... pentru ce? In plus daca ne uitam pe site-ul Dacia, vedem deja noile modele deja lansate plus cele ce urmeaza pentru salonul auto de la Paris. Zvonurile de genu au existat si pentru un model "cabrio" sau "RS", etc. Aberatii fara sens si fara suport real.
    7 7
  • sa speram ca ciudatenia asta nu e varianta finala
    11 19
  • antonny
    o sa fie si un break ..... lodgy si dokker sunt in categoria autoutilitara si monovolum ,din poza asta decat geamul lateral spate cam ciudat
    6 2
  • Andrei M.
    vezi ca " însă consideră că vremurile break-ului au apus" si "atunci Dacia ar putea avea un nou best-seller în segmentul break-urilor" se bat cap in cap :)
    4 0
  • @ coco
    Dacia nu mai este de ceva timp a noastra, a romanilor.
    5 12
  • Eremia George
    Imi place noul Logan e prea tare! Chiar arat abine bravo Dacia!
    8 2
  • @antonny: chiar cei de la Dacia au declarat ca modelele Lodgy si Dokker inlocuiesc MCV. Un alt model break nu isi are rostul. hai sa fim seriosi si sa lasam speculatiile nefondate si prostesti deoparte. asa s-a zis si de logan RS, logan coupe, tot felu de aberatii. Daca am gandi umpic inainte sa vorbim ne-am da seama ca nici MCV-ul nu a fost break. MCV - Multi Convivial Vehicle,
    2 5
  • @CGI stiu ca dacia nu mai este de mult in proprietatea romanilor insa eu o privesc ca un brand de tara ce ne ofera o notorietate cat de cat si de acea am facut afirmatia "modele ale marcii noastre autohtone".
    7 0
  • d@vid 46
    Intr-un cuvant ...tot dacia e :) ...au rpogresat umpic la design la sedan ...dar mult mai bine arata logan mcv decat aceasta varianta SW ...cocosat parerea mea ...
    1 7
  • razvan magureanu
    De ce nu ma citati si pe mine? ca eu am scris de treaba asta in Auto Bild 20 si am o suirsa la Renault care mi-a spus clar.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru