Dacia mizează pe atragerea clienților de mașini second-hand: "Marca are un potențial uriaș pentru a crește vânzările"

de Daniel Popescu
Luni, 24.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia nu intenționează să extindă gama de modele și spre alte segmente și consideră că are un potențial uriaș pentru a crește vânzările, întrucât cei mai mulți clienți sunt foști proprietari de mașini second-hand.

Dacia a înregistrat recent cel mai bun semestru din întreaga sa istorie, după ce a comercializat aproape 332.000 de unități la nivel global în perioada ianuarie - iunie, dintre care peste 245.000 de unități au fost vândute pe continentul European.

În Uniunea Europeană sporul a fost de aproape 11%, iar oficialii mărcii consideră că există în continuare un potențial de creștere.

Francois Mariotte, directorul comercial al Dacia la nivel global, este încrezător în această privință ca urmare a faptului că cei mai mulți clienți ai mărcii sunt foști proprietari de mașini second-hand. "40% dintre clienții noștri vin de pe piața second-hand, care este de 6 ori mai mare decât piața mașinilor noi. Nivelul prețului și al ofertei este atât de bun încât, în loc să cumperi o mașină second-hand, cumperi una nouă. Există un potențial uriaș să dezvoltăm vânzările Dacia, pentru că piața SH este de 6 ori mai mare", spune el.

Pe de altă parte, Mariotte afirmă că, cel puțin pentru moment, Dacia nu se va aventura să dezvolte modele din alte segmente decât cele în care concurează în prezent. 

"Dacă vrei să ai mașini accesibile trebuie să targetezi cea mai mare parte a pieței, adică segmentele B și C.

Le acoperim bine. Segmentul D nu este în ADN-ul brandului, iar segmentul A este mult mai mic și dedicat flotelor. Dacia vinde mult către persoane fizice, așa că nu am găsit niciodată ecuația potrivită pentru a vinde pe această piață. Așa că rămânem la segmentele B și C", a mai precizat el.

Cu numai câteva zile în urmă, Mariotte a confirmat de asemenea că noua generație Dacia Duster nu va avea versiune cu 7 locuri.

Via Auto Express

Comentarii (20)

  • Daciotul
    Hahahahaah.
    O trotineta 1.0 sce ce abia pleaca de pe loc cu dotari full (adica un minim pe care le au celelalte masini) pleaca de la 9000euro in sus. Daca ai nesimtirea sa fi pretentios si sa vrei motor de 90cp si eventual o cutie automata, sari lejer de 13-14mii euro.
    Pai voi stiti ce masina iti cumperi de 12-13 mii euro ? Si o mie ii mai bagi in revizie si nu mai ai treaba mult si bine. Iti poti cumpara A4 B8 facelift de prin 2012, vw passat b7, golf 7, mazda 6, toyota avensis, honda accord, etc.

    Dacia = daca ai cap ia-ti alta

    Sa vezi cum e sa iti rugineasca la 2 luni dupa achizitie (intrati pe loganclub ca sunt destui) printre care si eu eram, insa am gasit un nene batran fan dacia si am vandut-o cu 4500euro dupa 5-6 ani (pret bun zic eu).
    Ca sa nu mai zic de distributia la 0.9tce sau problemele de calitate, unde cei de la dacia cand mergi la service ridica din umeri si iti spun replica "asa face toate".
    Mai are rost sa discutam despre siguranta ? Confort, putere, tinuta de drum ?
    In afara ca era inalta si puteam sa merg pe orice drum cu ea si ca eram impacat cu gandul ca am masina noua euro 5 si asteptam sa-i bombardeze statul pe fraierii cu TDI euro 3 nu aveam nici o satisfactie, insa am tot asteptat ca tot erau zvonuri, insa nu s-a aplicat nimic, asa ca am trecut la a4 b8 2.0 170cp cu 230.000km reali din 2010, prim proprietar, revizii doar la reprezentata si o am imediat de 1 an, iar in afara de termostat si placutele de frana nu am schimbat nimic la ea si nu exista termen de comparatie.

    PS: 11 mii a costat.
    14 24
  • Pt. oameni foarte prectici si fara pretentii irationale intr-o epoca a risipei absolute e masina ideala...concret?....Tine cat un passat (daca nu mai mult) si e mai ieftina de 10 ori...
    20 5
  • @Daciotul
    Pai tu compari o masina noua care are la baza un pret de 7000 de euro, cu una sh care a fost lejer peste 15000 si te miri de slabiciuni? Esti dus rau, amice!
    Asa si un Golf 7 de 15000 de euro e slab pe langa un Passat sh care nou a fost cel putin 40000 de euro. Sau un A4. Sau un Seria 3. Bravo! Ai descoperit apa calda. Fa-ti un dus si treci la somn.
    26 5
  • @Daciotul/Costel/Neo

    Dealerii sh de pe langa showroomurile Dacia au curtile pline de masini dintr-astea formidabile pe care, de multumiti ce-au fost, fostii proprietari le-au lasat ca avans pentru Dacii noi ...Mai mult decat atat, majoritatea intrebarilor postate la rubrica intrebari si raspunsuri, cu prvire la anumite probleme care apar, vizeaza masini sh si nu masini noi.

    In rest, minti si legat de rugina si legat de preturi ...
    15 4
  • hazard
    E bine ce face Dacia. Macar nu o sa avem teribilisti cu sh-uri. Caci demarajele la noile Dacii sunt comparabile cu plecarea de pe loc a unui autobuz.
    7 10
  • Asta o știm de 10ani. In plus este valabila pentru Europa de Vest.
    Romania este plina de fuduli, trebuie sa ajungă undeva si hârburile altora. De notat ca nu suntem singurii, vin din Polonia, mama, mama ce este si pe acolo!
    20 1
  • @mishazaitev
    Poate nu intra in 2 luni rugina. Dar in 2-3 ani... cam da.
    7 10
  • @xxx

    Da, dar macar polonezii si-au cumparat masini sh dar nu s-au indatorat. Mai mult decat atat, statul a preferat sa utilizeze bani europeni investind masiv in infrastructura. Polonia este unul dintre statele UE cu cea mai mare asorbtie de fonduri europene si cu unul dintre cele mai mici nivele de indatorare la nivelul populatiei. Si toate astea in conditiile in care tara are o industrie auto proprie mai dezvoltata ca cea Romaneasca, ca sa nu mai vorbi de industria producatoare de autobuze si camioane ca ne-apuca plansul ....
    9 1
  • @mishazaitev
    "Da, dar macar polonezii si-au cumparat masini sh dar nu s-au indatorat. "
    Si romanii care isi cumpara Logan nou, nu se indatoreaza? A, stai. Se indatoreaza daca de banii de Logan nou isi iau un sh...
    6 6
  • @Daciotul, pai fratili mieu....esti fix prototipul si "clentul" tinta a Daciei. Intamplarea face ca pe tine sa nu te fi convins oferta romaneasca si, in urma calculelor tale si a tensiunii arteriale ridicate, vad, sa fi ajuns la concluziua ca un SH e mai potrivit. Felicitari!

    Faza e urmatoarea....inca nu iti permiti o masina noua. Si in stilul asta probabil ca NICIODATA. Esti cam vocal pentru un LOSEEEERRR, vorba lui Trump!

    PS. hai cam glumit :))
    PS2. eu am dat cu un salariu juma' in plus pe a mea. Noua.
    9 11
  • "Dacia mizează pe atragerea clienților de mașini second-hand"

    Am 6000 Euro si vreau sa imi cumpar o masina SH, ma gandeam la VW Passat B6 2007 sau Mazda 6 2007.
    - o tin 5-6 ani si o vand dupa (probabil la jumatate de pret)
    - fac maxim 10.000 km/an, nu conteaza ca masina are 200km sau 200.000km (nu apuc sa o uzez atat de mult incat sa o distrug)
    - de banii astia vreau o masina frumoasa, solida, cu multe optionale si cu un motor puternic.

    Si acum Dacia dupa ce am scris mai sus ce imi doresc si cati bani am....atrageti-ma cu o oferta pe masura !...
    10 10
  • - de banii astia vreau o masina frumoasa, solida, cu multe optionale si cu un motor puternic.

    Baga mana mai adanc in buzunar. Nu se poate? Ghinion!
    Ideea e ca Dacia iti ofera o masina cu 0 km, cu garantie si noua. O masina cu care sa nu-ti fie teama ca te lasa in drum sau ca ajungi sa bagi bani "grei" in ea dupa cateva zeci de mii de km. O Dacia noua dupa 50-60-70000 de km inca merge perfect. Un Passat sau o Mazda care deja are 200000 de km ("reali"), esti sigur ca poate asta? Adica sa ajungi la 250000 de km schimband ulei, filtre si becuri. Aia din vest, care au industrie si culta auto mult mai srioasa decat romanii, au inteles asta. Lor nu le e rusine sa se afiseze cu Dacie si nici nu le e rusine sa mearga pe autostrada cu o masina de 60-70-80 CP. Desi eu fac masini si de peste 500 CP. Romanii stiu ei ca nu se poate. O astfel de masina e submotorizata. De-aia aia sunt unde sunt si noi suntem tot acolo, undeva pierduti in timp, prin anii '60.
    11 5
  • @Alex

    Era un exemplu ironic ce am scris mai sus !

    Am cumparat in 2008 un Hyundai Accent nou (14.000euro leasing) si l-am vandut acum doi ani cu 4000 Euro....atat de buna a fost masina noua si am pierdut si 10.000 euro in cativa ani. Nu se merita masina noua.

    Tot acum doi ani cu 7000 Euro am cumparat o Alfa Romeo 159 (160.000km) si acum are 220.000km...mai are rost sa scriu ca i-am schimbat doar discurile/placutele + fulia (200lei) ?

    Si daca o vand dupa 5 ani pierd probabil 3000 euro.
    159 vs Accent, vorbim de doua clase de comfort, putere si optionale total diferite ! la sume total diferite.

    Mai lasa exemple din Vest, noi nu avem salarii din Vest, eu nu imi permit ca neamtu sa imi cumpar din 5 salarii o masina noua cash.
    10 5
  • A dispărut scorpionul negru și a apărut vianu. Aceeași grandomanie, aceeași agresivitate și aceeași proastă creștere.
    Să fie vorba de unul și același mamifer?
    Eu cred că da.
    10 7
  • Nu mai comparați Dacia cu mărcile auto enumerate de marea dvs majoritate că nu este cazul...este un produs lowcost care nu poate fi comparat decât cu auto de același nivel.
    Nu poate fi atractivă decât dacă există doar opțiunea mobilității fără mari pretenții sau că auto de sacrificiu, altfel este o alegere... cel puțin neinspirată...raportat la o analiză de eficiență financiară auto, indiferent de criteriile alese. Doar...pasiunea și naționalismul...altfel...
    8 4
  • @G esti tu, acelasi punct G?
    7 8
  • Dacia este o maşină foarte fiabilă

    Motoarele nu sunt cele mai puternice, dar maşinile SH au foarte multe probleme.

    Nu sunt vândute de bune, 30% au probleme grave şi 30% mergi in service la fiecare 2-3 luni.

    Dacia nouă îţi merge 5 ani fără să îi faci nimic !!!
    Merge brici.

    Condiţia să nu faci accident, că nu mai este nouă, dar asta se aplică la orice marcă.
    2 4
  • Asa e. Dacia face masini fiabile si cu dotari de masini scumpe. Insa esenta unei masini de baza, nu este la nivelul zilelor noastre. Pentru ca pretul trebuie sa fie redus. Una dintre cele mai mici garantii anticoroziune si una dintre cele mai slabe sigurante de pe piata... aici este Dacia. Dar pentru multi asta nu conteaza. Nu are ambreiaj, are navigatie, tempomat, bluetooth... adica niste chestii pe care le gasesti la niste masini (mult) mai scumpe.
    Si asta cum ca masinile sh au foarte multe probleme, scuza-ma, dar este o prostie sa generalizezi. La 10000 de euro un Auris, o Mazda 3, o Astra etc., cu 30-40000 de km, fac ceva pe fiabilitatea unei Dacii noi. Poate nu au dotarile Daciei. Dar poate altii nu cauta dotari la o masina. Niste prosti defapt, ca pot sa-si ia o Dacie mai dotata. Si e doar un exemplu. Deci lasa parerile stricte ca totul e relativ. Incepand cu marea "revolutie" low cost facuta de Renault.
    4 6
  • ieftin și bun
    Dacă voi credeți că nemții sunt proști să vândă mașina cu ”30-40k” cu 10 mii de euro cu tot comisionul samasarului, doar după trei ani, preț de listă a mașinii de 25k, vă înșelați amarnic. nu mai credeți în povești. Prețurile de pe autovit includ comsionul samsaurlui ca re e pa la 80-0-1200 de euro pe mașină. acum intrați pe mobile.de, uitați-vă cât vor nemții pe mașini cu kilometri reali și vedeți cât vor pe mașini care cumva reușesc să scoată 200k km+ în 3 ani, apoi utațivă la autovit și faceți legătura. Ca ideea am făcut verificare pe VIN la o mașina, golf, impecabl, 2 ani ”100mii km”, acoperiș panormaic, tot ce vrei, deci preț de listă de 30-32k, băiatul o dpdea cu 10700 (deci neamțu o fi dat-o cu 10mii cel mult). La verificarea VIn-ului mașina avea 230k km, ultima dată adusă cu platforma la service in belgia. NU mai credeți în povești, sau credeți pe banii voștri dar nu intoxcați pe alții cu aberații
    5 4
  • @ieftin
    Bravo si tie. La fel ca Daciotul, ai descoperit si tu apa calda. :D
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru