Dacia Sandero este pe val în Europa: creștere de 30% la înmatriculări în noiembrie. Duster a crescut cu 7.5%

de Daniel Popescu
Miercuri, 20.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peste 15.000 de europeni au înmatriculat Dacia Sandero în luna noiembrie, în creștere cu aproape 30%, în timp ce Dacia Duster a fost ales de aproape 13.000 de cetățeni din UE, în creștere cu 7.5%.

Dacia a înregistrat o creștere de 24% a înmatriculărilor în Europa în luna noiembrie, mult peste media pieței de 5.9%, potrivit datelor oficiale publicate recent de Asociația Europeană a Constructorilor de Automobile.

Compania de analiză Jato Dynamics a realizat un studiu detaliat pe modele care evidențiază că Dacia Sandero s-a înmatriculat în 15.537 de unități pe parcursul lunii noiembrie, în creștere cu 29.8% comparativ cu noiembrie 2016. Astfel, subcompacta de la Mioveni ocupă locul 15 la nivel european în clasamentul înmatriculărilor din penultima lună a anului.

Între timp, Dacia Duster s-a înmatriculat în 12.911 unități, în creștere cu 7.5%, în ciuda faptului că Dacia nu a început încă livrările noii generații.

La nivel european, în primele 11 luni ale anului, Volkswagen Golf este în continuare modelul cu cele mai multe înmatriculări: 445.000 de clienți au ales compacta germană, în timp ce locul doi îi revine lui Renault Clio (299.000 de unități). În ciuda unei scăderi de 14%, Ford Fiesta are toate șansele să încheie anul pe podium datorită celor 238.000 de unități înmatriculate până în noiembrie, întrucât are un avans destul de confortabil în fața lui Nissan Qashqai (230.000 de unități), care este în continuare cel mai înmatriculat SUV din Europa.

Între timp, aproape 181.000 de clienți au ales un Sandero în primele 11 luni ale anului, în timp ce Duster a fost preferat de 131.395 de clienți.

Via Jato

Comentarii (3)

  • Wow, ce veste excelenta! Bravo Dacia, un produs fantastic! Cred si eu ca cea mai desteapta masina din toata gama prin prisma investitiei vs. ce primesti este Sandero cu 1.5 dCi cu 90 CP. Restul optiunilor de pe ea nu conteaza, dar in configuratia asta e cea mai buna alegere posibila de la Dacia. Felicitari sincere pentru recordurile de vanzari!
    1 0
  • Mie Loganul ăla Laureate cu turbo benzină de 90 de cai mi se pare cea mai profitabilă treabă la 9.900 de euro. E mai ieftin cu 200 de euro decât Sandero în aceeași configurație.
    1 0
  • iti dai seama ca o masina este buna si apreciata atunci cand inca se vinde foarte bine, in ciuda faptului ca urmeaza sa fie inlocuita imediat de o noua generatie
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru