Dacia stabilește noi recorduri în Franța: peste 108.000 unități vândute în primele nouă luni ale anului

de Daniel Popescu
Luni, 01.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a vândut peste 108.000 de mașini în Franța în perioada ianuarie-septembrie și ocupă locul 4 în topul mărcilor cu o cotă de piață de 5.5%.

Grupul Renault a publicat luni rezultatele de vânzări pentru luna septembrie pe piața franceză, iar Dacia a reușit să stabilească un nou record.

Astfel, producătorul cu sediul la Mioveni a comercializat 108.234 de unități în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 21.3%, și a stabilit astfel un nou record de vânzări. Prin prisma acestor rezultate, Dacia are o cotă de piață de 5.5% pe piața franceză și este pe locul 4 în clasamentul general, în spatele a trei branduri din Hexagon: Renault (21.1%), Peugeot (17.7%) și Citroen (10.8%).

De altfel, Sandero și Duster se află în top 10 cele mai comercializate modele din Franța în primele 3 trimestre ale anului. Sandero este pe locul 6 cu aproape 53.000 de unități comercializate, în timp ce noua generație Duster este pe poziția a 10-a cu peste 36.300 de unități.

Interesant este că Dacia a înregistrat o creștere de 5.5% pe piața franceză inclusiv în luna septembrie, la peste 9.300 de unități, în contextul în care constructorii se confruntă cu probleme generate de trecerea la noile teste de emisii WLTP.

De altfel, piața franceză în ansamblul său a înregistrat o scădere puternică de 12.8% în a noua luna a anului, după creșterile puternice raportate în cursul lunii august.

Via CCFA

Comentarii (1)

  • Asemenea stire ar fi fost de neconceput acum 20 de ani. Pe de alta parte la fel de incredibil ar fi fost si faptul ca inca nu avem decat cativa km de autostrada.
    Din pacate se poate observa ca lucrurile bune se intampla doar cand puterea decizionala (managementul) nu apartine statului roman. Aviz amatorilor de lozinci patriotarde.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru