Dacia SUV in primele imagini clare!

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.07.2009
Automarket a realizat si va prezinta primele imagini clare care reliefeaza formele rubuste ale viitorului SUV Dacia.

Primele fotografii spion cu SUV-ul pe care Dacia il pregateste pentru Salonul Auto de la Geneva din 2010 au determinat un interes extrem de crescut pentru publicul Automarket in ceea ce priveste formele noului model. Cale cateva sute de comentarii si cele aproape 15.000 de vizualizari unice ale paginii care gazduia imaginile SUV-ului Dacia ne-au determinat sa mergem mai departe decat s-a ajuns pana acum, dezvoltand - cu ajutorul colaboratorului nostru Andrei Avarvarii - o serie de imagini aproape reale, care se bazeaza 100% pe formele modelului surprins in imaginile realizate intr-una dintre incaperile Dacia de la Mioveni.

Prima impresie pe care ne-o lasa imaginile "reale" ale modelului sunt mai pozitive decat cea pe care au generat-o fotografiile-spion, al caror principal dezavantaj era reprezentat de lumina nepotrivita si de unghiurile nereusite. In fotografiile pe care Automarket vi le prezinta in exclusivitate, modelul pare robust, puternic si cu un design mai degraba clasic decat revolutionar.

Designerii Dacia s-au ferit din a realiza "floricele" inutile la capitolul design exterior, singura "iesire" fiind reprezentata de banda cromata dintata care incadreaza sigla marcii pe grila frontala. Modelul are o garda la sol extrem de inalta, distanta dintre aripi si roti fiind una ridicata. Unghiul de atac si cel de degajare sunt mari, imaginile subliniind un model cu evidente capacitati off-road. Bosajele rotilor sunt umflate si bine reliefate, completand imaginea solida a modelului.

In partea posterioara iese in evidenta mai ales partea din spate a habitaclului, cuprinsa intre al doilea rand de scaune si hayon si subliniata de al treilea geam lateral de dimensiuni mai mari decat intalnim de obicei in segment. Indiciile duc la un model foarte incapator, care va relua "poezia" despre spatiu recitata cu un succes enorm de intreaga gama Logan. Vedem mult mai clar de aceasta data hayonul "imprumutat" parca de la varul de grup Nissan Pathfinder si stopurile de dimensiuni foarte mici, completate de o iesire in relief in zona de incidenta dintre aripa si marginea hayonului.

Barele de amarare subliniaza caracterul utilitar al viitorului model

Taguri: Dacia, SUV

Comentarii (50)

  • fain
    arata bine...daca va avea si o motorizare de 120cp minim e si mai buna
    16 9
  • zau ca as pune pariu cu voi ca farurile si calandrul nu vor ramane asa!
    14 4
  • ffff
    cam slabute simularile. "facute in paint?" nici eu nu cred ca asa o sa arate botu. e o chestiune de marketing: au dat pe piata niste poze l misto ca sa revina la varianta reala si mai ok la final
    8 10
  • Dacia Suv
    un dulap
    13 22
  • bogdan
    spate
    in afara de spatele care zici ca a fost modelat prin explozia unei grenade in portbagaj (prea bombat) restul arata ok

    fata mie mi se pare f misto...aduce putin a Patrol; app tractiunea nu cumva o fi de la Kangoo 4x4? ca de Koleos/X-Trail nu prea cred
    17 2
  • Daca nu va place si vreti ceva mai bun luativa un nisan un q7 etc
    parerea mea ca arata bine
    12 8
  • vai!!!
    Sincer nu am nimic impotriva marcii noastre nationale si sincer mi-ar creste inima daca ar iesi pe piata cu ceva care sa "sparga gura targului"insa masina asta...oricare dintre voi ati putea-o desena mai bine!Daca asta e politica firmei atunci spor la vanzari!Sa vedem ce calitati de off-road are cu motorizarea de 120 CP ce va trebuii sa urneasca din loc cel putin 1400 kg
    10 6
  • Doritorul
    Viitoarele performante
    Nu ii doresc acestei masini decat sa aiba un minim de 140 CP si un cuplu motor de macar 350 N/M, la un consum de benzina in oras
    de maxim 10 l/100km. Sunt curios ce fel de vechitura de motor si transmisie ii va pune Renault. Nu de alta dar DACIA trebuie sa fie clar mai slabuta decat celelalte componente ale RENAULT.
    4 14
  • ;)
    ce sa mai vb sunt nevoit sa mi retrag comentariul adaugat acum citeva zile.e ok kiar mai bine decit ma asteptam acum cind pozele sunt facute din unghiuri bune masina arata ok.acum sa vedem si motorizarea si interioru:>
    12 1
  • Am vazut nenorocirea ARO10;vedem si asta...
    5 15
  • fiti mandri de brendul national si de cuparat cuparativa o masina ex: tuareg q7 q5 x5 x3 :)))
    7 9
  • Marius_New
    Dacia SUV
    In viata mea nu voi mai cumpara masina de la frantzuji. ("Prietenii stiu de ce") :)))
    Sunt doar masini ieftioare, bunicele si "zglobii". Insa nu prea au prestanta, atitudine si rafinament.

    Cat despre Dacia SUV si alte concepte low-cost, nu o sa mearga la nesfarsit povestea asta.
    Sa va zic o smecherie. Dupa aceasta criza economico-financiara, care va mai tine 3-5 ani, pretul petrolului va exploda efectiv, ajungand probabil pe la 1.5 sau 3 euro/litru. In aceasta situatie, degeaba ai masina ieftina cu tehnologie veche, daca iti toaca mult carburant. Iar nurezolvi nimic. Pe de alta parte, brandurile bune vor lansa si ele noi nise de masini mai ieftine sau vor implementa tehnologii hibride cu consum foarte scazut de carburant.

    Concluzia: uneori, vine o vreme cand doar "cei mai buni si mai scumpi supravietuiesc" Probabil francezii vor reloca Dacia prin India, apoi vor scapa de ea si o vor vinde chinezilor.
    Sa nu ziceti ca nu v-am spus. :P
    5 16
  • Vasi27
    Senzatie !!!
    Articolul e aproape complet. La o prima inspectie vizuala, s-a evidentiat cam tot ce era important la o masina de clasa ei...
    Ce n-am putut sa-mi dau seama din primele fotografii, e daca pt deschiderea usilor are tot clapete sau au pus manere :)
    Aici Andrei Avarvarii vad ca sustine varianta manerelor de deschidere ceea ce e un lucru bun.
    Ar mai fi de spus ca inaltimea geamurilor laterale confera o vizibilitate excelenta in trafic :)
    9 1
  • hidosenie
    Haideti domnilor nu ne mai otraviti cu asemenea hidosenie... bleah
    3 14
  • stati ma copii cuminti :))
    Doamne ce comentarii stupide... chestia asta imi intareste convingerea ca majoritatea celor care scriu aici sunt pusti de 14, 15, 18 ani care din lipsa de ocupatie in vacanta arunca niste impresii asa aiurea, total in necunostinta de cauza...
    17 1
  • suv
    arata "bine" ca un SsangYong Actyon. Design coreean. Oribil!!!!!
    3 16
  • Dacia Suv
    Masina arata chiar foarte bine! Daca e sa facem o comparatie nici Koleos nu arata extraordinar dar la pretul ala nu cred ca iti poti lua ceva mai bun asa ca cine opteaza pt un suv ieftin de mers in Delta(cred ca stiti ce drum este), la munte, la pescuit, samd vor merge sigur pe Dacia! Si acum intrebarea "de ce?" :
    Pentru ca decat sa-ti iei un patrol,din 96 (care logic ca e mult mai bun dar e mult mai vechi) mergi pe dacia ca are si un pic de garantie , e nou, tehnologie mai noua, consum mai mic de carburant!

    Iar pt d-l MArius_new: Nu-ti cumpara Renault "nu au trafinament"!
    Depinde ce intelegi tu prin asta!
    Ai vazut cum arata un interior de Laguna 1, 2 ,3 in viata ta? Nici nu se compara cu VW , ex la passat arata ca la dacia lui tata ini afara ca are lumini albastre!
    Iar cand tu ai sa mergi cu un passat pe unde am mers eu cu Laguna 1 din 2000 prin delta atunci sigur o voi da de pomana!
    "Vive la France" :)) (ieftin si bun, si piesele la fel)
    Bafta tuturor
    12 5
  • motorizare
    Am auzit ca va avea si motorul de 2.0 dci :)
    2 2
  • mihai2001
    Excelent
    Masina arata excelent aparte de designul exterior si cateva elemente abosul necesare unuei masini care se vrea si off-road.

    Eu zic sa-i puna motor benzina 1.6 de 150 Nm si tractiune 4x2, asta ca sa fie foarte ieftina, ca alte avantaje competitive nu vad. La modul de distributie a greutatii tipic inginerilor DACIA sigur se rastoarna rapid si va fi cred cel mai instabil SUV existent vro-data. Sper sa nu baneze chinezii masina in tara lor pt lipsa de siguranta :))

    Succes!
    5 4
  • catalinux
    Randare
    Daca la fata as spune ca realizarea este buna, spatele este total nereusit. Mai mult decat atat capota nu are embossarile corecte, plus ca laterul este si el altfel. Banuiesc ca ati fost inspirati din renderul meu de pe daciaclub, care nu se vrea a fi unul profesionist pt ca Gimp-ul nu se poate bate cu Photshop-ul cu toate filtrele si nici nu am fost platit sa fac asta, dar rezultatul este mult mai realist.

    L.E.: Pasajele rotilor sunt si ele incorecte, iar adaugarea jantelor este execrabila.
    3 4
  • Valentin
    TUN
    Daca va mai amintiti ... "viitorul SUV al Daciei cred ca va fi un Nissan Qashqai." Era logic si mai ales economic !!!. Daca va fi ceva mai inalt si cu puntea spate silentioasa o sa fie beton. Totul este sa placa ochilor si buzunarelo. Cu un 1.5 dci de 105 CP va merge perfect.
    5 0
  • @avarvarii
    catalinux are dreptate. Capota nu are embosarile potrivite. a se vedea foto din fata. Spatele la fel, nu e ca in proportiile din fotografii.
    Eu asta am remarcat la prima vedere. Pasajul rotilor spate mi se pare un pic prea "umflat".
    1 1
  • Andrei
    SCARY MOVIE 6
    Ce-i cu URANGUTANU asta din imagine?
    3 7
  • Robert
    Suv
    Nu mai pierdeti timpul cu desene animate, imagini clare? cred ca glumiti......., nu ma mira faptul ca cei de la Renault au facut-o cam uratica, trebuie sa lase loc de mai bine pentru facelift, ca doar nu e beemve x5, sa iasa bine din prima,sa vada oamenii vanzarile si se preocupa si de aspect mai tarziu.....motorizarile si-au dovedit eficienta in exploatare, deci, la pretul de pornire estimat, se va vinde destul de bine......Parerea mea!
    2 2
  • seblogan
    Imagini mai clare...
    care arata ca e... urata cu spume, asa cum am realizat si din imaginile "mai neclare". Tunning-ul va fi de baza... Daca o iei in 10.000 cu 110-120 CP si ABS (eventual si aerul de pe Sandibello sau Golan), poa' sa n-aiba "siguranta lu' Qashqalete" ca... eu ma-nscriu de pe acum... ca la Dacia CN pe vremuri... Mai pun 1.000 sa mi-o faca portocalie...
    5 4
  • ovidiu
    dacia asta
    auziti aici romanu tot dacia is ia prima data,cand ia permisu dacia ii foarte buna pt incepatori si pe drumurile noastre is bune dacile io zic ca cele mai bune daci care leo scos pana amu is solenza si supernova merg extraordinar de bine alea is cele mai bune si consum putin si disign fain si la solenza si la supernova nuti trebe alta masina de mers ici colea nus nici mari nici mici is perfect nu mai scoate mioveniu masini ca astea in veci da in veci
    2 7
  • first_yoyo
    mda
    sper ca "gusterii" sa taca acum, nu e chiar la fel, dar oricum este pusa intr-o lumina mult mai dinamica
    5 0
  • iceguy
    dacia suv in primele imagini clare
    Masina este mai mult decat corecta.Eu banii ai castig cinstit si prin munca asa ca nu ma intereseaza "floricele" pe caroserie la pret de 17000 -25000 euro !Sa o vedem si in teste si daca va fi in proportie de 80% OK , o sa renunt la ideia de a nu-mi cumpara o "dacie" si foarte probabil o sa incerc una !E plina Romania de super masini la mana a doua care deja scot fum la coada mai rau decat o dacie de 20 ani !Daca s-ar face un RAR corect nu ar mai circula multe din asazisele euro 1,2,3, la mana a doua ! FITE DE ROMANI !Aia de afara le dau moca si noi ne fudulim cu ele !
    12 2
  • Design-ul unui amator!
    Ce bataie de joc ,pe langa grila aceea hidoasa (ar trebui impuscat tipu care a proiectat-o )la spate parca ar fi stopuri de tractor, niste linii de ,de aia cumparam sh-uri straine si lada arata mai bine!CU SIGURANTA CINE O VA CUMPARA PROBABIL CA VA MODIFICA MULTE ASPECTE LA EXTERIOR ,eu sincer l-as trimite pe baietelu ala din nou la plansa sa ii refaca grila fata si stopurile spate
    2 7
  • gigicus
    aiurea
    Arata aiurea,'corean" de acum 4-5 ani zau asa.
    1 7
  • Arata ca dracu cam invechit designu dar depinde la ce scor o sa fie vanduta asta e cel mai important lucru.
    3 5
  • marci67
    suv?
    cred ca ar cam trebui sa masi lucreze la stopuri deoarece sunt prea mici pe care o are
    1 3
  • Marius
    Dacia Dulap
    daca va puneati probleme de bagajele iubitei cand plecati in vacanta ... de acum aveti solutia " Dacia Dulap "
    3 6
  • stopuri
    ce-i drept, niste stopuri un pic mai mari i-ar prinde bine! mai impunatoare! :) in rest arata bine!
    0 0
  • Nu e frumoasa
    Dar nu asta e scopul modelelor scoase de Dacia. Nu cred ca macar un cumparator Dacia a ales Logan sau Sandero pe criteriul aspectului masinii. Pret, costuri de intretinere, spatiu interior - aici trebuie sa puncteze acest SUV, si pare ca o face bine (la fiabilitate ramane de vazut). Puteau sa faca un model mai atragator fara sa mareasca costurile, in conditiile in care au designeri foarte capabili - mie mi-a placut Duster-ul foarte mult. Doar ca nu ii intereseaza sau poate nu vor.
    Pana una alta, succes Dacia si cat mai multe SUV-uri vandute. Avem nevoie de acest lucru pentru ca multi romani sa aiba locuri de munca in aceasta perioada dificila.
    4 0
  • car...
    farurile arata ca draq.......si grila fatza jalnica.....in rest binisor ...sa nu uitam ca nu e masina de lux !!!
    1 2
  • cineva
    ?????????
    oare dc nu au pus numere de RO si au pus NR de GERMANYA...LI RUSINE CU EA??
    FRUMOASA ORICUM
    poate prea buna pt ROMANI ;)
    Bafta ALL.
    5 1
  • IEFTINA!
    Asta e calitatea DACIA: raportul pret/performanta!
    Un coleg spune: "nu prea au prestanta, atitudine si rafinament." eu zic ca nu au deloc dar atat timp cat prima conditie la cumpararea unei masini este pretul apoi fiabilitatea, "golanul" este regele in trenţe. O sa discutam despre Dacia SUV atunci cand toate Q7/X5/Touareg luate la SH o sa inceapa sa cadă de la drumurile nostre ;).
    6 0
  • robert
    ..jenant....
    Am ramas "foarte impresionat" de dacia asta. Spun asa ca dacia nu a fost si nu va fi vreodata masina.Cu tot cu francezi. Cam atat au reusit sa faca. Un model jenant. Era de asteptat, ca doar n-o sa faca un model care sa concureze cu Renault.
    1 9
  • Ion Poescu Delavrancea
    Farurile
    Dupa faruri aiputea jura ca e Lada :D
    0 5
  • Cristi
    Asemanare
    Nush dc mi se pare ca seamana atat atat in fata cat si in spate cu pajero.O fii un pajero mai mic.. :)
    1 3
  • unii
    unii n-au inteles ca e vorba despre niste CGP-uri...se agita aiurea in tramvai,pe ei numerele ii intereseaza...:):):)
    1 0
  • Nyklas
    promitator
    Nu pot sa spun ca arata rau. Prima impresie e ca aduce a Nissan Quashqai, cel putin anumite linii exterioare. Sunt curios insa, cum si ce au modificat la interior. Ma astept la o alta linie de bord si consola. Sper sa nu mentina aspectul ieftin si plictisitor al bordului de pe Logan.
    Am auzit ca totusi motorizarea nu este una dintre cele mai bune alegeri, motorul fiind prea mic pentru o astfel de tinuta. Lipsa 4x4 din pachete, dezamageste clar. Sper ca totusi surpriza sa fie atunci cand se face prezentarea oficiala, prezentand astfel si motorizari mai indraznete. Cat priveste pretul,...sunt foarte curios!!!
    1 0
  • Marius_New
    Re: Dacia SUV
    Exista oameni si oameni, gusturi si gusturi. Si cum gusturile nu se discuta........no comment.

    Ca sa lamurim insa problema asta cu Dacia si modelele low-cost, si asta obiectiv, o sa adaug ceva, pe cat de simplu, pe atat de "demential" de interesant.

    Am discutat odata cu un programator bun, deci un tip cu viziune si gandire pur tehnica. A preferat sa-si ia o Dacie Logan full options, decat un second hand onorabil. Masina era pt naveta. Imi spunea ca........dom'le, e un lucru nou, e ca o hainuta pe care o imbraci de noua, are garantie, bla bla bla. OK, toate bune si frumoase din punctul asta de vedere.

    Acum, din punctul meu de vedere, si care afisez o atitudine umanista si pragmatica, nu gandesc exact ca acel programator. Consider ca daca iti cumperi un lucru, trebuie sa aiba design bun, tehnica buna, brand vechi si de traditie, pret bun, ceva exclusivitate nu strica, bla bla bla. Daca imi permit il iau nou. Daca nu-mi permit nou pt ca e mult prea scump, mai bine iau un second hand ffff bine ales, care sa ma tina exact cat o masina ieftina noua.
    De fapt, va intreb eu pe voi: ce castig si ce pierd, daca am un logan nou noutz............sau daca am o masina second hand de 3-4 ani care ma tine tot cat acel logan nou???
    Mai ganditi-va dracu si voi la prestanta voastra de barbati adevarati, de a fi reprezentati de un lucru bun, adevarat si de calitate.

    PS: Daca nu ar fi existat Dacia, Lada sau Geely........ce dracu faceati? Strangeati bani la saltea pana la pensie sa va permiteti o masina buna? Sau va aruncati de la balcon, de ciuda ca nu va permiteti si voi o masina ieftina si bunicica, precum acest rahat de Dacie SUV?

    Cea mai buna filosofie este cea a firmei exclusiviste Bang&Olufsen: "Forma sustine continutul" (pt taranoii care nu se respecta inca si n-au auzit de acest brand, sa dea un search pe "gagal" sau "gugle") :)))
    2 6
  • taranul din...tine
    @Marius_New
    MAi omule tu incepti bine commentul dar dai cu batzu'n balta ca un afafic (pt taranul din tine care nu se respecta inca sau n-ai auzit de acest cuvant, da un search pe "gagal" sau "gugle")

    Tu uiti un lucur ca zecile de mii de posesorii de Logan nu au timp/chef/posibilitatile sau nu considera necesar sa caute masina aia SH ffffffffffffff foarte binea aleasa. Vorbim aici de vanzari in masa un model ce a remotorizat (NOU) o tara intreaga. Si d oameni care nu vor sa racoleasca Europa dupa o masina ta perfecta. This is real world!

    Ne iei cu un inceput de commnet de bun simt ca apoi sa te erijezi intr-un purtator de "trend" facand apel la vastele tale cunostinte in domeniul X (de care, personal, mi se flutura). Spui de nenea ala programator cu o gandire pur tehnica ca apoi sa ne "tuflesti" in fata pragamatismul tau, puritatea si abolutismul tau "demential" de inteligent al problemei tale lamurite prin atitudinea ta umanista si pragmatica !!!!!! WHAT THE FUCK ?????

    ... mai ai rabdare sa cresti cativa ani. In fapt, asteapta sa acumulezi ceva cunostinte despre lume si viata si apoi sa ne spui noua (sau mie, cel putin) Ce dracu ma faceam daca nu exista Dacia, Lada sau Geely.

    Ca o completare. N-am nici Dacia nici Lada sau Geely dar mi-e sila de indivizii ca tine ce au asimilat din zbor si cred ca toata lumea tre' sa fie in posterio la prea luminata ta inteligenta.

    Asta e punctul meu de vedere si fiind un forum mi-am permis sa-ti raspund fara a risca sa mi se spuna "daca nu iti convine ce scriu mergi pe alt site". Lucru ce s-ar potrivi oricaruia dintre noi.
    3 1
  • Marius_New
    Hi Hi Hi
    1.Apropo de cel care mi-a dat replica de mai sus.....pai de asta a fost, este si va fi Romanica noastra de tot rahatul.......din cauza unor "maimute antropoide ca tine", care mai posteaza pe net visand cu ochii deschisi, si care isi asteapta cu nerabdare "portia de masini Dacia" furnizata de francezi...........la fel cum maimutele de la zoo asteapta "portia de papica" furnizata de ingrijitori.

    2. Ca sa fiu totusi un gentleman, voi mai spune doar ca..........in timp ce frantzujii se plimbau in calesti, mancau bine si aveau parfumuri bune........romanasii nostri traiau in bordeie sapate in pamant, mancau mamaliga si aveau doar izmene pe ei.

    Ce vreau sa spun cu asta? Iata domnilor, ca mediul, gusturile si rafinamentul, nu s-au schimbat deloc pe plaiurile mioritice, nici in ziua de azi. In topicul de mai sus, aveti postarea unui tzaran adevarat cu o mentalitate adevarata de Romania...."parca uitat in timp sau conservat in formol".

    PS: Desi sunt convins ca nu vei intelege nimic din ce am postat eu, macar sa retii de la mine o maxima celebra............."Iti dezaprob spusele, dar voi apara pana la moarte dreptul de a le rosti".
    2 7
  • taranul adevarat
    Mariei sale Marius
    Ma inclin in fata prea maritei tale personalitati atat de rafinate. Nici am avut niciodata indrazneala (macar) de a visa vreodata sa fiu categorisit ata de elevat: maimuta antropoida ca tine, taranul din tine, maimuta de la zoo care traieste in bordeiul de pamant din Romanica asta de tot rahatul.

    Multumesc "draga" colega de forum (daca imi permiti sa te coinsider asa)...evident colegi, colegi, dar un coleg mai coleg, o relatie in care tu esti mai presus de orice si conform lui nenea Iancu, in care tu, MARIUS, esti "cel dintai din satul asta de gogmani".

    Marius, imi plac concluziile tale absolute si "demential" de intersante: "sa nu zicem ca nu v-am spus", "iata domnilor". Sunt dovada indubitabila (vezi ce elevat ma exprim, incerc sa ma ridic la nivelul tau) ca visatorul esti chiar tu. Un visator egocentric si plin de sine, un zeu care asteapta in fata monitorului recunoasterea genialitatii operelor "forumiste" si a conceptiilor sale mult superioare decat a multimiimii, multime manipulata, lipsita de gusturi, de idei si viziune.

    Incercarea ta de a emite o sentinta sustinuta de o maxima celebra ma fac sa ma retrag in cushca mea de la zoo si ca orice maimuta, care tocmai si-a primit portia de papica, sa ma intorc cu spatele, sa ma aplec si sa te invit sa ma pupi in

    PS sa stii ca ai de la mine un vot pozitiv, asta pentru a-ti confirma ca sunt madru de a fi categorisit de catre Marius_New, drept maimuta. Maimuta care se apleaca si te invita.
    6 1
  • crisstonne
    noul SUV
    Arata bine , corect echilibrata ca volume , fata arata o evolutie in bine fata de Logan sa speram ca va arata asa in final si sa speram ca in interior nu va mai avea consola centrala pe care o are Logan (zona butoanelor prea plata si fara personalitate) . Pretul sa speram ca este accesibil , cu siguranta ca modelul o sa fie mai apreciat pe ,,afara'' decat aici la noi...
    2 1
  • Odios
    Din toata scoala designerilor de masini din Romania - doar atat a putut iesi?

    ODIOS de-a dreptul man!

    ODIOS
    ODIOS
    1 1
  • stati linistiti
    pun pariu ca exista 3-4 variante de caroserie si noi am aflat de cea mai urata :)
    eu zic ca modelul de serie va fi altul...........
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru