Dacia vrea mai multe componente locale: constructorul caută furnizori pe care să-i atragă în România

de Daniel Popescu
Joi, 17.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia încearcă să convingă o serie de furnizori de componente să construiască uzine în România, pentru a crește cantitatea de componente produse local pentru modelele de la Mioveni.

Dacia a anunțat în ultima perioadă o serie de inițiative prin care vrea să dezvolte uzina pe care o deține la Mioveni. Cea mai importantă noutate este creșterea producției de la 350.000 la circa 406.000 de unități pe an, prin intermediul unei investiții de 100 de milioane de euro.

În plus, Dacia anunță acum că este în negocieri cu mai mulți furnizori externi de componente pentru ca aceștia să construiască uzine pe teritoriul României. Unul dintre avantajele pe care le-ar avea Dacia ar fi o reducere a costurilor, întrucât componentele produse în România ar fi probabil mai ieftine și ar genera costuri de transport mai mici.

Potrivit unor date mai vechi, Dacia are aproxomativ 2.000 de furnizori de componente, localizați preponderent în județul Argeș, dar și în localități precum Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Satu Mare, Cluj, Sibiu, Brașov, Ploiești sau Galați. Pe de altă parte, Dacia are furnizori de componente și în Turcia, Polonia și Franța.

România este pe punctul de a rata oportunitatea de a găzdui o uzină a Grupului Volkswagen.

În ciuda faptului că țara noastră s-a aflat pe lista scurtă împreună cu Bulgaria, presa internațională susține că producătorul german a ales deja Turcia pentru noua uzină unde vor fi produse în special Skoda Karoq și Seat Ateca.

În schimb, Daimler a anunțat în această săptămână ca în luna februarie va începe producția unor cutii de viteze automate cu 8 trepte la uzina pe care o deține la Sebeș.

Via Ziarul Financiar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru