Daimler a cumparat 10% din Tesla

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.05.2009
Daimler si Tesla au semnat un parteneriat in urma caruia Tesla va produce un Smart fortwo electric, iar Daimler va investi o suma considerabila in compania americana.

Daimler a anuntat ca a semnat un parteneriat cu Tesla. Proprietarul companiilor Mercedes-Benz si Smart va investi o suma importanta in compania Tesla pentru a putea dezvolta un parteneriat viabil, in urma caruia vor avea de castigat ambele parti. Pe langa asta, Daimler va achizitiona un pachet de 10% din actiunile Tesla.

Elon Musk, directorul companiei Tesla, a anuntat ca este incantat de colaborarea cu Daimler si marturiseste ca i-a ales in ciuda ofertelor mai banoase. Musk si-a motivat alegerea prin faptul ca el cauta un parteneriat cu valoare, care va oferi castiguri ambilor parteneri. Directorul companiei Tesla spera sa obtina un imprumut de 300 milioane de dolari din partea Departamentului de Energie al Statelor Unite ale Americii gratie noului parteneriat semnat cu Daimler.

In baza acestei intelegeri, Tesla ar putea primi un imprumut de la statul american, ceea ce ii va permite sa construiasca fabrica ce va produce noul Model S. Totodata, Tesla va primi celule pentru acumulatorii sai de la compania chineza Li-Tek.

Daimler detine compania Li-Tek, motiv pentru care este usor sa obtina o colaborare mai avantajoasa decat cea existenta dintre Tesla si Li-Tek.

Tesla va dezvolta o versiune electrica a lui Smart fortwo pentru Daimler, folosind tehnologia pe care a dezvoltat-o pana acum, precum si noii acumulatori pe care ii va crea alaturi de Li-Tek. Dupa crearea acestui model, Tesla si Daimler vor lucra impreuna pentru a dezvolta solutii pentru racirea acumulatorilor si metode de imbunatarire ale trenului de rulare. Cei doi producatori vor sa imparta anumite componente pentru a micsora costurile pe cat posibil, iar zvonurile indica faptul ca Daimler le va imprumuta celor de la Tesla un sasiu pentru a crea Model S.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • DAimler
    E bn ca a cumparat 10% din Tesla.....sa cumpere si mai mult
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru