Daimler a semnat un parteneriat tehnic cu Aston Martin

de Sebastian Toma
Joi, 25.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nemţii de la Daimler au semnat un parteneriat tehnic cu Aston Martin şi au cumpărat 5% din acţiunile companiei din Gaydon. Englezii vor prelua componente de la divizia AMG.

Esential 5 la sută din acţiunile Aston Martin vor fi deţinute de nemţii de la Daimler.
Daimler, corporaţia care deţine mărcile Smart şi Mercedes-Benz, a semnat un parteneriat tehnic cu Aston Martin. În baza memorandumului de înţelegere semnat între cele două companii stă o colaborare ce vizează divizia AMG şi resursele sale. Pe lângă asta, nemţii au obţinut cinci procente din acţiunile Aston Martin. Planul parteneriatului AMG – Aston Martin vizează dezvoltarea de noi motoare V8 pentru constructorul britanic şi împărţire de componente electrice/electronice pentru viitoarele modele ale producătorului din Gaydon.

Tehnologiile Mercedes-Benz ar putea fi găsite în gama Aston Martin în termen de câţiva ani. Cel de mai probabil, vorbim atât despre elemente interioare, cum ar fi intefeţe multimedia şi sisteme de navigaţie, cât şi despre elemente mai tehnice, cum ar fi sistemele de siguranţă şi sisteme de management al motorului.

În orice caz, cele două companii par să fie făcute una pentru cealaltă, fiind printre puţinii constructori axaţi pe motoarele V8 şi V12. Recent, Aston Martin a semnat un parteneriat cu Ford, care le va permite să le folosească motoarele V8 şi V12 pentru încă cinci ani. Nu este clar ce se va întâmpla cu acest parteneriat în urma noii colaborări cu Mercedes-Benz.

Urmareste Automarket
Aston Martin este, în continuare, ultimul constructor de automobile exotice care nu depinde de niciun mare concern producător de automobile.
Nici în urma acestui parteneriat nu vom vorbi despre un control Mercedes-Benz asupra Aston Martin, deoarece nemţii nu au acţiuni cu drept de vot la compania din Gaydon. În ianuarie, Aston Martin şi-a arătat intenţiile de a investi 765 milioane de dolari în următorii patru ani, pentru a-şi dezvolta noile modele.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru