Daimler cedeaza 40% din actiunile detinute la Tesla unui grup arab

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.07.2009
Grupul german Daimler a anuntat ca va ceda 40% din pachetul de actiuni pe care il detine la Tesla, unui grup arab de investitii Aabar Investments.

Dupa ce a surprins in luna martie cu o miscare strategica pe piata vehiculelor electrice, Daimler revine in atentia publicului cu o noua decizie neasteptata. Grupul german a anuntat ca cedeaza 40% din actiunile detinute in cadrul Tesla unei companii de investitii din Orient, Aabar Investments.

Decizia vine la numai trei luni dupa ce Daimler a achizitionat un pachet de actiuni de 10 procente in cadrul constructorului american Tesla. Acordul dintre cele doua presupunea utilizarea bateriile litiu-ion americane pentru primul lot de exemplare electrice Smart ForTwo ED dar si un schimb de informatii privind domeniul vehiculelor de acest tip.

Cedarea actiunilor Tesla de catre Mercedes, le va aduce celor de la Aabar Investments PJSC oportunitatea de a dezvolta pe viitor noi proiecte destinate reducerii emisiilor de CO2 si vehiculelor electrice.

Firma de investitii araba a achizitionat in luna martie un pachet de actiuni de 9.1% in cadrul Daimler. Procentul i-a costat pe orientali aproximativ 2 miliarde de dolari insa investitia se pare ca isi justifica foarte rapid importanta.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • electificatul
    Musk cel rau de Muska
    pai ce facem aici? Da din mana, Daimler, "gaina cu ouale de aur"? Hmmmm....cumva "zi germans" s-au lamurit cu mega-extraordinara-nemaipomenita afacere a lui Elon Musk? Sau au considerat ca nici macar banutii potentiali nu justifica "cardasia" cu un mahalagiu ca Musk?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru