Daimler exclude achiziţionarea Uber şi neagă comanda de 100.000 de Mercedes Clasa S din partea companiei de ride-sharing

de Daniel Popescu
Marti, 14.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a exclus posibilitatea de a cumpăra serviciul de ride-sharing Uber şi a negat că a primit o comandă de 100.000 de unităţi Mercedes Clasa S.

Presa germană a relatat în luna martie a acestui an că serviciul de ride-sharing Uber a făcut o comandă de 100.000 de unităţi Mercedes Clasa S, în valoare totală de circa 9 miliarde de euro.

Informaţiile au fost însă negate de ambele părţi în cadrul unei conferinţe care a avut loc în această săptămână la Berlin. "Nu, nu pot să confirm ştirea că Uber a luat în considerare o astfel de ofertă masivă", spune Dieter Zetsche, şeful Daimler.

La rândul său, Travis Kalanick, directorul executiv al Uber, a exclus varianta şi a pus accentul pe suma mare de bani de care ar avea nevoie. "Nu am semnat un cec de 9 miliarde de euro pentru 100.000 de Mercedes Clasa S", a precizat el.

Urmareste Automarket
În plus, cele două părţi au negat varianta unei fuziuni între cele două companii.
Informaţiile au apărut ca urmare a faptului că cele două companii activează în industria auto, iar Daimler se concentrează puternic pe tehnologiile mobile. "Suntem competitori, sigur. Ar putea fi multe zone în care am putea fi competitori în viitor", a adăugat Zetsche.

În prezent, Uber este evaluată la circa 55 de miliarde de euro, în timp ce capitalizarea Daimler ajunge la 62 de miliarde de euro. Zetsche consideră că Uber este supraevaluată, în special ca urmare a faptului că nu a realizat niciodată profit, însă Kalanick are o explicaţie simplă. "Pe pieţele dezvoltate suntem profitabili, pe pieţele în dezvoltare suntem mult pe pierderi", a adăugat el.

Uber este prezent şi pe piaţa din Bucureşti şi se va extinde în acest an şi în alte oraşe din ţară. În total, compania activează în aproape 500 de oraşe din întreaga lume, însă în numai 200 dintre acestea este profitabilă.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • destul de ciudat zvonul cu comanda de s class, cum drc sa comanzi un numar de s klasse mai mare decat totalul masinilor care activeaza pt uber, cred ca e mai mult decat productia pe 5 ani de s klasse, wtf
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru