Daimler nu exclude o colaborare viitoare cu Tesla: “Nu regretăm că am vândut acțiunile”

de Paul Cosma
Luni, 29.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler nu exclude posibilitatea să coopereze în viitor cu Tesla, chiar dacă și-a vândut în trecut toate acțiunile pe care le deținea la constructorul de mașini electrice, potrivit lui Dieter Zetsche, CEO-ul grupului german.

În urmă cu circa 4 ani, Daimler și-a vândut participația sa la Tesla Motors, de aproximativ 4% din totalul acțiunilor companiei americane, iar nemții au primit atunci în schimb 613 milioane de euro.

Întrebat de presa din Polonia despre acea vânzare de acțiuni din 2014, în contextul în care Tesla a trecut pe profit în trimestrul al treilea, Dieter Zetsche a spus că “nu regretă decizia” și că acest lucru nu exclude o colaborare în viitor între Daimler și Tesla.

CEO-ul Daimler a mai spus că nu a găsit niciun motiv pentru care să mai cumpere acțiuni Tesla în ultimii ani, după tranzacția din 2014.

Daimler a achiziţionat în mai 2009 o cotă de 9.1 % din acţiunile Tesla. În baza unui proiect strategic dezvoltat în iulie 2009 cu Aabar Investments PJSC, Daimler a transferat 40% din pachetul său de acţiuni Tesla către respectiva companie de investiţii.

Aproape un an mai târziu, compania Tesla a fost listată la bursă, iar creşterea capitalului Tesla a dus la scăderea proporţiei pachetului pe care îl deţinea Daimler în cadrul companiei americane, fără ca parteneriatul lor să fie afectat în vreun fel.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru