Daimler readuce numele Benz la Mercedes

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 08.10.2007
Mercedes-Benz Cars este noul nume al diviziei de autoturisme a grupului Daimler .

Divizia producatoare de autoturisme a grupului Daimler va fi redenumita Mercedes-Benz Cars, la cererea actionarilor, care vor sa onoreze amintirea constructorului german de automobile Carl Friedrich Benz.

Actionarii au aprobat si schimbarea numelui grupului din DaimlerChrysler in Daimler, in urma vanzarii pachetului majoritar la compania americane Chrysler catre fondul de investitii Cerberus.

Compania lui Carl Friedrich Benz a fuzionat cu cea detinuta de Gottlieb Daimler in 1926, dar numele Benz a fost eliminat din titulatura grupului, dupa fuziunea cu Chrysler, in urma cu sapte ani.

Directorul general Dieter Zetsche a insistat ca grupul sa se numeasca Daimler, dar a spus ca exista posibilitatea de a onora si numele Benz. Astfel, divizia de autoturisme a grupului va purta numele Mercedes-Benz Cars, divizia producatoare de furgonete se va numi Mercedes-Benz Vans, in timp ce DaimlerChrysler Bank devine Mercedes-Benz Bank.

"Numele Daimler semnifica scrierea unui nou capitol al istoriei noastre, continuand, in acelasi timp, traditia noastra de inventatori de automobile", a declarat Zetsche.

Mercedes Car Group include, pe langa brandul Mercedes-Benz, marca Smart si limuzinele Maybach.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru