Daimler se extinde în România: o nouă unitate de producţie cu 150 de angajaţi, inaugurată la Cugir

de Daniel Popescu
Duminica, 21.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a inaugurat la Cugir o linie de asamblare pentru conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină produse de Mercedes, în cadrul căreia vor lucra 150 de persoane.

Constructorul german Daimler a anunţat o nouă extindere a facilităţilor de producţie pe care le deţine în România. La numai câteva săptămâni după anunţarea unei investiţii pentru recondiţionarea cutiilor de viteze la Sebeş, Daimler a inaugurat în localitatea Cugir din judeţul Alba o nouă unitate de producţie.

Aceasta se va ocupa cu producţia a 17 tipuri de conducte de înaltă presiune pentru 5 tipuri de motoare pe benzină realizate de Mercedes. Noua hală de producţie are 4.000 de metri pătraţi, iar pentru utilizarea acesteia au fost angajaţi încă 150 de oameni.

Investiţia în valoare de 13 milioane de euro a fost realizată prin intermediul companiei Star Transmission deţinută integral de Daimler, care produce la Cugir şi roţi dinţate, arbori şi piese componente ale transmisiei pentru gama cutiilor de viteze Mercedes. Star Transmission are unităţi de producţie şi la Sebeş, acolo unde se fabrică cutii de viteze automate cu 5, 7 şi 9 trepte.

Via Ziarul Financiar

Comentarii (3)

  • Mai bine ati specifica salariul pe care il vor primii angajatii nu ne intereseaza cat au investit ei. Oricum isi bat joc de oameni si ii munceste pe nimic.
    19 9
  • s-a ajuns ca si un exemplar merc sa fie produs pe 7 continente...
    2 1
  • La noi conducte, la unguri toata masina. Asta e daca n-avem autostrazi, dar nu-i pasa nimanui.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru