Daimler va numi un fost CEO al BMW în consiliul său de supraveghere

de Sebastian Toma
Joi, 12.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernd Pischetsrieder, un fost CEO al mărcii BMW, va fi numit în consiliul de supraveghere al Daimler AG, titrează Automotive News citând surse din cadrul mărcii din Stuttgart.

Esential 2006 este anul în care Bernd Pischetsrieder a părăsit postul de CEO al Volkswagen Group, în urma unui conflict cu Ferdinand Piech.
Daimler AG, concernul german care deţine mărcile Mercedes-Benz şi Smart, a numit un fost CEO al mărcii BMW într-un post de conducere din consiliul său de supraveghere, anunţă Automotive News. Bernd Pischetsrieder a condus marca BMW din 1993 până în 1999, ca apoi să se mute la Volkswagen Group, unde a fost CEO între 2002 şi 2006. Mutarea celor de la Daimler le aduce un lider experimentat în consiliul de supraveghere, Pischetsrieder având în spate mai mulţi ani la ambele concerne cu care Daimler se înfruntă în Germania, anume BMW Group şi Volkswagen Group. Cei de la Handelsblatt descriu angajarea lui Pischetsrieder ca o mutare strategică pentru Daimler, care face parte dintr-un plan mai amplu.

Noua numire a celor de la Daimler va fi votată în cadrul întrunirii anuale a acţionarilor, programată pentru 9 aprilie 2013.

Reprezentanţii Daimler nu au confirmat oficial această informaţie, mutările la acest nivel fiind confirmate, de regulă, abia după ce acestea au loc. Sursele citate de Automotive News anunţă că Bernd Bohr, fostul şef al Robert Bosch GmbH, un furnizor de componente auto, va fi şi el adăugat în consiliul de supraveghere în 2014, iar CEO-ul Siemens, Joe Kaeser, ar putea fi şi el pe lista de transferuri a celor de la Daimler.

Urmareste Automarket
Cei trei manageri de mai sus vor înlocui fostul CEO al Philips, Gerard Kleisterlee, fostul vicepreşedinte General Electric, Lloyd Trotter şi fostul CEO al Dresdner Bank, Bernhard Walter, toţi trei urmând să se retragă din acel consiliul de supraveghere în 2014, după cum explică sursele citate de Automotive News.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • cat a fost CEO al BMW avea un 507
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru