Dallara Stradale: primul model de serie din istoria italienilor are motor de 2.3 litri și 400 de cai putere

de Daniel Popescu
Vineri, 17.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian Dallara a dezvăluit Stradale, primul său model din istorie, care este echipat cu un motor de 2.3 litri care generează 400 de cai putere.

Dallara este un nume care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare în lumea sporturilor cu motor.

Constructorul italian produce șasiuri pentru echipe din competiții precum Formula 2, GP3, Formula E sau IndyCar, iar cu ocazia aniversării a 81 de ani de la nașterea fondatorului Giampaolo Dallar a dezvăluit primul său model de serie din istorie.

Dallara Stradale: date esențiale:

în configurația de bază, Stradale seamănă izbitor cu o mașină de curse, în special în absența ușilor. Prin adăugarea unui parbriz modelul se transformă în roadster, iar după adăugarea ușilor devine un coupe. Nu în ultimul rând, modelul poate fi personalizat și în targa;

pasionații de curse pot personaliza mașina și cu o aripă spate pentru a obține o forță de apăsare aerodinamică mai ridicată;

suspensiile pot fi de asemenea modificate pentru a permite o gardă la sol mai mică, utilă în special la rularea pe circuite;

din punct de vedere tehnic, Dallara Stradale utilizează un motor cu 4 cilndri în linie cu capacitatea de 2.3 litri care generează 400 de cai putere.

Unitatea de propulsie este cuplată la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte;

masa proprie a modelului este de numai 855 de kilograme datorită utilizării fibrei de carbon;

Dallara Stradale va fi produs în numai 600 de unități pe parcursul următorilor 5 ani, iar versiunea de baza are un preț de pornite de 155.000 de euro.

Via Dallara 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru