David Botka a câştigat Raliul Iaşului. Delecour, împiedicat de trei căruţe pe traseu

de Daniel Popescu
Luni, 07.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
David Botka a obţinut în Raliul Iaşului prima victorie în acest sezon de CNR, în timp ce Francois Delecour a avut probleme de trafic cu trei căruţe întâlnite pe traseu.

Esential 2 este locul ocupat de David Botka in clasamentul general dupa victoria din Raliul Iasului
6 raliuri castigase Delecour in primele sapte etape ale sezonului
Raliul Iaşului, penultima etapă a sezonului 2013 al Campionatului Naţional de Raliuri, a oferit un nou nume pe prima treaptă a podiumului. Maghiarul David Botka a obţinut victoria după un parcurs fără greşeală în a doua zi a competiţiei, însă a profitat la maxim şi de problemele întâmpinate de Francois Delecour.

După o primă probă specială câştigată de Marco Tempestini, Delecour a preluat conducerea prin trei victorii consecutive, însă a pierdut timp preţios după ce a întâlnit trei căruţe pe traseu în PS 6.

Francezul a ameninţat chiar cu retragerea din competiţie în urma acestor incidente repetate, însă în cele din urmă a continuat raliul fără să mai ameninţe poziţia de lider a lui David Botka, care a devenit lider în PS 8 şi a câştigat patru probe speciale consecutive.

Maghiarul a obţinut astfel victoria în Raliul Iaşului şi a fost urmat în clasament de Marco Tempestini, în timp ce Gergo Szabo a terminat pe locul trei. Acesta din urmă a fost însă penalizat cu un minut la finalul raliului, astfel că ultima poziţie pe podium i-a revenit lui Delecour, care a întâmpinat şi defecţiuni tehnice la maşină în cursul după-amiezii ultimei zile.

Performanţa francezului este însă importantă în condiţiile în care acesta a concurat cu un Subaru Impreza N14 de Clasa 3, inferior maşinilor Mitsubishi Lancer Evo IX R4 şi Ford Fiesta R5 cu care au concurat Botka şi Tempestini.

Clasamentul a fost completat de Dan Girtofan (Skoda Fabia S2000), Szabo (Mitsubishi Lancer Evo X) şi Simone Tempestini (Subaru Impreza R4).

Doi piloţi de top au abandonat în Raliul Iaşului: Vali Porcişteanu a ieşit în decor în PS 2, în timp ce Edwin Keleti s-a retras în urma unui impact puternic cu un bolovan care a avariat suspensia faţă.

Delecour îşi adjudecase deja matematic al doilea titlu de campion national în etapa precedentă de la Bacău, în timp ce EDS Rally Team a câştigat titlul la echipa cu o rundă înainte de finalul sezonului. 

Foto AutoRally

Comentarii (1)

  • "Delecour, împiedicat de trei căruţe pe traseu."
    Eterna si fascinanta Romanie.
    Parca si vad in secolul 24 stire:
    Nava stelara Entreprise nu a putut fi lansata la data stabilita din cauza unor tigani din Romania care au furat antimateria din reactor.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru