DBR9 merge la Le Mans in culorile Gulf

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 10.01.2008
Cele doua Aston Martin DBR9 care vor concura in 2008 la Le Mans vor purta celebrele culori ale Gulf Oil.

Esential

1968 este anul primei victorii la Le Mans a \"culorilor Gulf\"

Pentru cei neintitiati in tainele motorsportului, combinatia de nuante oranj-bleu ar putea sa nu insemne mare lucru. Ei bine, exteriorul cunoscut in lumea le Mans sub denumirea "nuantele Gulf Oil" au aparut pentru prima data in faimoasa cursa de 24 de ore de la Le Mans in 1968, cand Fordul GT40 pilotat de Pedro Rodriguez si Lucien Bianchia reusit sa isi adjudece victoria. De atunci, celebrele culori au mai fost purtate de multe alte modele cunoscute si apreciate de iubitorii sporturilor cu motor, cel mai notabil fiind Porsche 917.

Culorile Gulf revin in 2008 la Le Mans, la exact 40 de ani de la prima lor victorie in celebra cursa franceza de anduranta. Cele doua exemplare Aston Martin Racing DBR9 cu numerele 7 si 9 vor purta cele doua nuante in acest an, sperand intr-o nou victorie la categoria GT1 (Aston Martin Racing sutn detinatorii titlului).

"Acest an este, fara indoiala, cel mai important an al lui Gulf in aceasta competitie. Faimoasele nuante Gulf s-au impus pentru prima oara la Le Mans in 1968, astfel ca 2008 este un an plin de semnificatii pentru noi.parteneriatul dintre Aston Martin si Gulf pentru acest an este fantastic.

Sper ca asocierea acestor doua mari nume ale sportului auto va dura mult si va fi plina de realizari", a declarat Alain Dujean, vicepresedintele Gulf Oil.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru