De la agonie la extaz: Saab 9-3 electric a primit 150.000 de comenzi din China

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania NEVS, cea care a anunțat că va produce o versiune electrică a vechiului Saab 9-3, a primit 150.000 de comenzi pentru sedanul suedez reinventat.

Agonie și extaz. Între aceste două extreme s-a înscris NEVS, abrevierea de la National Electric Vehicle Sweden, compania care a cumpărat drepturile de producție ale vechiului 9-3. La un pas de faliment, lipsită de susținerea creditorilor, compania a reușit să supraviețuiască și acum se poate lăuda cu cel mai mare contract de comercializare din istoria, destul de scurtă, a mașinilor electrice.

NEVS anunță că a reușit să semneze un parteneriat în valoare de 11 miliarde de euro cu Panda New Energy, o companie chineză care vrea să devină lider în închirierea mașinilor electrie. Care este legătura dintre mașinile electrice și vechiul Saab 9-3? Ei bine, NEVS promite că versiunea îmbunătățită a actualului 9.3 va fi doar electrică. De aici și interesul Panda New Energy pentru vehiculul renăscut din cenușă.

Esential 2020 este termenul limită pentru livrarea celor 150.000 de mașini.
Potrivit contractului, Panda New Energy va plasa comenzi pentru 150.000 de exemplare Saab 9-3 electric, acestea urmând să fie livrate până în anul 2020.
Pe lângă comanda impresionantă, NEVS va furniza firmei din China și alte 100.000 de produse și servicii electrice.

Această colaborare va face din Panda New Energy un jucător important pe piața mașinilor electrice de împrumut și îi va salva din dificultățile financiare pe cei de la NEVS, care se gândsc să finanțeze astfel și alte patru noi model, lansate sub brandul Phoenix: un hatchback, un crossover compact, un crossover mediu și un SUV de mari dimensiuni.

via wcf

Comentarii (5)

  • Prostul
    Parca erau in faliment. Ce mai e cu Saab ? Mai produc ceva ? Mai sunt activi pe piata ?
    3 2
  • @ Automarket 11 milioane pentru 150.000 de mașini? Cred c-ați vrut să spuneți 11 miliarde, nu?
    9 1
  • Hummel
    @bethurbazal, e 11 miliarde, citeste inca odata.
    3 4
  • NEVS a cumparat majoritatea activelor Saab, inca sunt in discutii cu SAAB AB pentru dreptul de folosire a numelui Saab.
    3 0
  • @ztele
    Esti multumit de Saab-ul tau ? Din ce an e ? Ti-ai mai cumpara altul sau ai renunta la marca ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru