De la concept futurist la model de oraș: conceptul Trezor, sursa de inspirație pentru viitorul Renault Clio

de Daniel Popescu
Marti, 04.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Renault Clio va împrumuta o serie de elemente de design, conectivitate și funcții autonome de la conceptul Trezor, iar lansarea este programată pentru 2018.

Renault Trezor este unul dintre cele mai spectaculoase concepte prezentate la Salonul Auto de la Paris, însă constructorul francez a precizat de la bun început că acesta nu va fi lansat în producția de serie, întrucât reprezintă un simplu exercițiu de design.

Cu toate acestea, unele elemente ale conceptului, printre care se numără designul, conectivitatea sau funcțiile autonome, vor reprezenta o sursă de inspirație pentru noua generație Renault Clio, programată să apară undeva în cursul anului 2018.

"Regulile s-au schimbat. Trebuie să adăugăm mai multe funcții autonome, ecrane, informații, tehnologie și rafinament în mașinile noastre. Este o mare provocare, dar ne bucurăm să avem acest lux", spune Laurens van den Acker, designerul-șef al celor de la Renault.

Urmareste Automarket
Totuși, elementele de design nu vor fi foarte diferite de cele existente în gama Renault, întrucât producătorul francez este mulțumit de modul în care arată în prezent modelele sale.
"Nu vrem să reinventăm roata. La ultima generație am avut nevoie să creăm un nou capitol de design în istoria Renault. De data aceasta vom construi pe fundația creată acum 6 ani. Revoluția a avut deja loc și se pare că merge bine", a adăugat van den Acker.

Decizia ca Renault Clio să împrumute unele elemente de design de la Trezor nu este deloc surprinzătoare. În urmă cu 6 ani, conceptul DeZir a reprezentat inspirație pentru actuala generație a lui Clio, iar strategia adoptată s-a dovedit a fi de succes, întrucât Renault a depășit Ford și a devenit a doua marcă auto după vânzări în 2016 după Volkswagen.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Prima cerinta ar fi sa reinveteze motorul,cat mai simplu si mai durabil.Asta insemnind sa renunte la prostia cu 3 cilindri si turbo downsizing.A doua ar fi sa renunte la gadgeturile inutile,gen citirea indicatoarelor,samd.Si al treilea sa nu mai scoata monstrii gen Lodgy.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru