De șosea, dar numai bun pentru circuit: Mercedes-AMG GT va primi o versiune de 570 CP inspirată din AMG GT3

de Mircea Meşter
Marti, 31.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu 60 de cai în plus față de actualul AMG GT S și cu o serie de modificări de caroserie care-l vor face mai agresiv, dar mai ușor, viitorul AMG GT R va fi versiunea radicală a celui mai sportiv model din actuala gamă Mercedes-Benz.

Vești bune pentru fanii Mercedes-Benz care își doreau o mașină cu potențial într-o bătălie corp la corp cu Porsche 911 GT3 RS, cea mai potentă versiune de stradă a modelului sportiv construit de rivalii din Zuffenhausen. Actualul Mercedes-AMG GT va primi o versiune extremă destinată celor care vor ceva mai multă putere și un look cu care mașina să iasă cu adevărat în evidență. Numele său va fi AMG GT R și va afișa 570 de cai putere în fișa tehnică. 

Conform informațiilor venite dinspre Marea Britanie și publicate de publicația Autocar, noul Mercedes-AMG GT R va utiliza același motor V4 de 4.0 litri pe care-l regăsim pe actualul AMG GT S, versiunea care în acest moment reprezintă vârful de gamă al modelului german, cu 510 CP la purtător.

AMG GT3, versiunea de circuit a sportivei germane, va fi sursa de inspirație pentru viitorul Mercedes-AMG GT R.

Pe lângă plusul de 60 de cai putere, noul AMG GT R va oferi și o listă de echipamente care-l recomandă ca o mașină de șosea cu pedigree real pentru circuit. În acest sens, noua versiune va împrumuta o serie de subansamble preluate direct de la AMG GT3, varianta de circuit pe care germanii o aruncă a luptă în cursele GT din întreaga lume.

Rezultatul va fi o mașină care va renunța la elemente de confort considerate inutile pentru circuit și care va beneficia de părți constructive - capotă, capac al portbagajului, aripi - produse din fibră de carbon. În plus, câteva părți aerodinamice adiționale vor avea rolul de a ameliora comportamentul mașinii la viteze mari, efectul vizual fiind și el îmbuntățit cu această ocazie.

Comentarii (1)

  • Chiar ma gandeam ca ar fi misto sa faca o varianta cu body-kit-ul versiunii de curse; evident sa pastreze si grila cu bare verticale specifica modelelor de curse 300SL din 1955.

    Pe alb si albastru se vede mai bine

    http://imgr1.auto-motor-und-sport.de/24h-Rennen-Nuerburgring-2016-Nordschleife-Sonntag-29-5-2016-fotoshowBig-b653629a-952889.jpg

    http://imgr1.auto-motor-und-sport.de/24h-Rennen-Nuerburgring-2016-Nordschleife-Sonntag-29-5-2016-fotoshowBig-beb04517-952892.jpg

    http://imgr1.auto-motor-und-sport.de/24h-Rennen-Nuerburgring-2016-Nordschleife-Sonntag-29-5-2016-fotoshowBig-3de180ba-952891.jpg
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru