De toate pentru toţi: Subaru dezvoltă o platformă globală pentru modele cu propulsie termică, hibridă şi electrică

de Daniel Popescu
Marti, 08.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru a anunţat că dezvoltă o platformă globală pentru toate modelele sale de viitor, care vor putea utiliza atât motoare termice, cât şi proopulsie hibridă sau electrică.

Hyundai a reuşit performanţa de a dezvolta modelul Ioniq cu toate cele trei variante de propulsie ecologică, de la hibridul tradiţional cu baterie care se încarcă în mers, până la hibrid plug-in şi motor electric.

Iată însă că Subaru pregăteşte o platformă şi mai interesantă, pe care urmează să fie dezvoltate toate modelele viitoare ale producătorul japonez deţinut de Fuji Heavy Industries.

Sub numele sugestiv de Global Platform se ascunde o platformă pe care se vor putea realiza atât maşini cu motoare termice tradiţionale, cât şi hibrizi, hibrizi plug-in şi modele 100% electrice. Cu alte cuvinte, toată gama de modele Subaru cu toate motorizările disponibile vor fi realizate pe o platformă unică, element care va reduce costurile şi va îmbunătăţi eficienţa.

Urmareste Automarket
De asemenea, Subaru susţine că noua platformă este cu 70-100% mai rigidă decât în cazul modelelor actuale şi că suspensiile şi direcţia au fost îmbunătăţite pentru a avea o precizie mai bună.
Din punct de vedere al siguranţei, noua platformă absoarbe cu circa 40% mai multă energie decât modelele actuale, iar centrul de greutate este cu 5 mm mai jos.

Noua platformă globală face parte din iniţiativă Proeminenta 2020, iar primul model lansat pe aceasta va fi a cincea generaţie a lui Impreza.

Via Motortrend

Comentarii (4)

  • arogantul
    Cu Subaru nu e de gluma, oamenii astia tac si fac, de aia si este singura marca japoneza, asiatica in general, care se poate bate de la egal la egal cu Volvo la capitolul siguranta.
    18 0
  • @arogantul
    De ce de exemplu Mitsubishi crezi ca nu este o marca la fel de sigura?
    In America Outlander si Outlander sport stau foarte bine la siguranta rutiera, Outlander sport are rezultate destul de apropiate de actualul Forester.
    4 2
  • @@arogantul Problema Mitsu in America e una de fiabilitate. In ultimele consumers reports sunt la concurenta cu Fiat si-s de departea cea mai putin fiabila firma auto japoneza.
    5 0
  • arogantul
    @ ala fara nick
    da, intradevar nici Mitsu nu sta rau, la fel cum si Honda este ok la capitolul siguranta, dar de excelat doar Subaru o face.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru