De Tomaso renaşte din cenuşă cu conceptul Deauville

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Cei de la De Tomaso au denumit conceptul lor Deauville în memoria unui model realizat în urmă cu 40 de ani. Modelul prezentat la Geneva se va lupta cu BMW Seria 5 GT.

Italienii de la Pininfarina le-au făcut loc celor de la De Tomaso în standul de la Salonul Auto de la Geneva. Marca italiană fondată în Modena în 1959 a fost reînviată recent de omul de afaceri Gian Mario Rossignolo şi a venit la Geneva cu un sedan de lux cu cinci uşi care rivalizează cu BMW Seria 5 GT. Modelul are o caroserie din aluminiu şi beneficiază de un sistem de tracţiune integrală permanentă pentru un plus de peformanţă şi manevrabilitate.

Proiectul a fost lansat la finele anului 2009 şi vizează dezvoltarea unor modele premium de nişă. Scopul italienilor de la De Tomaso este atragerea unei clientele selecte, care să aprecieze atât stilul, cât şi echipamentele şi caracteristicile modelelor pe care le realizează specialiştii de la Pininfarina. Echipa care a desenat acest model a studiat istoria DeTomaso şi a realizat un model care să fie un succesor natural al modelelor realizate de cealaltă marcă din Modena.

Noul model De Tomaso are o lungime de 5.080 milimetri, o înălţime de 1.630 milimetri şi o lăţime de 1.950 milimetri.

Pentur moment, nu există nicio informaţie concretă despre motorizarea noului model al celor de la De Tomaso, dar zvonurile anunţă un motor V6 care va oferi 300 CP. Va fi disponibilă atât o versiune diesel V6, cât şi o versiune V8 pe benzină.

Via | DeTomaso

Comentarii (4)

  • DeTomaso
    Nu prea stiu ce sa zic in privinta succesului lui, ce istorie au vazut specialistii lor nu stiu dar partea frontala e Mitsubishi partea laterala arata la fel da prost ca a unui BMW 5GT care nu stiu cat succes are, spatele e low cost...nu stiu daca s-ar cumpara in Romania de "baieti"... pararea mea ok?
    5 0
  • Etienne
    Deauville
    Nu cred ca 5 GT de la BMW are un succes atat de mare incat sa devina sursa de inspiratie pentru DeTomaso, care se chinuie sa revina pe piata. O masina destul de insipida, incat sa treaca neobservata; nu are nici un element care sa aduca aminte de legendele Pantera si Mangusta. Poate un model sport ar fi fost mai nimerit pentru renasterea De Tomaso; sau daca doreau neaparat un crossover, ceva in genul lui Infiniti FX ar fi fost mai dezirabil.
    4 1
  • De tomaso
    Oribil, cu masina asta o sa ramana tot in cenusa .
    3 0
  • you_hoooo
    nasol
    O hidosenie... fitza care se va duce cat de repede. Pacat! Pentru mine De Tomaso inseamna Pantera, o masina fabricata timp de 20 de ani. Asta trebuia sa fie propusa nu vaporu' asta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru