Debut prezidențial: Noul DS 7 Crossback, primul SUV al mărcii franceze, a fost vehiculul oficial al noului Președinte francez, Emmanuel Macron

de Mircea Meşter
Joi, 18.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ceremonia de inaugurare a noului Președinte francez, Emmanuel Macron, a adus în premieră fața publicului parizian de pe Champs-Elysees noul DS 7 Crossback, SUV-ul francez care va debuta oficial abia în ianuarie 2018.

Ceremonia de inaugurare a noului Președinte al Franței, Emmanuel Macron, a fost unul dintre cele mai importante evenimente politice care au avut loc în lume în această săptămână. Macron, unul dintre cei mai tineri președinți de stat din lume, a defilat pe bulevardul Champs-Elysees din Paris însoțit de o gardă oficială la puțin peste o săptămână de la finalizarea alegerilor prezidențiale din Hexagon. 

Deși de obicei nu suntem interesați de aspectele politice pe Automarket, un detaliu deloc minor al ceremoniei de inaugurare ne-a atras atenția: Emmanuel Macron a defilat în fața parizienilor într-un DS 7 Crossback, cel mai nou SUV al mărcii premium franceze. Prezentat oficial în fața jurnaliștilor în luna martie la Salonul Auto de la Geneva, DS 7 Crossback a putut fi văzut pe stradă în premieră absolută în cadrul ceremoniei din Paris, o avanpremieră foarte timpurie a modelului în condițiile în care acesta va fi livrat primilor clienți abia la începutul anului 2018.

Deși alegerea SUV-ului care se va lupta în segmentul mediu cu Volvo XC60, BMW X3, Audi Q5 și Mercedes GLC poate părea una atipică, marca DS are o tradiție lungă în ceea ce privește relația cu autoritatea prezidențială din Franța. Aceasta a început pe vremea generalului De Gaulle, în anii '60 și a continuat cu Claude Pompidou în anii '70, apoi cu Giscard d'Estaing, Francois Mitterand, Jacques Chirac și Francois Hollande.

Mașina pe care a folosit-o Emmanuel Macron în cadrul ceremoniei este un DS 7 Crossback unic, care se evidențiază printr-o serie de detalii care nu vor putea fi comandate de clienți pe modelele de serie.

Plafonul complet retractabil, suportul de steag, interiorul Black Art personalizat

de Atelier Maury, companie specializată în decorațiuni de clasă și jantele de 20 de inch personalizate cu elemente aurii fac toate parte din "pachetul" construit special de Citroen și DS pentru această ocazie.

În plus, mașina lui Macron a fost dotată cu noul sistem inteligent Active Scan Suspension, care utilizează o cameră ultrarapidă pentru a scana suprafața de rulare, pregătind suspensiile pentru eventualele gropi din asfalt. Acest sistem va face parte dintre opțiunile pe care clienții lui DS 7 vor putea să le comande la intrarea mașinii în oferta dealerilor europeni.

Comentarii (14)

  • fraier...asta nu stie ca nu cumperi un model aflat la prima generatie? De bolile copilariei a auzit? Sa vezi daca nu'i intra apa in masina, pe la "chedare"...cand are plafonul complet deschis.

    bai, da' dulapului ala nemtesc al nostru oare i-ar pica galoanele daca ar folosi macar asa, din cand in cand, un Stepway? Sau i s-ar deranja cravata?
    14 6
  • Inorogul roz
    Bravo lui ca promoveaza produsele franceze, e firesc, bine ca are de unde alege :)

    Nu sunt fan Citroen dar nu poti sa nu remarci ergonomia foarte buna, cel putin a modelelor in care m-am urcat.
    12 1
  • Inorogul roz
    Bravo lui ca promoveaza produsele franceze, e firesc, bine ca are de unde alege :)

    Nu sunt fan Citroen dar nu poti sa nu remarci ergonomia foarte buna, cel putin a modelelor in care m-am urcat.
    5 0
  • Inorogul Roz
    @vianu - perfect de acord cu tine legat de modelele noi dar la nivelul asta probabil ca mai au vreo 3 pregatite sa le dea la schimb pina rezolva eventualelel probleme
    6 2
  • @vianu

    Felicitari domnule! Atat pentru ironia fina referitoare la modelele aflate la prima generatie cat si pentru remarca directa, dar perfect adevarata cu privire la dulapul nemtesc. Bravo!
    11 2
  • hazard
    Zi merci dulapului nemtesc, ca altfel s-ar putea sa gasesti de cumparat in Romania numai Volga, Lada, Kamaz si alte rasnite rusesti.
    1 14
  • @all...thx :), ne ma descretim fruntile....

    @hazard... e buna gluma ta, chiar mai buna decat am incercat eu...
    1 1
  • @hazard

    Serios? Ia uite ce multe Volga se gasesc de cumparat in Ungaria, in Cehia sau in alte state care. desi membre UE, se inteleg bine cu Rusia. Cat, desppre "rasnita" Kamaz, ar fi bine sa te uiti cine a castigat ultimele editii ale Dakarului.
    4 1
  • Coradrian
    In locul lui pastram fosta masina prezidentiala C6....era mai deosebit si mai bun ca acest DS...
    1 3
  • Coradrian
    In locul lui as fi pastrat fosta limuzina prezidentiala C6. Era mai elegant si mai bun ca DS_ul asta.

    ps. de ce ati sters primul coment identic ? Ce nu va convine ? Daca cenzurati fara cap pe aici eu va propun sa scoateti definitiv posibilitatea de a mai comenta. Nu isi are rostul in conditiile astea !
    3 2
  • Coradrian
    In locul lui pastram fosta masina prezidentiala C6. Era mai elegant si mai bun ca DS....
    3 3
  • Coradrian si eu consider ca Citroen C6 era o masina mai potrivita pentru un presedinte, chiar si Citroen C5. Acestea doua au fost doua modele foarte reusite. Plus ca suspensia hydraactive H3+ de la cele doua Citroenuri le confera un confort cum nu mai intalnesti la nicio masina actuala, indiferent de marca si de pret.
    4 1
  • @Lupu si Coradrian

    Probabil ca presedintele Frantei vrea sa contribuie la promovarea ultimelor realizari ale industriei franceze. Si mie imi placea mult C6, insa ce impact ar fi avut daca l-ar fi utilizat asupra publicului, din moment ce aceasta masina nu mai poate fi achizitionata de noua? La urma urmei ar putea folosi si si DS-ul lui De Gaulle, insa cred ca scopul utilizarii unei masini nationale il reprezinta tocmai promovarea acesteia.
    6 0
  • Un SUV nu poate avea prestanța unei limuzine, din păcate pentru francezi, nu mai au modele în clasa mare.

    Eu aș fi modificat un Talisman, ampatament mărit cu tot ce trebuie pentru o limuzină prezidențială.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru