Dedicat Africii: Peugeot Pick Up readuce marca franceză într-un segment concentrat pe off-road

de Mircea Meşter
Joi, 22.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai nou model prezentat de Peugeot este un pick-up construit și conceput special pentru piețele africane. Numele său este Peugeot Pick Up, iar francezii nu au de gând să-l intruducă în Europa.

La 12 ani de la eliminarea ultimului pick-up prezent în propria gamă - defunctul 504 Pick-up - Peugeot readuce în prim-plan un model de acest tip. Denumit oficial, foarte simplu, Peugeot Pick Up, noul model este conceput special pentru piețele din Africa, regiune în care acest tip de caroserie adună o cotă de piață-record și volume în creștere care au ajuns în 2016 la 56.000 de unități. Nu există planuri pentru lansarea noului Peugeot Pick Up la nivel european.

Noul Peugeot Pick Up este motorizat de un diesel common-rail de 2.5 litri amplasat longitudinal care oferă 115 CP și 280 Nm. Modelul este oferit în versiuni 4x2 sau 4x4, în funcție de nevoi, însă clienții au o singură variantă de transmisie: o cutie manuală cu 5 trepte.

Deși este dedicat țărilor în curs de dezvoltare, nivelul de echipare oferit de pick-up-ul francez este destul de bogat. Astfel, Peugeot ne anunță că modelul oferă în standard elemente precum aerul condiționat manual, geamurile electrice sau radio cu CD Player și USB, senzori de parcare spate, ABS și oglinzi ajustabile electric.

Comentarii (5)

  • 504 a fost un monument de fiabilitate, o masina cu adevarat indestructibila. Daca la asta mai adaugam si sistemul 4x4 asigurat de Dangel, chiar vorbim despre un tanculet pe roti. Ar fi interesant daca am sti mai multe detalii despre noul picck-up al celor de la Peugeot... De pilda, daca este o creatie proprie a grupului PSA sau foloseste platforma unui alt producator . Mie mi se pare ca arata fparte bine... Design patratos, constructie simpla, motor cu cilindree mare dar cu putere relativ mica, ceea ce ofera o prezumtie de fiabilitate.... Chiar cred ca sunt indeplinite premisele unui succes!
    8 1
  • facelift
    Din pacate masina nu are nicio treaba cu Peugeot. Modelul prezentat este doar un rebadge al unui model chinezesc: Dongfeng Rich... link: http://www.dongfeng-global.com/index.php/Car/model/id/23.html
    Sper ca in viitor sa nu vedem masini vandute in Europa sub brandul Peugeot de la fratele chinez. Nu este niciun secret, Peugeot are actionari pe cei de la Dongfeng, chinezii salvand marca acum cativa ani.
    6 1
  • facelift

    Multumesc pentru informatii. Imi permit sa te contrazic, daca masinile respective au calitatea celor fabricate de compatriotii de la Quoros, nu mi-ar fi atat de teama de ele ...
    2 1
  • Nu stiu unde au gasit platforma folosita, sa speram ca e ok dpdv tehnic, dar ca design e gata imbatranita. Sunt sigur ca nici nu se gandesc s-o scoata din nisipurile africane pe soselele europene sau chiar asiatice.
    1 0
  • Costel
    No, astia de la peujot macar isi vad lungu nasului si s-or gindit sa-si vinda roaba asta in Africa, nu in Europa.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru