Deja în configuratorul Automarket: noile Dacia Sandero şi Sandero Stepway. Preţuri, opţiuni

de Mircea Meșter
Marti, 02.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a reuşit să menţină relativ identice preţurile între generaţiile 1 şi 2 a lui Logan şi Sandero printr-o politică interesantă de reduceri de preţuri. Detaliile vin de la Arnaud Deboeuf, responsabilul modelelor entry la Renault.

Reînnoirea celor mai importante modele din gama Dacia, Logan şi Sandero, a reprezentat o mare provocare pentru oficialii mărcii de la Mioveni, care au încercat şi au reuşit să menţină coborâte barierele de costuri între prima şi a această a doua generaţie a modelelor lor. Chiar dacă normele europene valabile începând cu 1 ianuarie 2013 au impus introducerea unor elemente de serie care nu existau pe precedentele versiuni Logan şi Sandero, economia a fost realizată prin împărţirea a cât mai multe dintre subansamble între modelele gamei şi prin negocierea la sânge cu furnizorii a preţului pentru piesele mici şi ieftine.

ESP ÎN SERIE

Esential 50% dintre piesele noilor Logan şi Sandero au fost preluate de la vechea generaţie.
6990 de euro este preţul versiunii de bază a noului Dacia Sandero.
Noile Logan şi Sandero (implicit versiunea Sandero Stepway a hatchback-ului) vor beneficia în premieră în gama Dacia de ESP în serie. Pe lângă acest sistem - care ar trebui teoretic să îmbunătăţească comportamentul celor două modele la testele EuroNCAP - noile Logan şi Sandero vin cu servodirecţie în standard şi cu modificări constructive la capitolul protecţia pietonilor, toate aceste noutăţi fiind impuse de normele europene. 

"În aceste condiţii, economiile trebuie regăsite în alte părţi.

Unul dintre secretele muncii noastre este de a afla ce trebuie şi ce nu mai trebuie pe un astfel de model. De exemplu, eu spun 'Nu' în 95% din cazuri când îmi este propus ceva nou", afirmă Arnaud Deboeuf, responsabilul gamei entry Renault şi cel care decide viitorul modelelor construite sub sigla Dacia.

SECRETUL PREŢULUI: MULTE ELEMENTE COMUNE

Ne-am concentrat pe toate piesele constructive mici, care costă sub un euro, şi în numeroase cazuri am reuşit să rezolvăm economii de 30%.

Arnaud Deboeuf
Responsabil gamă Entry la Renault
Conform lui Deboeuf, unul dintre punctele principale de economie în cazul noilor Sandero şi Logan a fost apariţia multor elemente comune între modele. Astfel, Logan şi Sandero sunt identice până la stâlpul 2 atât la interior, cât şi tehnic şi la exterior. În plus, compartimentul motor al celor două modele este preluat de la Lodgy. Mai mult, deşi diferenţele estetice dintre cele două generaţii sunt foarte mari, oficialul Renault susţine că 50% dintre părţile componente ale noii generaţii sunt preluate de la cea veche.

"Aceste mari direcţii de economisire ne-au permis să compensăm ceea ce am pus în plus pe aceste modele fără a sacrifica marja de profit. Am demonstrat că, după ce am conceput primul Logan într-un cadru de preţ incredibil, am putut să-i oferim mai multe clientului şi să corectăm designul fără a afecta preţurile", încheie Arnaud Deboeuf.

DE AZI, POŢI SĂ-ŢI CONFIGUREZI NOILE SANDERO ŞI SANDERO STEPWAY

Automarket îţi oferă încă de astăzi în cadrul CONFIGURATORULUI preţurile motorizărilor şi ale opţiunilor pe care ţi le poţi comanda pe noul Sandero şi pe noul Sandero Stepway.

Hatchback-ul românesc pleacă de la 6990 de euro în România (preţ valabil pentru motorizarea de 1.2 75CP în versiunea de echipare Access), acesta fiind cu 310 euro mai ieftin decât anteriorul preţ de bază pentru aceeaşi motorizare. Stepway are un preţ de pornire de 10.800 de euro, acesta fiind mai ridicat decât cel al generaţiei anterioare din cauza faptului că versiunea de bază este construită pe noul motor Turbo TCe de 0.9 litri şi 90 CP

VERSIUNE Preţ de bază
DACIA SANDERO 2012
Preţ de bază
DACIA SANDERO 2008
DIFERENŢĂ
1.2 16v 75 CP 6.990 7.300 -310 EURO
1.5 dCi 75 CP 9.800 10.450 -650 EURO
1.5 dCi 90 CP 11.500 11.600 -100 EURO
1.6 MPI 105 CP - 10.150 -
0.9 TCe 90 CP 9.000 - -
Preţ de bază
SANDERO STEPWAY 2012 
Preţ de bază
SANDERO STEPWAY 2008 
1.5 dCi 90 CP 12.200 11.700 +500 EURO
0.9 TCe 90 CP 10.800 - -
1.6 MPI 85 CP - 9.700 -

Comentarii (14)

  • cristi
    Daca ESP e standard, atunci de ce apare in lista de preturi ca optional?
    http://www.dacia.ro/modele-si-preturi/lista-preturi.jsp
    11 6
  • mircea
    @cristi

    Este o eroare pe site-ul lor. De altfel, pe acelaşi site, la versiuni, ESP-ul există în standard :) http://www.dacia.ro/modele-si-preturi/noul-sandero/versiuni.html

    Later edit: Le-am semnalat eroarea, o vor rezolva.
    22 2
  • sandero
    optiunea: Regulator limitator de viteza
    implica si pilot automat sau este doar limitatorul ca la Lodgy?
    Multumesc!
    4 0
  • @Automarket: Nu stiti care sunt preturile la Logan ?
    5 3
  • mircea
    @sandero: foarte probabil vorbim de aceeaşi opţiune precum a lui Lodgy. Ne interesăm şi revenim.

    @ScorpyonVAG. încă nu au fost anunţate. Când vin, le vei vedea la noi, cu tot cu configurator.
    5 0
  • Pt vizitatorii acestui articol.
    Cum vi se pare pretul la un Sandero 0.9TCe Laureate + optionalele ?
    Ar mai merita o varianta sh (dupa 2007), max 80.000km, in locul lui ?
    7 4
  • Interesant .Noul Sandero e mai accesibil decat generatia veche. Asta pentru toti mancatorii de ...
    13 2
  • antonny
    pacat de masina ...vi cu ceva nou dar pe jumatate ,de ce sa nu pui motorul de 1.2 tce de 15 cp ???
    7 1
  • flaviu c
    frumusele. is curios cine va mai cumpara....un polo de exemplu, si multe altele, care nu-si justifica banii, cand ai ca si optiune un sandero sau logan...
    12 1
  • V-a avea si cruise control si limitator de viteza! esp+abs+asr+afu standard, airbaguri frontale+laterale, gemuri electrice, vloan imbracat in piele, navigatie (toate in standard pentru varianta stepway) ca si optionale vor fii scaunele de piele si harta europei pentru navigatie .
    4 1
  • Sandero Stepway e configurat la baza extrem de bine, practic nu mai ai ce sa-i pui in afara de harta Europei, ca are deja NAVI conf site-ului Dacia, si geamuri electrice spate, plus ca are si un pret destul de bun, ~12.000 in varianta diesel, fiind chiar mai ieftin decat generatia trecuta si cu dotari net superioare. Buna treaba!
    8 0
  • @ScorpyonVAG si @flaviu c:
    Dacia a facut treaba buna, va avea succes si ii doresc succes pe piata, dar dpmdv tot ii lipseste ceva, ca de altfel oricarui alt Renault sau Dacia sau altor masini frantuzesti: felul in care simti masina, sau mai bine zis NU o simti: directia, aderenta, repartitia maselor.

    @ScorpyonVAG: Pretul este foarte bun, iar motorul TCe este excelent, e punctul forte al masinii. Daca ma pui in fata unei alegeri intre un Sandero noul model si un Polo sh dupa 2007, cu riscul sa supar lumea de pe forum, as alege Polo-ul, tocmai din motivele amintite mai sus.
    4 11
  • ovinic
    Oare de ce nu au pastrat si motorul de 1.6 16V, 105cp.
    Acum practic nu mai au nici o versiune cat de cat mai performanta(toate au vit. max. sub 170km/h iar de la 0la 100km/h fac peste 12s.
    6 1
  • @ovinic:
    Rabdare, pt ca este foarte posibil sa-l vedem echipat cu 1.2 TCe 115 CP.
    Vrei sa te dai cu peste 170 la ora? :)
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru