Demonstraţie de încredere: Peugeot-Citroen va publica cifrele reale de consum ale maşinilor

de Daniel Popescu
Luni, 26.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunţat că va publica datele oficiale de consum ale principalelor sale modele şi a confirmat că maşinile sale nu sunt dotate cu software care să păcălească testele de consum.

PSA va publica cifrele reale ale consumului pentru principalele sale maşini.

Comunicat de presa
Scandalul în care este implicată Volkswagen începe să aibă efecte pozitive în rândul celorlalţi constructori auto. Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunţat luni că va angaja un organism independent care va supraveghea testarea în mod real a datelor de consum ale modelelor sale.

Ulterior, aceste informaţii vor fi făcute publice pentru ca potenţialii clienţi să fie informaţii cu privire la caracteristicile reale ale maşinilor pe care urmează să le cumpere.

"PSA va publica cifrele reale ale consumului pentru principalele sale maşini imediat ce va fi posibil, iar procesul va fi supervizat de un organism independent", precizează constructorul francez într-un comunicat de presă.

PSA confirmă că vehiculele sale nu au avut niciodată niciun fel de software sau dispozitiv care să detecteze testele de emisii.

Comunicat de presa
În plus, grupul se delimitează de scandalul în care este implicat Volkswagen şi afirmă că niciuna dintre maşinile comercializate sub brandurile Citroen, Peugeot sau DS nu dispune de un sistem software care să păcălească testele de emisii din laborator.

"PSA confirmă că vehiculele sale nu au avut niciodată niciun fel de software sau dispozitiv care să detecteze testele de emisii şi să ducă la acţionarea unui sistem de tratare a poluării, inclusiv oxidul de azot, şi care să fie inactiv în condiţii reale de condus", mai precizează francezii în comunicat.

Peugeot-Citroen a făcut aceste afirmaţii simultan cu anunţarea rezultatelor financiare în al treilea trimestru al anului.

Grupul a raportat o creştere de vânzări de 3.2% datorită evoluţiei pozitive a pieţei europene (8.8%), în ciuda declinului puternic din China (-17%).

Via Yahoo Auto

Comentarii (11)

  • ce inseamna reale? cosumul depinde de sofer, de jante si anvelope, de presiunea din anvelope, de varsta masini, de alte subansamble mecanice, de conditiile meteo (vant, soare, zapada pe asfalt), poate chiar si de mojoul soferului dintr-o anume zi.
    so?
    11 3
  • masinii cu doi "i".
    7 1
  • Da ce, pana acuma nu erau reale? Pai unde, pe Bucuresti-Sinaia desigur
    4 7
  • C4 (2007),1,6 hdi 109 cp, viteza medie 39 km/h, consum 5,5 litri/100 km. (măsurătoare oct.2015 pe ultimii aprox. 6.500 km).
    11 2
  • alt hdi
    consum 1.6 hdi (2010) media undeva la 6.5-7(nu am incredere in cb care imi afiseaza o medie de 4.6...ma apuca risul cind il vad)...are un condum extraordinar la drum intins undeva la 5l cu aer conditionat si naucitor la oras 8-9(drept e ca am un stil sportiv si masina cintareste goala 1380kg)...nu am cosmetizat consumul ca sa ma simt eu bine(vezi d-le ce masina am eu) si e depparte de consumul dat de user-ul "hdi"...,dar se pot obtine consumurile respective daca conduci cu grija si numai"mingii"pedala de acceleratie...am facaut si eu un drum "la consum" ..a rezultat 3.8l/100 facut la pompa,dar a fost criminal(te vei imbolnavi de nervi)....daca conduci pt confortul tau si nu esti streesat de indicatorul de la rezervor cred ca imi consuma corect...coresp cu asteptarile
    ps -mor cind ii aud pe aia cu vw ca le consuma 4/100 indfirent ca se plimba cu 200km/h pe autostrada sau merg bara la bara prin bucuresti
    5 3
  • @alt hdi

    Dacă cb minte atunci mint și eu însă buzunarul meu nu mă minte.
    Nu merg subturat iar în oraș pe distanțe scurte nu folosesc a.c.și nu locuiesc/conduc în București. De aici e posibil să apară diferențele de consum.
    9 1
  • Flavius
    307hdi-110cp(2007)
    --MAXIM EXTRAURBAN obtinut in 8 ani si peste 180.000km-traseu Severin , ParaliaKaterinka prin Serbia, Macedonia-5persoane, 715km 50%autostrada,50%sosea in 7ore45min cu tot cu timpul pierdut in vamaPF1 , vamasarbo-machedona si vama macedo-greaca , evident AC100%-august- 6.3%
    ---Minim(a fost un experiment) Bucuresti-Ramnicu Valcea-Severin-cu 70km/m , gadilat acceleratia , mers in spatele tirurilor , cand le-am gasit , la8-10mdistanta 2.6%NU AM AVUT NERVI SA MAI REPET INCERCAREA
    -uzual Severin-Bucuresti-330km(1/3autostrada,2/3sosea)-3ore30-3ore45 - 5%
    -extraurban fara autostrada ,in functie de incarcatura si graba intre 3.6 si 4.5
    Urban-Severin-intre6.0 si 7.5 in functie de anotimp
    Urban-Bucuresti -intre 7-7.5 vara si 8-9 iarna
    6 0
  • Flavius
    Consumurile sunt cele calculate la pompa. CB-ul da cu 5%din valoarea reala mai putin:4 in loc de 4.2 , 5 in loc de 5.25 , 3.2 in loc de 3.35
    2 2
  • Razvan
    Nu stiu ce sa zic cu acest consum real . Eu sant o persoana care nu poate merge linistit ,indiferent cat de mult imi propun . Am un Golf V din 2004 1.9TDI 105 CP si indiferent cat de mult il nenorocesc nu am avut in bord peste 7.1 medie . Masina 85% este folosita in Bucuresti si centura acestuia . Va trebui sa-mi cumpar una noua(bola romaneasca pt ca masina nu are nimic) si ca oricare om se intereseaza pe piata si cu tot scandalul probabil tot la un Golf voi apela . La un momendat am vrut sa optez pentru ceva de la acest grup fancez , dar la service cand schimbam bieletele a venit unu cu un Peugeot nu mai stiu ce model sa faca revizie , si pt filtrul de aer a trebuit sa-i demonteze stergatoarele (implicit grila si ce mai e pe acolo) . De atunci am zis ca nu , trebuia impuscat proiectantul care a facut asa ceva . Demontezi masina pentru un consumabil , daca esti si un fanatic care scimba piesele inainte de recomandare :))))))
    3 3
  • consumul trebuie sa reflecte putin realitatea adica in oras testat cu 50km/h si deasemenea sa se adauge cateva semafoare nesincronizate.
    daca o sa testeze asa or sa aiba o medie de 35-37km/h. cam asa am si eu in bord desi merg jumatate extern. consum 5.9L in bord acuma nu stim daca potrivit uniunii europene constructori au voie sa minta in ceea ce priveste consumul :))
    0 1
  • alt hdi
    @razvan:asa e ,dar nu este o operatie sa te sperie...dupa ce ai facut-o prima data iti merge mina singura...stai sa vezi daca trebuie sa schimbi un bec la far,acolo-i cu dureri de cap*nu ai nici vizibilitate nici loc)...fara suparare ,dar eu nu pot da peugeot pe vw..mie vw nu-mi trezeste nici un fel de sentiment(de ura sau simpatie),este masina ,care alaturi de ford ma lasa indiferent(chiar daca sint mai bine cotate)...fiecare cu gusturile lui...in ceea ce priveste consumul am mai observat o chestie,daca nimeresti combustibil prost nu trage si consuma mult,daca nimeresti moto buna ,trage de rupe si consuma putin(nu exista benzinarie ok in romania,ci numai transport care a apucat sau nu sa fie "botezat")
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru