Departamentul de Transport: "America are cele mai sigure drumuri din ultimii 60 de ani"

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 11.09.2010
Oficialii Departamentului de Transport SUA au dat publicităţii rapoartele realizate în anul 2009. Acestea arată că în America, numărul victimelor cauzate de accidentele rutiere a scăzut, ajungând la 33.808 de decese.

Oficialii DOT (Departament of Transportation) au declarat că în 2009, vieţile curmate în urma accidentelor rutiere au ajuns la 33.808, acesta fiind cel mai mic număr înregistrat de americani în ultimii 60 de ani. De asemenea, anul trecut, numărul kilometrilor parcurşi de şoferii americani a crescut cu 0.2 procente comparativ cu anul 2008.

Oficialii DOT sunt de părere că această scădere considerabilă în rândul deceselor cauzate de accidentele rutiere poate fi atribuită numărului scăzut de şoferi care s-au uracat la volan după ce au consumat bături alcoolice dar mai ales utilizării centurii de siguranţă. Oficialii americani au declarat că 10.839 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma conducerii sub influenţa băturilor alcoolice.

"Anunţul de astăzi arată ca drumurile din America sunt cele mai sigure din ultimii 60 de ani, dar trebuie să le facem cu mult mai sigure", a declarat Ray LaHood, secretarul Ministerului Transportului. De asemenea, numărul persoanelor rănite în urma accidentelor rutiere petrecute pe drumurile americane a scăzut cu 5.5 procente comparativ cu anul 2008.

Via | Insideline

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru