Despărțire în șoaptă de BMW Z4: roadsterul a ajuns la final de carieră și a fost scos din producție pe ușa din dos

de Bogdan Mirică
Luni, 29.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și-a luat rămas bun de roadsterul Z4 după o carieră de șapte ani. Bavarezii s-au despărțit însă în liniște de modelul sportiv.

Unul dintre cele mai populare roadstere ale ultimului deceniu, BMW Z4, s-a despărțit de scena auto fără un spectacol de adio și fără ca germanii să-i anunțe măcar plecarea. Potrivit site-ului Bimmer Today, ultimul exemplar al actualului Z4 a fost produs în data de 22 august, însă BMW nu a dat publicității un comunicat oficial.

Roadsterul bavarez a încheiat o carieră începută în urmă cu șapte ani, cu dezamăgirea că ea nu a fost încununată de o versiune de performanță M, așa cum fusese cazul predecesoului Z3. Ultima unitate a fost un Z4 sDrive35i, cea mai puternică versiune a modelului, vopsită în culoarea Orange Metallic.

Roadsterul garanta 335 de cai putere și un cuplu motor de 500 Nm, suficient pentru a atinge 4.5 secunde până la 100 de km/h. Prin urmare, suficient de rapid pentru a ține locul unui mult așteptat Z4 M.

Esential 335 de cai putere oferea cel mai puternic BMW Z4.
Informațiile despre viitorul înlocuitor al lui BMW Z4 sunt încă neclare.
Bavarezii ar trebui să lanseze o sportivă împreună cu partenerii de la Toyota. Pe platforma comună, BMW ar urma să dea naștere unui Z5, iar Toyota ar urma să renască numele Supra. Ambele modele vor folosi o arhitectură construită din materiale ușoare, cum sunt fibra de carbon și aluminiul. Propulsia ar putea fi una hibridă pentru Toyota Supra, însă această variantă nu a fost încă îmbrățișată și de BMW.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru