Detalii despre Porsche Macan S facelift: SUV-ul german primește un nou V6 turbo de 3.0 litri cu 354 CP. În România, de la 67.300 de euro

de Cornel Șocariciu
Marti, 11.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat primele detalii cu Macan S facelift. SUV-ul producătorului german este echipat cu un motor V6 turbo pe benzină capabil să ofere 354 CP și 480 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.3 secunde, iar viteza maximă trece de 250 km/h. Prețul de pornire este de 67.292 de euro.

La finalul lunii iulie, Porsche a publicat primele imagini și detalii referitoare la Macan facelift. În acel moment, reprezentanții constructorului german au oferit detalii doar despre versiunea echipată cu motorul pe benzină de 2.0 litri de 245 CP.

Acum, gama lui Macan facelift a fost extinsă prin introducerea versiunii Macan S. Sub capota SUV-ului german se află un nou motor turbo V6 de 3.0 litri. Unitatea dezvoltă 354 de cai putere între 5.400 și 6.400 rpm (+14 CP comparativ cu vechea versiune) și 480 Nm între 1.360 și 4.800 rpm (+20 Nm față de vechiul Macan S).

Resursele motorului sunt puse în valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu 7 rapoarte. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 5.3 secunde (5.1 secunde cu pachetul Sport Chrono). Viteza maximă anunță de Porsche pentru versiunea Macan S este de 254 km/h.

Pentru a putea trece de noile teste WLTP, Porsche a integrat și un filtru de particule. Consumul mediu anunțat de nemți pentru varianta Macan S este de 8.9 litri/100 de kilometri, iar emisiile de CO2 ajung la 204 grame/km.

Spre deosebire de versiunea echipată cu motorul de 2.0 litri de 245 CP, Macan S vine și cu un sistem de frânare cu discuri mai mari pe puntea față: 360 mm (+15 mm față de varianta entry-level).

Opțional, clienții pot miza pe versiunea Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Standard, Macan S facelift va fi echipat cu jante de 18 inch, cu faruri și stopuri cu LED și cu un sistem de infotainment cu ecran de 10.9 inch. Opțional, clienții vor putea alege sistemele Porsche Active Suspension Management (PASM), Torque Vectoring Plus, cruise control adaptiv sau asistentul pentru menținerea benzii de rulare.

Lansarea oficială pe piața din România a avut loc în 7 decembrie. Clienții pot alege atât varianta de bază cu motorul pe benzină de 2.0 litri (prețul de pornire este de 61.673 de euro), cât și versiunea Macan S. Prețurile pentru versiunea echipată cu motorul V6 încep de la 67.292 de euro cu TVA.

Comentarii (1)

  • @AM : nu ca ma intereseaza in mod deosebit subiectul motorizari si nici nu prea ma bag de obicei in discutii despre acesta , dar cand vorbesti de Porsche si motorizari cred ca ar trebui sa acordam "atentia" meritata subiectului si sa avem grija la detalii. Ce anume insemna pt. voi "un NOU motor" ? E chiar un motor nou construit sau doar o versiune imbunatatita a vechiului (deja) V6 de 3.0 litri preluat acum ceva ani de la AUDI ?
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru