Detalii despre primul model electric de la Aston Martin: viteză maximă de 250 km/h pentru RapidE și aceeași tehnologie de încărcare ca Porsche Taycan

de Paul Cosma
Joi, 23.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Aston Martin a publicat o imagine cu sistemul de baterii ce va fi montat pe RapidE, primul model electric al constructorului britanic. Cu această ocazie, Andy Palmer a dezvăluit că RapidE va fi lansat la sfârșitul anului viitor și va avea o viteză maximă de 250 km/h.

Aston Martin dezvoltă și testează în această perioadă mai multe prototipuri ale viitorului model electric RapidE, programat să apară pe piață în anul 2019.

Unul dintre aceste prototipuri a fost pregătit de William Advanced Engineering, aceeași companie care va lucra și la versiunea de producție a lui RapidE, având la bază modelul Rapid AMR (foto).

Până la momentul lansării oficiale, șeful Aston Martin a publicat pe Twitter o imagine cu sistemul de baterii ce va fi echipat pe viitorul model. Totodată, Andy Palmer a oferit și alte detalii către “urmăritorii” săi. Astfel, am aflat că RapidE va avea o viteză maximă de 250 km/h, iar modelul electric își va măsura forțele și pe circuitul de la Nurburgring.

În plus, Aston Martin RapidE va folosi “tehnologia bateriilor de 800V”, aceeași utilizată și de Porsche Taycan. Cu toate că Andy Palmer nu a spus nimic despre timpul de încărcare al bateriilor, ne putem aștepta ca acesta să fie de 15 minute pentru un “plin de 80%”, așa cum au anunțat oficialii Porsche pentru Taycan.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru