Detalii despre versiunea de performanță a lui Velar: modelul va prelua motorul V8 de 5.0 litri și ar putea deveni cel mai rapid SUV produs de constructorul britanic

de Cornel Șocariciu
Duminica, 18.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul Range Rover Velar va primi în scurt timp o versiune de performanță. Modelul este pregătit de divizia Special Vehicle Operations și, conform unor surse apropiate, va primi motorul V8 de 5.0 litri și 575 CP.

Divizia Special Vehicle Operations (SVO) din cadrul Jaguar Land Rover pregătește o versiune de performanță a SUV-ului Range Rover Velar. Conform unor surse apropiate companiei, noul model va prelua motorul V8 de 5.0 litri de pe Range Rover Sport SVR, propulsor care oferă 575 de cai putere și 700 Nm.

Totodată, viitorul Range Rover Velar SVR (nume încă neconfirmat) o să primească accesorii și elemente din materiale mai ușoare, astfel încât masa totală să scadă cu câteva zeci de kilograme.

Designerii din cadrul SVO vor pregăti și un kit aerodinamic special, iar în urma modificărilor generale, Range Rover Velar SVR ar putea deveni cel mai rapid SUV produs până acum de constructorului britanic. Apropiații companiei spun că SUV-ul ar urma să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde, cu 0.3 secunde mai repede comparativ cu actualul RR Sport SVR.

În prezent, cea mai puternică variantă oferită de britanici folosește un motor V6 pe benzină de 3.0 litri care produce 380 de cai putere.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru