Detalii despre viitoarea generație BMW Seria 3: platformă nouă și versiune electrică din 2020

de Cornel Șocariciu
Joi, 08.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW Seria 3 va debuta în decursul acestui an. Modelul constructorului german va avea o platformă nouă, un design modificat, iar din 2020, și o versiune 100% electrică.

Noua generație BMW Seria 3 va fi lansată în acest an, iar o serie de informații au apărut la nivel internațional. Din punct de vedere estetic, noul model de clasă medie ar urma să primească o serie de elemente de design inspirate de cele prezente pe Seria 5: o grilă frontală modificată, blocuri optice restilizate și spoilere ceva mai mari.

Noul BMW Seria 3 va fi produs pe platforma CLAR (Cluster Architecture). Noua arhitectură va permite utilizarea unor componente mai ușoare, iar sursele spun că noul model dezvoltat de constructorul german va avea cu circa 80 de kilograme mai puțin comparativ cu actuala versiune (foto). În același timp, ampatamentul o să crească, iar spațiul oferit la interior va fi ceva mai generos.

Viitorul BMW Seria 3 o să mizeze tot pe motoare diesel și benzină cu trei, patru sau șase cilindri. O versiune cu sistem hibrid de propulsie se află pe lista inginerilor germani și deja a fost surprinsă în timpul testelor.

În prezent, Seria 3 poate fi comandat în varianta hibridă 330e.

Aceasta are un propulsor pe benzină de 2.0 litri și 184 CP și un motor electric de 88 CP. În total, sistemul hibrid oferă 252 CP, iar autonomia în modul pur electric ajunge la 40 de kilometri. Conform surselor apropiate companiei, noul Seria 3 hibrid o să folosească același sistem de propulsie, dar capacitatea bateriei va crește, implicit și autonomia oferită în modul 100% electric.

Cei care își doresc un Seria 3 complet electric vor avea de așteptat până în 2020. Zvonurile spun că bateria modelului german va avea o capacitate de 90 kWh, iar autonomia oferită va ajunge la circa 480 de kilometri.

Via | AutoExpress

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru