Detalii despre viitoarea generație Ford Focus ST: motor pe benzină de 2.0 litri și cutie automată cu opt trepte

de Cornel Șocariciu
Joi, 26.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Surse apropiate Ford afirmă că viitoarea generație Ford Focus ST va miza în continuare pe motorul de 2.0 litri pe benzină. Unitatea ar urma să ofere peste 250 CP. Aceleași voci spun că americanii nu renunță nici la versiunea echipată cu motor diesel.

În luna aprilie, Ford a prezentat noua generație Focus (foto). Modelul de clasă compactă este produs pe o platformă nouă, are motorizări revizuite și tehnologii de conducere autonomă de nivel 2.

Pentru moment, cea mai potentă versiune a lui Focus oferă 182 de cai putere. Dar în scurt timp, americanii vor lansa varianta Focus ST. Conform primelor informații neoficiale, sub capota noii generații Focus ST se va afla același propulsor de 2.0 litri pe benzină, însă cu ceva mai multă putere (pe vechea generație dezvolta 250 CP).

În același timp, voci apropiate companiei spun că productorul american pregătește și o transmisie automată cu opt rapoarte pentru noul Focus ST. Puriștii nu au motive de îngrijorare, întrucât transmisia manuală cu șase trepte nu dispare din oferta Ford.

Noua generație Focus ST va avea o punte spate independentă (nu toate versiunile noii generații Focus primesc această componentă), suspensii ceva mai ferme și un sistem de direcție revizuit.

Vechea generație putea fi comandată și cu motorul diesel de 2.0 litri și 185 CP. Aceleași voci afirmă că Ford nu renunță la această versiune de motorizare.

Via | Motoring

Comentarii (9)

  • Normal ca nu renunta la Diesel. Nu-s tampiti. Diesel e cel mai eficient si mai rezistent motor in timp. Cel mai fiabil.

    Porcaria verzilor trebuie sa fie stavilita.
    12 26
  • hazard
    zici ca e kia ceed
    10 3
  • @PMC, amice, ti-au plecat neuronii cu tractorul pe camp la arat.
    6 5
  • Adrian
    @ @PMC, amice, omul are o parere si nu trebuie desfiintat pentru asta. Daca tu si restul lumii va duceti dupa cum dicteaza trendsetterii, nu inseamna ca absolut toata lumea trebuie sa faca la fel. Turmele sunt turme.
    9 5
  • @Adrian

    nu l-a desfintat, dar si monsenior @pmc sa spuna ''cel mai'' + ''cel mai'' e ca si cum s-ar p!sa pe restul pentru ca ''taticul lui'' are tractor si altceva nu mai exista!

    parerile sunt strict subiective, iar parerea si credinta altora nu trebuie maturata de pe fata pamantului!
    6 1
  • someone
    si totusi, zice cineva ceva de noul ST ?
    3 0
  • @someone : pai vezi ce zice @hazard mai sus. Altceva ce poti sa zici daca deocamdata e doar o stire si o poza. Cuvinte ca "informatii neoficiale" si "ar urma" nu prea iti dau loc de prea multe comentarii.
    3 0
  • Trendseterii? Ai fi putut sa folosesti un cuvant din limba romana. Vad ca si tu esti unul din ala care dicteaza moda.
    Cutie automata cu8 trepte? Ma intreb ,oare cand ajungi sa folosesti ultimele doua trepte ? E inutila!
    1 1
  • @Kotegaeshi
    Pe autostrada la 130 o sa fi in treapta a8a la 1500 rpm cu un consum decent , sa nu mai zic ca au si mustangul cu 10 trepte, acolo in schimb nu stiu daca ai ce face cu ultimele 2 trepte
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru