Detalii despre viitorul Aston Martin Rapide E: primul model electric din istoria companiei va avea 610 CP și o autonomie de peste 320 de kilometri

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 12.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a publicat primele imagini teaser cu viitorul Rapide E. Modelul va integra două motoare electrice capabile să ofere 610 CP și 950 Nm. Britanicii țintesc o viteză maximă de 250 km/h și un sprint 0-96 km/h în sub 4 secunde.

Aston Martin a publicat primele imagini teaser cu viitorul Rapide E. Modelul electric pregătit de britanici va fi produs în doar 155 de unități, iar conform reprezentanților companiei, primele livrări vor începe în ultimul trimestru din 2019.

Aston Martin Rapide E va integra o arhitectură electrică cu baterii care suportă o tensiune de 800V, iar capacitatea acumulatorului va fi de 65 kWh. În aceste condiții, britanicii spun că urmăresc o autonomie de peste 320 de kilometri, valoare măsurată, bineînțeles, conform noului standard WLTP.

Aston Martin Rapide E va integra două motoare electrice, ambele amplasate pe puntea spate. Resursele oferite de cele două unități electrice ajung la 610 CP și 950 Nm. Britanicii vor ca accelerația de la 0 la 96 km/h să aibă loc în mai puțin de 4 secunde, în timp ce viteza maximă ar urma să fie de 250 km/h.

Producția lui Aston Martin Rapide E va demara în 2019 în cadrul fabricii din St Athan, Țara Galilor. În acest moment, uzina se află în faza finală de conversie, iar britanicii au recrutat un număr de 150 de angajați.

După finalizarea fabricii, britanicii vor ajunge la un total de aproape 750 de salariați în sudul Țării Galilor. Spre sfârșitul anului 2019, la St Athan va fi construit și primul SUV de la Aston Martin.

Comentarii (2)

  • Mai intereseaza astazi pe cineva o astfel de stire?
    2 3
  • @Vlad :)

    pentru diesel la ghiseul alaturat, va rog! Acolo unde sunt niste panze de paianjen pe la colturi si multa....liniste

    cri-cri, cri-cri
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru